مقایسه کانن SX740 و نیکون A900 : جدال کامپکت‌‎های سوپرزوم !

در این مقاله قصد دارم به مقایسه دو مورد از بهترین دوربین‌های کامپکت سوپر زوم حال حاضر بازار، یعنی کانن Powershot SX740 HS و نیکون Coolpix A900 بپردازم.

شاید انتخاب یک دوربین کامپکت برای یک عکاس، آن هم در دنیایی که دوربین‌های DSLR و دوربین‌های بدون آینه‌ یکه تازی می‌کنند، کمی عجیب باشد؛ اما فراموش نکنید که تمام مردم دنیا به دنبال این نیستند که به صورت حرفه‌ای عکاسی کنند.

گاهی بعضی از مردم نیاز دارند تا دوربین کوچکی داشته باشند که بتوانند آن را در همه جا با خود حمل کرده و در جمع‌های خانوادگی یا دوستانه عکس‌هایشان را ثبت کنند. البته گوشی‌‎های موبایل نیز با پیشرفتی که در سال‌های اخیر داشته‌اند، توانستند تا جایگاه خوبی در بین این دسته از مردم پیدا کنند.

اما به هر جهت یک دوربین عکاسی دیجیتال کارش ثبت عکس و یک گوشی هوشمند کارش هزار و یک چیز مختلف است که تنها یکی از آنها عکاسیست. دوربین‌های کامپکت را می‌توان به طور کلی مناسب افرادی دانست که به دنبال عکاسی حرفه‌ای نباشند و البته نمی‌خواهند با گوشی هوشمند خود عکاسی کنند.

دوربین نیکون A900 یکی از بهترین کامپکت‌های سوپر زومی اقتصادی است که می‌توان در حال حاظر پیدا کرد؛ این دوربین کیفیت بسیار خوبی هم برای عکاسی و هم برای فیلم برداری داشته و می‌تواند شما را کاملا راضی کند.

SX740 نیز یکی از پیشرفته‌ترین کامپکت‌های سوپر زوم کانن است که با قیمتی تقریبا برابر رقیبش عرضه می‌شود و قابلیت‌های بسیار خوبی دارد. در بهترین شرایط شاید بتوان کیفیت و امکانات آن را با یکی از گوشی‌های هوشمند پرچمدار سال 2018 مقایسه کرد، اما فراموش نکنید که این یک محصول است که صرفا برای عکاسی طراحی شده، اگر چه سطح پایین و مبتدی.

در این مقاله قصد دارم به مقایسه دوربینکانن SX740 و نیکون A900 بپردازم تا اگر قصد دارید بهترین دوربین سوپر زوم اقتصادی بازار را تهیه کنید، انتخاب خوب و درستی داشته باشید. پس همراه من باشید …

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
سیستم میکرو چهارسوم چیست و چه تاثیری در هنر عکاسی داشته است ؟

لنز

  • کانن SX740 : فاصله کانونی 960-24 میلی‌متر و دیافراگم f/3.3-6.9 ( بزرگنمایی اپتیکال 40 برابری )
  • نیکون A900 : فاصله کانونی 840-24 میلی‌متر و دیافراگم f/3.4-6.9 (بزرگنمایی اپتیکال 35 برابری )

یکی از بزرگ‌ترین تفاوت‌های دوربین‌های کامپکت با DSLR‌ ها یا بدون آینه‌ها عدم وجود قابلیت تعویض لنز دوربین است. یعنی در واقع لنز بر روی آنها به صورت پیش فرض نصب شده و نمی‌توانید آن را عوض کنید.

این لنزها در کامپکت‌های معمولی معمولا از نوع زوم بوده و عملکردی مشابه لنز کیت‌های دوربین‌های حرفه‌ای دارند. اگرچه گاهی کمپانی‌ها برای تبلیغ محصول خود با اعداد و ارقام بازی می‌کنند، اما در نهایت به هیچ عنوان نمی‌توان آنها را با لنزهای حرفه‌ای مقایسه کرد.

اما در رسته‌ای دیگر آنها را مخصوص عکاسی‌های خاص طراحی می‌کنند، برای مثال همین دو دوربین که در این مقاله به بررسی آنها پرداختم. هر دو دوربین لنزهایی با حداکثر فاصله کانونی بسیار زیاد دارند که سوپر تله محسوب شده و می‌توان با آنها به عکاسی نجومی پرداخت.

