نقد و بررسی تخصصی کانن Eos M50 : ترکیبی از ویژگی‌های فوق‌العاده با قیمتی متعادل !

کانن EOS M50 ( که با نام EOS Kiss M در آسیا شناخته می‌شود ) یک دوربین بدون آینه سطح مبتدی است که از ویژگی‌هایی مثل منظره یاب الکترونیکی، صفحه نمایش لمسی کاملاً چرخان، کنترلر چرخان تکی و یک سنسور 24 مگاپیکسلی APS-C بهره می‌برد، درست همانند تمامی مواردی که در سایر دوربین‌های سری M این کمپانی کره‌ای دیده بودیم. این دوربین از جدیدترین پردازنده‌ی کانن، یعنی DIGIC 8 استفاده می‌کند و سیستم فوکوس خودکار دوال پیکسل هم با آن همراه شده است که سرعت و دقت بسیار خوبی دارد. فیلم برداری در این دوربین با حداکثر رزولوشن 4K و نرخ 24 فریم بر ثانیه ( با ضریب کراپ 1.7 برابری ) انجام می‌گیرد. همچنین امکانات بی سیم نظیر وای فای، بلوتوث و NFC برای آن ارائه شده است.

از بسیاری جهات، این محصول از M100 بسیار بهتر است، چرا که از منظره یاب الکترونیکی بهره می‌برد، علاوه بر آن قیمتی کاملا رقابتی و عالی داشته و از لنزهای مانت M کانن نیز پشتیبانی می‌کند. به احتمال زیاد این دوربین می‌تواند برای افراد بسیاری جذاب باشد، نظیر عکاسان تازه کار یا متوسط یا موبایلگرافرهایی که حالا می‌خواهند یک دوربین با کیفیت و جمع و جور را جایگزین گوشی هوشمند خود کنند. اما آنچه که در مورد M50 واقعاً هیجان انگیز است، آینده‌ی دوربین‌های سری EOS M کانن است، خصوصا از این جهت که کانن نیز همانند سایر کمپانی‌ها در سالیان اخیر به دوربین‌های بدون آینه بسیار بیشتر از DSLR ها اهمیت می‌دهد.

پیشنهاد نویسنده : ۱۰ دوربین دیجیتال فراموش شده در تاریخ !

آنچه در این مطلب می خوانید ... پنهان کردن

ویژگی‌های کلیدی :

  • سنسور 24 مگاپیکسلی APS-C CMOS
  • مانت EF-M با پشتیبانی از لنزهای EF / EF-S با استفاده از آداپتور اختیاری
  • سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel برای عکاسی و فیلم برداری با رزولوشن 1080p
  • پردازنده‌ی تصویر DIGIC 8
  • منظره یاب الکترونیکی OLED با 2.36 میلیون نقطه
  • صفحه نمایش LCD با قابلیت چرخش و 1.04 میلیون نقطه
  • عکاسی پیاپی با سرعت 7.4 فریم در ثانیه در حالت AF-C ( یا 10 فریم در ثانیه در حالت AF-S )
  • فیلم برداری با رزولوشن UHD 4K و نرخ 24 فریم بر ثانیه ( با ضریب کراپ 1.7 برابری )
  • امکان فیلم برداری با رزولوشن HD 1080 با نرخ 60 فریم بر ثانیه یا 720 با نرخ 120 فریم بر ثانیه
  • پشتیبانی از فناوری‌های Wi-Fi و NFC و بلوتوث
  • باتری با عمر 235 شات بر اساس استاندارد CIPA در حالت لایو ویوو

تا چند سال پیش هدف اول کانن برای به‌روزرسانی دوربین‌های جدید، ارتقاء تجربه‌ی فیلم برداری با آنها بود. M50 نیز این موضوع را کاملا تایید می‌کند. این اولین دوربین از کانن است که می‌تواند پس از ثبت هر تصویر به صورت خودکار آن را برای گوشی هوشمندتان ارسال کند، همچنین اولین دوربین از سری M به حساب می‌آید که فیلم برداری با رزولوشن 4K برای آن در نظر گرفته شده است. اما قبل از اینکه از جمله‌ی دومم خوشحال شوید، لازم است به یاد داشته باشید که ضبط فیلم با این رزولوشن یک ضریب کراپ 1.7 برابری را روی سنسورتان اعمال می‌کند. همچنین امکان استفاده از فناوری Dual Pixel AF روز رزولوشن 4K در دسترس نیست ( در این حالت باید از سیستم فوکوس خودکار تشخیص کنتراست استفاده کنید ).

سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel را می‌توان در تمام حالت‌های ویدیویی دیگر از جمله 1080 با نرخ 60 فریم بر ثانیه استفاده کرد. این سنسور هنوز هم 80 در 80 درصد از سنسور را پوشش می‌دهد، اما با این تفاوت که حالا 99 نقطه را برای انتخاب خواهید داشت که در مقایسه با 49 نقطه در نسل قبلی سری M بسیار خوب به حساب می‌آید. البته با استفاده از لنزهایی خاص ( مثل 18-150 میلی متری، 28 میلی متری ماکرو یا 55-200 میلی متری ) این پوشش با 143 نقطه به 88 در 100 درصد می‌رسد.

M50 اولین دوربین از کانن است که از فرمت جدید CR3 Raw استفاده کرده است، که دارای گزینه فشرده سازی به‌روز شده‌ای به نام C-Raw ( وضوح کامل فشرده شده، به جای فرمت‌های ” Small ” و ” Medium ” برای فرمت‌های کوچک خام ) است.

سایر ویژگی‌های جدید شامل یک حالت ردیاب چشم می‌شود که فقط در حالت AF-S موجود است و همچنین یک حالت صحنه‌ی جدید برای عکاسی بی صدا یا همان شاتر الکترونیکی. M50 همچنین دارای سنسور ژیروسکوپ جدید است که برای جبران بهتر لرزش و همچنین dual Sensing IS ( استفاده از داده‌های سنسور تصویر برای جبران لرزش هنگام عکاسی یا فیلم برداری )، حرکت را به سیستم IS مبتنی بر لنز برقرار می‌کند.

در مقایسه با همرده‌ها …

اگرچه M50 یک دوربین سطح مبتدی به حساب می‌آید، اما قیمت آن کمی بالاتر از سایر پیشنهادات این سطح است. در بخش پایین، من این دوربین را با چند مورد از همرده‌های خود از کانن یا سایر برندها مقایسه کرده‌ام. این دوربین‌ها همه بدون آینه هستند و قیمت‌هایی نسبتا مشابه دارند.

 کانن Eos M50کانن Eos M100کانن Eos M6پاناسونیک G85سونی آلفا a6300فوجی فیلم X-T20
قیمت / همراه با لنز کیت$900$600$900$1000$1150$1000
رزولوشن تصویر24 مگاپیکسل24 مگاپیکسل24 مگاپیکسل16 مگاپیکسل24 مگاپیکسل24 مگاپیکسل
ابعاد سنسورAPS-CAPS-CAPS-CFour ThirdsAPS-CAPS-C
لرزشگیر تصویرLens IS + digitalLens ISLens ISSensor + lens ISLens ISLens IS
منظره یاب الکترونیکی2.36M-dotخیرخیر2.36M-dot2.36M-dot2.36M-dot
سیستم فوکوس خودکار ( در حالت لایو ویوو )Dual Pixel w/121 points*Dual Pixel w/49 pointsDual Pixel w/49 pointsDepth from DefocusHybrid AF w/425 PDAF pointsHybrid AF w/91 PDAF points
صفحه نمایش LCD3″ fully-articulating3″ tilting3″ tilting3″ fully-articulating3″ tilting3″ tilting
تعداد کنترلرهای چرخان113222
صفحه نمایش لمسیبلهبلهبلهبلهخیربله
عکاسی پیاپی ( همراه با فوکوس خودکار )7.4 فریم بر ثانیه4 فریم بر ثانیه7 فریم بر ثانیه6 فریم بر ثانیه11 فریم بر ثانیه8 فریم بر ثانیه
فیلم برداری4K با نرخ 24 فریم بر ثانیه1080 با نرخ 60 فریم بر ثانیه1080 با نرخ 60 فریم بر ثانیه4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه
وایرلسWi-Fi + NFC + BTWi-Fi + NFC + BTWi-Fi + NFC + BTWi-FiWi-Fi + NFCWi-Fi
عمر مفید باتری235 شات295 شات295 شات320 شات400 شات350 شات
شارژ از طریق USBخیرخیرخیربلهبلهبله
ابعاد ( میلی متر )116 در 88 در 59108 در 67 در 35112 در 68 در 45128 در 89 در 74120 در 67 در 49118 در 83 در 41
وزن387 گرم302 گرم390 گرم505 گرم404 گرم383 گرم