لنز به کار رفته در دوربین کانن SX740 فاصله کانونی معادل یک لنز 960-24 میلی متری داشته و در مقایسه با نیکون A900 با لنزی 840-24 میلی متری، دارای حداکثر زوم بیشتری است ( 40 برابر در برابر 35 برابر زوم اپتیکال ). دیافراگم این لنز نیز در کمترین فاصله کانونی معادل f/3.3 بوده و در بیشتری فاصله کانونی به f/6.9 می‌رسد.

در نیکون A900 اما دیافراگم در کمترین فاصله کانونی با f/3.4 شروع شده و در بیشترین میزان آن به f/6.9 می‌رسد. با توجه به لنز به کار رفته در هر دو دوربین می‌توانید از آنها برای عکاسی پرتره استفاده کنید. هر دو دوربین کنترل نسبتا خوبی روی عمق میدان دارند، اما در نهایت در عکاسی نجومی عملکرد بهتری نسبت به عکاسی پرتره دارند.

سنسور و پردازشگر

  • کانن SX740 : سنسور 21 مگاپیکسلی BSI-CMOS سایز 1/2.3 اینچی ( 6.17 در 4.55 میلی متر ) – محدوده ایزو از 100 تا 3.200 – پردازشگر Bionz X
  • نیکون A900 : سنسور 20 مگاپیکسلی BSI-CMOS سایز 1/2.3 اینچی ( 6.17 در 4.55 میلی متر ) – محدوده ایزو از 80 تا 3.200 – پردازشگر Bionz X

یکی دیگر از تفاوت‌های دوربین‌های کامپکت با DSLR ها در سایز سنسورهای به کار رفته است. عموما از سنسورهای 1 اینچی برای دوربین‌های کامپکت استفاده می‌شود که کمی بزرگتر از سنسورهای به کار رفته در گوشی‌های هوشمند است، اما قابل مقایسه با دوربین‌های فول فریم یا کراپ فریم DSLR نیست.

این سنسورها حدودا یک چهارم سنسورهای کراپ فریم APS-C بوده و در نورگیری و کنترل نویز، عملکرد بسیار ضعیف‌تری دارند.

پیشنهاد نویسنده : سیستم میکرو چهارسوم چیست و چه تاثیری در هنر عکاسی داشته است ؟

در تصویر زیر می‌توانید تفاوت سایز سنسورهای مختلف را مشاهده کنید :

مقایسه سایز سنسورهای مختلف

اما سنسور به کار رفته در هر دو دوربین تقریبا مشابه بوده و عملکردی نسبتا یکسان دارد. هر دو دوربین از یک سنسور BSI-CMOS 1/2.3 اینچی ( 6.17 در 4.55 میلی متر ) استفاده کرده‌اند.

رزولوشن سنسور دوربین کانن SX740 برابر 21 مگاپیکسل و برای نیکون A900 برابر 20 مگاپیکسل است که عملکرد آنها برای یک عکاس متوسط یا برای چاپ در سایز آلبوم‌های خانوادگی کاملا مناسب است.

سنسور دوربین نیکون A900 محدوده ایزوی 80 تا 3.200 را پوشش می‌دهد. این رنج در مقایسه با محدوده 100 تا 3.200 دوربین کانن SX740 کمی بهتر است. اما فراموش نکنید سنسور هیچ کدام آنقدر بزرگ نیست که بتوانند نورگیری فوق‌العاده‌ای داشته باشند.

علاوه بر این ایزوی هیچ یک از این دو دوربین خیلی محدوده گسترده‌ای را پوشش نمی‌دهد، پس احتمالا نباید انتظار عملکرد مطلوبی را در هنگام عکاسی در نور کم داشته باشید.

به طور کلی عملکرد هر دو دوربین در این بخش متوسط بوده و می‌تواند شما را به عنوان یک عکاس معمولی در اکثر شرایط راضی نگه دارد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه لرزشگیر اپتیکال و دیجیتال : کدام یک برای فیلم‌برداری بهتر است ؟

فیلم برداری

  • کانن SX740 : رزولوشن 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه
  • نیکون A900 : رزولوشن 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه

معمولا اشخاصی که از دوربین‌های کامپکت برای عکاسی خانوادگی استفاده می‌کنند، به فیلم برداری نیز نیاز خواهند داشت. بنابراین عملکرد فیلم برداری و همچنین لرزشگیر در دوربین‌های کامپکت بسیار مهم است.