همانطور که می‌بینید، M50 در مقایسه با سایر گزینه‌ها در این رده‌ی قیمتی بسیار جذاب و عالی به نظر می‌رسد، اگرچه عمر باتری را می‌توان تنها بخشی دانست که در آن کمی از سایر گزینه‌ها عقب مانده است.

قیمت

کانن EOS M50 تنها در رنگ‌های مشکلی یا سفید و با قیمت 780 دلار عرضه می‌شود. البته اگر بخواهید نسخه‌ای با لنز کیت 15-45 میلی متری EF-M را تهیه کنید باید 900 دلار بپردازید. نسخه‌ی دیگر با دو لنز EF-M 15-45 میلی متری و EF-M 55-200 میلی متری نیز 1250 دلار قیمت دارد.

بدنه و ارگونومی

از نظر طراحی، M50 تلاقی بین M100 و M5 به حساب می‌آید. در این دوربین نیز همانند M100 از یک کنترلر چرخان استفاده شده است، اما همچون دوربین‌های رده بالاتر سری M، یک منظره یاب الکترونیکی، کفشک و کنترلر چرخان حالت‌ها را ارائه می‌دهد. به طور کلی، می‌توان آن را به عنوان یک دوربین جمع و جور و بسیار با کیفیت معرفی کرد که جایگزینی قدرتمند برای M100 به حساب می‌آید.

در مقایسه با EOS M100

اگر قدرت پردازشی و منظره یاب الکترونیکی M50 را از آن بگیرید، تقریبا همان EOS M100 خواهد بود. البته الزاما به همان اندازه کوچک نیست که بتوانید به سادگی در جیبتان قرار دهید، اما وزن 350 گرمی آن ( فقط برای بدنه ) قطعا بسیار عالی خواهد بود. با وجود بدنه‌ای از جنس پلاستیک، کیفیت ساخت این دوربین به حدی خوب است که وقتی در دستتان میگیرید، احساس استحکام خواهید داشت. از نظر من کیفیت ساخت آن نسبت به M100 بسیار بهتر بود و همچنین خیلی ساده‌تر می‌شد در دست گرفت و موارد مختلف تنظیمات را کنترل کرد.

پیشنهاد نویسنده : ۱۰ اشتباهی که در عکاسی با دوربین‌های آنالوگ برای اولین بار رخ می‌دهد

بالای دوربین

قسمت بالای M50 میزبان یک کفشک و یک کنترلر چرخان برای تعیین حالت‌های عکاسی یا فیلم برداری است که هر دو در M100 حذف شده بودند. همچنین یک دکمه با عملکرد قابل تنظیم، دکمه‌ی ضبط ویدیو و سوئیچ روشن و خاموش نیز در همین بخش وجود دارد. کنترلر شماره گیر این دوربین که برای تعییر تنظیمات مختلف استفاده می‌شود نیز تکی بوده و دور شاتر قرار گرفته است.