دوربین کانن SX740 می‌تواند با رزولوشن 4K و نرخ 60 فریم بر ثانیه فیلم برداری کند. کیفیت ویدیوها در حالت 4K نسبتا مطلوب است، اما به هیچ وجه قابل مقایسه با دوربین‌های DSLR یا بدون آینه حرفه‌ای نیست. اما قطعا وجود این قابلیت در کامپکت سوپرزوم کانن خالی از لطف نیست.

در مقابل اما نیکون A900 می‌تواند با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه به ضبط ویدیو بپردازد. قطعا کیفیت این فیلم‌ها به اندازه دوربین D850 نیکون خوب نخواهند بود، اما شما را به عنوان یک عکاس معمولی راضی خواهند کرد.

یکی از موارد مشترک هر دو دوربین عدم وجود سوکت خروجی هدفون است. این قابلیت مخصوصا برای فیلم‌سازان بسیار کاربردیست. همچنین ورودی میکروفون هم برای هیچ یک در نظر گرفته نشده است. به این ترتیب احتمالا باید فکر فیلم برداری حرفه‌ای با این دوربین‌ها را از سر خود بیرون کنید!

شاید کیفیت ویدیوهای هیچ یک از این دو دوربین آنقدر خارق العاده نباشد، اما به نظر من می‌توان SX740 کانن را چند قدم جلوتر از رقیب خود دانست. این دوربین برای ویدئوبلاگرها می‌تواند یک انتخاب عالی باشد.

عکاسی پیاپی و فوکوس خودکار

  • کانن SX740 : با نرخ 10 فریم بر ثانیه، فوکوس خودکار تشخیص فاز
  • نیکون A900 : با نرخ 7 فریم بر ثانیه، فوکوس خودکار تشخیص فاز

با توجه به اینکه لنز این دو دوربین قابل تعویض نبوده و نمی‌توان انتظار زیادی از آنها در مورد عکاسی داشت، قطعا به عنوان یک خبرنگار یا یک عکاس حیات وحش یکی از این دو دوربین را انتخاب نخواهید کرد. پس عکاسی پیاپی با نرخ بیشتر ممکن است در بیشتر مواقع کاربردی برایتان نداشته باشد.

دوربین کانن SX740 می‌تواند با نرخ 10 فریم بر ثانیه عکاسی کند که در مقایسه با نیکون A900 با نرخ 7 فریم بر ثانیه، نسبتا عملکرد بهتری دارد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه چشم انسان و دوربین : تفاوت این دو در چیست ؟

می‌توان گفت سیستم فوکوس خودکار در هر دو دوربین صرفا راضی کننده است. هر دو دوربین از یک سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز استفاده کرده‌اند که عملکرد مطلوبی در طول روز دارد، اما به محض تاریک شدن هوا عملکرد آنها به شدت دچار ضعف می‌شود.

البته این به معنی عملکرد افتضاح آنها در شب نیست، بلکه به این معنی است که نمی‌توان این دو دوربین را با دوربین‌های DSLR یا بدون آینه مقایسه کرد. عملکرد آنها قطعا شما را راضی نگاه خواهند داشت، اما انتظار بسیار بیشتری از هر دو کمپانی می‌رفت.

صفحه نمایش و منظره یاب

  • کانن SX740 : نمایشگر 3 اینچی غیر لمسی چرخان ( تیلت شونده ) از نوع LCD با 922.000 نقطه، فاقد منظره یاب
  • نیکون A900 : نمایشگر 3 اینچی غیر لمسی چرخان ( تیلت شونده ) از نوع LCD با 921.000 نقطه، فاقد منظره یاب

صفحه نمایش قطعا یکی از مهمترین بخش‌های یک دوربین کامپکت است و چه بهتر که از نوع لمسی باشد !

کانن در دوربین خود از یک صفحه نمایش 3 اینچی چرخان از نوع تیلت شونده با 922.000 نقطه استفاده کرده که متاسفانه لمسی نیست. البته خوشبختانه می‌توان آن را به صورت 180 درجه عمودی چرخاند. کیفیت این صفحه نمایش نسبتا مطلوب است، اما روشنایی آن به اندازه‌ای زیاد نیست که بتوانید در زیر نور آفتاب بدون مشکل از آن استفاده کنید.

اما در مقابل نیکون برای A900 از یک صفحه نمایش 3 اینچی استفاده کرده که آن هم مثل رقیبش لمسی نبوده و تنها 921.000 نقطه دارد. عملکرد این نمایشگر قابل قبول است، همچنین می‌توان آن را به صورت تیلت شونده، یعنی عمودی 180 درجه‌ای چرخاند.