پشت دوربین

قسمت پشتی M50 بیشتر یادآور M5 رده بالاتر، نسبت به M100 است و دکمه‌های اختصاصی قفل AE و انتخاب قاب فوکوس خودکار را می‌توانیم در آن مشاهده کنیم. مانند همه‌ی دوربین‌های سری M، یک دکمه‌ی Quick menu ( همچنین از طریق صفحه نمایش لمسی نیز این بخش قابل دسترسی است ) که در آن می‌توان بسیاری از عملکردهای اصلی را تنظیم کرد نیز وجود دارد.

دکمه‌ها نسبتا کوچک طراحی شده و در یک طرف نمایشگر قرار گرفته‌اند، دکمه‌ی ضبط ویدئو هم که در بخش بالایی قرار داشت نسبتا کوچک بوده و به سختی پیدا می‌شود. بنابراین احتمال اینکه آن را به اشتباهی فشار دهید بسیار زیاد است، اما به هر حال بعد از چند وقت کار کردن قطعا به ارگونومی آن عادت کرده و با این موارد مشکل خاصی نخواهید داشت.

منظره یاب الکترونیکی این دوربین نیز از نوع OLED بوده و 2.36 میلیون نقطه دارد که در مقایسه با دوربین‌های دیگر این رده کاملا خوب بوده و مشکلی با آن نخواهیم داشت.

صفحه نمایش ال سی دی لمسی در M50 نیز کاملاً چرخان طراحی شده و می‌تواند به صورت 360 درجه به اطراف بچرخد که قطعا برای ویدئوبلاگرها بسیار کاربردی و عالی است.

در حالت خودکار، M50 کنترل‌های ساده‌ای را برای تنظیم مواردی مانند دیافراگم و رنگ به شما ارائه می‌دهد.

عملکرد صفحه نمایش لمسی کانن را می‌توان یکی از بهترین نمونه‌ها در مقایسه با تمامی برندهای دیگر دانست. علاوه بر اینکه می‌توانید به سادگی و با ضربه زدن روی سوژه روی آن فوکوس کنید، امکان پیمایش در منوها و کنترل بهتر پخش تصاویر نیز بسیار خوب هستند. همچنین M50 یک گزینه‌ی Touchpad AF را نیز ارائه می‌دهد که به شما امکان می‌دهد هنگام استفاده از منظره یاب الکترونیکی، نقطه‌ی فوکوس خود را جابجا کنید. شما می‌توانید از حرکت مطلق یا نسبی و همچنین ناحیه‌ای بر روی LCD فعال استفاده کنید، بنابراین به ” nose focusing ” محدود نخواهید شد.

باتری

EOS M50 از همان باتری LP-E12 استفاده می‌کند که در M100 نیز دیده بودیم، اما عمر مفید آن با هر بار شارژ کامل تنها 235 شات است، یعنی حدود 60 شات کمتر از M100. شما همچنین می‌توانید با فعال کردن گزینه‌ی ” Eco mode ” تعداد عکس‌های ثبت شده با هر بار شارژ کامل باتری را تا حدود 370 شات ارتقا دهید. اما حتی بدون استفاده از آن هم از دوربین‌های بدون آینه‌ای مثل a6300 سونی دوام بسیار کمتری دارند.

البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که استاندارد CIPA صرفا برای مقایسه‌ی دوربین‌ها با یکدیگر بوده و در استفاده‌ی عادی در طول روز حتی ممکن است تا چند برابر شارژدهی باتری را تجربه کنید. در تجربه‌ی استفاده‌ی من اما این باتری عملکرد خوبی نداشت و بهتر است اگر می‌خواهید به دل شهر یا طبیعت برای عکاسی بزنید، یک باتری یدک هم با خود داشته باشید.

با وجود ارائه‌ی پورت میکرو USB، اما باتری ارائه شده با این دوربین تنها از طریق شارژر خارجی قابل شارژ شدن است. این واقعا شرم آور است، چرا که بسیاری از همرده‌های این دوربین اکنون می‌توانند با استفاده از پورت USB شارژ شوند.

نگاه اولیه

من به خاطر ابعاد کوچک، اتصالات بسیار خوب و سهولت در استفاده، EOS M100 را بسیار دوست داشتم. با خرید M50، بدون اینکه تغییری در این موارد ایجاد شود، می‌توانید از ویژگی‌های منظره یاب دیجیتال و قدرت پردازشی بیشتر تصویر بهره ببرید. البته باید این نکته را هم به یاد داشته باشید که این دوربین فقط یک کنترلر چرخان برای اعمال تنظیمات مختلف دارد که برای یک دوربین سطح مبتدی کاملا مناسب است. اما قبل از اینکه آن را قبول و یا رد کنید، برای چند لحظه در نظر داشته باشید که M50 یکی از دوربین‌های بدون آینه‌ی آینده دار از کانن است، چرا که کانن در سالیان اخیر علاقه‌ی خود نسبت به تولید و ارتقاء این دوربین‌ها نشان داده است و بی شک به زودی شاهد عرضه‌ی آپدیت‌های مختلف نرم افزاری و یا عرضه‌ی لنزهای جدید و عالی خواهید بود.

فیلم برداری با رزولوشن 4K نیز حالا اینجاست، پس از یک مدت طولانی. سال‌ها بود که کانن از قرار دادن ویژگی ضبط ویدئو با رزولوشن UHD در دوربین‌هایی به جز DSLR های پرچمدار خودداری می‌کرد، حتی با وجود اینکه تمامی برندهای دیگر این ویژگی را حتی در دوربین‌های سطح متوسط خود هم قرار می‌دادند، اما کانن نهایتا تصمیم گرفت آن را به اکثر دوربین‌های جدید خود اضافه کند. متأسفانه علی رغم بهره بردن از جدیدترین پردازنده‌ی کانن، اما هنوز هم محدودیت‌های جدی برای ضبط فیلم با رزولوشن 4K وجود دارد، از جمله یک ضریب کراپ 1.7 برابری که زمانی وضعیت خیلی فاجعه می‌شود که قرار است آن را در کنار یک ضریب 1.6 برابری دیگر به دلیل وجود سنسور قطع APS-C قرار دهید. بنابراین شما در نهایت یک ضریب کراپ 2.7 برابری را نسبت به دوربین‌های فول فریم خواهید داشت که عملا فیلم برداری با لنزهای زاویه باز را غیر ممکن می‌کند. همچنین امکان استفاده از فناوری فوکوس خودکار Dual Pixel نیز در این حالت در دسترس نیست. در آخر اما امیدوارم که این نقص‌ها به قدری زیاد نباشند که بتوانند نظر مرا تغییر دهند، خب پس بریم برای ادامه‌ی بررسی !

پشتیبانی از فناوری‌های وایرلس جدید یکی از بهترین ویژگی‌هایی به حساب می‌آید که به دوربین‌های سطح مبتدی کانن اضافه شده است. همچنین یک ویژگی اختصاصی برای این دوربین در نظر گرفته شده که به محض برقراری ارتباط با گوشی هوشمند، می‌تواند به صورت خودکار پس از ثبت هر تصویر آن را به گوشی هوشمندتان ارسال کند. این ویژگی برای اولین بار در دوربین‌های این کمپانی کره‌ای استفاده می‌شود و برای من به شدت جذاب و کاربردی بود. اما سوالی که پیش می‌آید این است که آیا کیفیت تصاویر و رنگ‌ها همانطور که کانن قول داده بود به حدی خوب است که کاربران گوشی‌های هوشمند را به سمت خود جذب کند ؟ نتیجه گرفتن برای این موضوع کمی سخت است، اما از آنجا که امکان ارسال سریع تصاویر به گوشی وجود دارد، می‌توان گفت عکاسی با آن لذت بخش‌تر و کاربردی‌تر از عکاسی با گوشی‌های هوشمند خواهد بود.