نکته قابل توجه این است که متاسفانه هیچ یک از این دو دوربین از ویزور بهره نبرده‌اند که البته با توجه به قیمت و رده‌ی آنها، این موضوع کاملا توجیه شدنیست.

بدنه و کیفیت ساخت

  • کانن SX740 : سایز 110 در 64 در 40 میلی متر، وزن 299 گرم ( به همراه باتری و کارت حافظه )
  • نیکون A900 : سایز 113 در 67 در 40 میلی متر، وزن 289 گرم ( به همراه باتری و کارت حافظه )

بی شک بدنه کوچک و سبک یکی از مهمترین دلایلی است که یک نفر می‌تواند برای آن به دنبال یک دوربین کامپکت جمع و جور باشد. مقاومت بدنه در برابر آب و هوای بد نیز می‌تواند به شما کمک کند تا از دوربینتان در زیر بارش برف و یا باران ( البته باران نم نم بهاری، نه تگرگ‌های زمستانی :/ ) استفاده کنید.

خوشبختانه هر دو دوربین جزو کوچکترین و سبک‌ترین دوربین‌های سوپر زوم بازار هستند، اما قطعا سایزی بزرگتر از یک کامپکت معمولی داشته و در جیبتان جا نمی‌شوند ! به خصوص زمانی که لنز را زوم می‌کنید، طول دوربین بسیار زیاد می‌شود. اما هیچ یک در برابر شرایط آب و هوایی بد مقاوم نیستند.

از نظر سایز و ارگونومی هر دو دوربین واقعا خوب هستند. به این صورت که می‌توانید آن را در یکی از دستان خود گرفته و به راحتی همه چیز را کنترل کنید.

کانن SX740 سایزی معادل 110 در 64 در 40 میلی متر دارد که تقریبا با نیکون A900 با سایز 113 در 67 در 40 میلی متر هم اندازه هستند. از لحاظ وزن نیز نماینده کانن با 299 گرم، از نماینده نیکون با 289 گرم، حدود 10 گرم سنگین‌تر است.

این تفاوت قابل توجه نبوده و نمی‌تواند در نتیجه مقایسه کانن SX740 و نیکون A900 تاثیرگذار باشد.

به لحاظ چینش دکمه‌ها و رابط کاربری نیز هر دو دوربین به ساده‌ترین شکل ممکن طراحی شده‌اند تا تمام کاربرهای مبتدی نیز بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
بهترین دوربین‌های اکشن | دوربین ورزشی ✅​🏂​📸​

رابط کاربری کانن مثل همیشه فوق‌العاده راحت بوده و با چند ساعت کار کردن با آن، می‌توانید تمام موارد را پیدا کرده و عملکردشان را یاد بگیرید. هم کانن و هم نیکون برای دوربین‌های این رده‌ی خود رابط کاربری بسیار ساده‌ای را طراحی کرده‌اند.

به طور کلی در این بخش تفاوت زیادی بین دو دوربین مشاهده نمی‌شود، اما کانن SX740 بیشتر به دل من نشست و به نظرم می‌تواند برای افراد مختلف جذابیت بیشتری داشته باشد.

قابلیت‌های دیگر

  • کانن SX740 : وای فای داخلی، بلوتوث و NFC، اسلات کارت حافظه تکی از نوع SD / SDHC / SDXC
  • نیکون A900 : وای فای داخلی، اسلات کارت حافظه تکی از نوع SD / SDHC / SDXC

اتصال بی سیم یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های دوربین‌های دیجیتال امروزی است؛ در واقع امکانی که برای هر عکاسی می‌تواند واقعا کاربردی باشد.

این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد تا از طریق وای فای، بلوتوث و یا NFC به اپلیکیشن مخصوص دوربین در گوشی هوشمند یا لپ‌تاپ‌تان متصل شده و تصاویر را به سادگی و با سرعت زیادی انتقال دهید.

هر دو دوربین از فناوری وای فای داخلی استفاده می‌کنند، اما اگر می‌خواهید دوربینتان بلوتوث و NFC هم داشته باشد، باید کانن SX740 را انتخاب کنید. GPS داخلی نیز یکی دیگر از مواردی است که در هیچ یک از این دو دوربین وجود ندارد.