پیشنهاد نویسنده : نقد و بررسی تخصصی کانن ۶D Mark II : آیا کانن در ساخت یک فول فریم اقتصادی موفق بوده ؟

همچنین جالب است بدانید که پوشش سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel با استفاده از لنزهایی خاص افزایش یافته است. من مدت‌هاست که تحت تأثیر سرعت و دقیق بودن این سیستم قرار گرفته‌ام و می‌توانم بگویم که نتایج به دست آمده با استفاده از آن، بی شک بهترین در کلاس خودش است. حالت جدید AF Detection Eye نیز کاملا امیدوار کننده به نظر می‌رسد. البته متأسفانه، این ویژگی فقط در حالت AF-S کار می‌کند و به همین دلیل ممکن است مورد توجه بسیاری از عکاسان قرار نگیرد، بنابراین تنها در صورتی مفید خواهد بود که سوژه‌ی شما کاملا آرام باشد.

در کل، M50 نتیجه‌ی گوش دادن کانن به حرف‌های کاربران و تحقق نیازهای عکاسان مبتدی بوده است. علاوه بر این، به نظر می‌رسد کانن Eos M50 یک دوربین فوق‌العاده جذاب برای استفاده‌ی روزمره باشد. کنترلرهای آن برای اکثر ژانرهای عکاسی بسیار خوب و کامل هستند، البته اینکه شما تصمیم بگیرید حالا آن را بخرید یا کمی صبر کنید تا M6 نیز معرفی شده و به بازار عرضه شود، نظر شخصی خودتان است.

در دنیای واقعی …

خب دیگر، بیایید ببینیم کانن EOS M50 در دنیای واقعی چه عملکردی خواهد داشت ؟

عکاسی کاندید و خیابانی

ISO 200 | 1/500 sec | F9 | EF-M 15-45mm F3.5-6.3 IS STM lens @ 24mm equiv.
Photo by Barney Britton

M50 اگرچه برای این ژانر خیلی دوربین کوچک و نامحسوسی به حساب نمی‌آید، اما خیلی هم توجه دیگران را به خود جلب نخواهد کرد، حداقل نه به اندازه‌ی دوربین‌های DSLR. سیستم فوکوس خودکار سریع و دقیق بوده و برای این سبک به شما کمک خواهد کرد. همچنین صفحه نمایش لمسی چرخان نیز بسیار کاربردی خواهد بود. امکان استفاده از شاتر بی صدا یا شاتر الکترونیکی نیز به شما کمک می‌کند بدون جلب توجه کردن عکاسی کنید. برای عکاسی خیابانی تنها یک لنز بومی وجود دارد، یعنی 22 میلی متری f/2 که معادل یک لنز 35 میلی متری خواهد بود. سایر لنزها سرعت کمی در فوکوس کردن داشته و یا فاصله کانونی خوبی را ارائه نمی‌دهند.

عکاسی طبیعت و چشم انداز

ISO 100 | 1/160 sec | F7.1 | EF-M 15-45mm F3.5-6.3 IS STM @ 72mm equiv.
Photo by Barney Britton

M50 می‌تواند برای عکاسی منظره و چشم انداز بسیار خوب باشد، اما مانند عکاسی خیابانی، خیلی دوربین جمع و جوری نیست که بتوانید به سادگی آن را درون جیبتان گذاشته و به هر جایی ببرید. آنچه M50 را برای عکاسی از مناظر جذاب‌تر می‌کند، رنگ‌های پر جنب و جوش تصاویر پردازش شده‌ی JPEG آن است که البته همیشه یکی از ویژگی‌های خاص در دوربین‌هایی کانن بوده. رنگ‌های سبز پردازش شده در این دوربین خیلی خوب هستند و مشکل متمایل بودنشان به سمت رنگ زرد را بسیار کمتر مشاهده خواهیم کرد. سنسور 24 مگاپیکسلی M50 دارای محدوده دینامیکی بسیار خوبی است که به شما اجازه می‌دهد سایه‌ها را تا چند استاپ روشن کنید، بدون اینکه جزئیات خاصی را از سایر بخش‌های تصویر از دست بدهید.