اما یکی از مهمترین نکته‌ها در مورد هر دو دوربین، فلاش‌های پاپ آپ و عملکرد آنها با فلاش‌های خارجی است. لازم به ذکر است که هیچ یک از این دو دوربین کفشک اتصال فلاش خارجی ندارند، به این ترتیب نمی‌توانید از اسپیدلایت برای آن‌ها استفاده کنید.

برد فلاش هر دو دوربین حدود 5 متر بوده و عملکرد آنها برای عکاسی در محیط‌های خیلی تاریک و به عنوان تک نور اصلی خیلی مناسب نیست.

همچنین هر دو دوربین از یک اسلات کارت حافظه استفاده می‌کنند که از نوع SD / SDHC / SDXC بوده و بسیار رایج است. به نظر من وجود یک اسلات کارت حافظه به جای دو تا در یک دوربین کامپکت سطح پایین یا متوسط خیلی هم ایراد بزرگی نیست.

باتری

  • کانن SX740 : حدود 265 شات
  • نیکون A900 : حدود 300 شات

یکی از معضلات همیشگی دوربین‌های کامپکت، باتری‌هایی با حجم فوق‌العاده کم است. به شکلی که حتی از بدون آینه‌ها نیز کمتر هستند !

از نظر عمر باتری در مقایسه کانن SX740 با نیکون A900 تفاوت چندانی دیده نمی‌شود. کانن SX740 با هر بار شارژ کامل می‌تواند تا 265 شات و نیکون A900 با هر بار شارژ کامل می‌تواند تا 300 شات را ثبت کند.

نویسنده : نه، جان من آخه 265 تا !!!! اصلا نمیدونم چجوری روشون میشه که اینو تو مراسم معرفی هم اعلام می‌کنن!! دوربین رو روشن کنی خاموش کنی دست کم صد تا شات زدی باهاش، بعد کل حجم باتری 265 تا ??

این میزان عمر باتری قطعا در مقایسه با دوربین‌های DSLR یا حتی بدون آینه‌ها بسیار کم است و اگر شما به ژانرهایی همانند عکاسی طبیعت علاقه داشته باشید، ممکن است برایتان مشکل ساز شود؛ چرا که شما دسترسی کافی به برق نخواهید داشت.

بنابراین بهتر است برای دوربین خود حداقل دو باتری تهیه کنید و یکی را همیشه به عنوان یدک در کنار خود داشته باشید.

باتری به کار رفته در دوربین کانن SX740 از نوع باتری لیتیوم یون مدل NB-13L بوده و ظرفیتی 1250 میلی‌آمپری و ولتاژی معادل 3.6 ولت دارد.

اما نیکون برای A900 خود از یک باتری لیتیوم یون مدل EN-EL12 استفاده کرده که ظرفیتی معادل 1050 و ولتاژی 3.7 ولت دارد.

نویسنده : دیگه جان من از دوربین‌های کامپکت انتظار نداشته باشید از گریپ باتری پشتیبانی کنن !

نتیجه نهایی و جمع بندی

در دنیایی که روز به روز دوربین گوشی‌های هوشمند در آن در حال توسعه و پیشرفت هستند، کم کم دوربین‌های کامپکت جایگاه خود را از دست می‌دهند. اما در این بین هستند کمپانی‌هایی که دوربین‌های با کیفیتی را تولید می‌کنند که هنوز هم کمی از گوشی‌های هوشمند جلوتر باشد.

البته شاید بتوان کامپکت‌های سوپر زوم را یک قدم جلوتر از باقی کامپکت‌ها دانست، چرا که تهیه لنزهایی با فاصله کانونی فوق‌العاده زیاد برای دوربین‌های DSLR، چندین هزار دلار هزینه خواهد داشت و شما با تنها چند صد دلار هزینه و خرید یکی از این دوربین‌های کامپکت، می‌توانید همچین لنزی را در اختیار داشته باشید !

البته این گاهی در بعضی از همین دوربین‌های کامپکت سوپر زوم منجر به افزایش قیمت بسیار زیاد آن می‌شود. اما هر دو موردی که در این مقاله به بررسی و مقایسه آنها پرداختم قیمتی معقول و اقتصادی داشتند.

به هر جهت تلاش کردم در این مقاله تمامی مزایا و معایب هر دو دوربین را برایتان بگویم تا اگر قصد خرید یکی از آن‌ها را دارید، با اطمینان کامل انتخابتان را نهایی کنید.

امیدوارم از مقاله ” مقایسه کانن SX740 و نیکون A900 : جدال کامپکت‌‎های سوپرزوم ! “ لذت برده باشید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید، در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.