صفحه نمایش ال سی دی چرخان این دوربین قطعا استفاده از آن را روی سه پایه بسیار راحت‌تر خواهد کرد. شایان ذکر است که عریض‌ترین لنزی که M50 از آن پشتیبانی می‌کند، 11-22 میلی متر F4-5.6 است که معادل یک لن ز18-35 میلی متری در دوربین‌های فول فریم خواهد بود که ممکن است برای بعضی از عکاسان منظره کمی بیش از حد تله باشد. لنز 11-22 بسیار کوچک بوده و فوکوس خودکار آن سریع و دقیق است.

عکاسی خانوادگی و لایف استایل

چه هدف شما از دست ندادن لحظه‌ها و ثبت تصاویری شکاری باشد و چه بخواهید از یک سوژه‌ی ثابت و آرام عکاسی کنید، M50 کاملا شما را راضی خواهد کرد. پیشرفت‌هایی که سیستم فوکوس خودکار این دوربین تجربه کرده باعث می‌شود بتواند به سرعت چهره را تشخیص داده و یا وقتی رو صفحه نمایش ضربه می‌زنید، به خوبی روی سوژه قفل شود. همچنین سرعت عکاسی پیاپی با نرخ 7.4 فریم در ثانیه بسیار راضی کننده خواهد بود.

فلاش داخلی این دوربین نیز قدرت بسیار خوبی دارد و می‌تواند در اکثر شرایط راضی کننده باشد. اگر هم نیاز به نور بیشتر داشته باشید، می‌توانید فلاش‌های خارجی و اسپیدلایت‌ها را از طریق کفشک به دوربین متصل کنید.

یکی از ویژگی‌های بسیار خوب و کاربردی این دوربین، عکاسی با کیفیت بسیار بالا در حالت خودکار است. به همین دلیل حتی یک عکاس تازه کار و مبتدی هم می‌تواند عکس‌های خوبی را ثبت کند. امکانات در نظر گرفته شده و پروفایل‌های از پیش تعیین شده نیز کاملا کاربردی هستند. صفحه نمایش چرخان نیز به شما کمک می‌کند بتوانید تصاویر سلفی خوبی را ثبت کنید.

به اشتراک گذاشت تصاویر با دوستان و خانواده نیز بسیار آسان است. چرا که با استفاده از ویژگی جدید این دوربین، می‌توانید بلافاصله پس از ثبت هر تصویر آن را به گوشی هوشمند خود منتقل کنید.

عکاسی مسافرتی

ISO 100 | 1/250 sec | F5.6 | EF-M 55-200mm F4.5-6.3 @ 216mm equiv.
Photo by Jeff Keller

EOS M50 برای گذراندن تعطیلات، چه یک مسافرت کوتاه یک روزه و یا یک مسافرت طولانی یک ماهه، بسیار مناسب است. بدنه‌ی آن جمع و جور بوده ( هر چند به اندازه‌ی EOS M100 کوچک نیست ) لنزهای توسعه داده شده توسط کانن نیز همانند EF-M 18-150 میلی متری F3.5-6.3 IS STM برای این نوع عکاسی بسیار کاربردی هستند.

شما در این ژانر نیاز خواهید داشت تا تصاویرتان را به سرعت به گوشی هوشمندتان منتقل کنید تا آنها را با دوستان و یا خانواده‌ی خود، در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید. اتصالات کاملی برای این دوربین در نظر گرفته شده و شما به وای فای، بلوتوث و NFC دسترسی خواهید داشت. همچنین ویژگی جدید کمک می‌کند تا بدون زحمت تصاویرتان را بلافاصله پس از ثبت به گوشی هوشمندتان منتقل کنید.

اما مهمترین نقطه ضعف کانن M50 را می‌توان در عمر بسیار کم باتری آن و همچنین عدم پشتیبانی از ویژگی شارژ از طریق پورت USB دانست. اگر برای این ژانر عکاسی به M50 فکر می‌کنید، به نظرم لازم است چند باتری یدک داشته باشید و همیشه آنها را شارژ نگه دارید.

فیلم برداری

در مورد فیلم برداری نیز کمی قبل‌تر توضیح دادم، به طور خلاصه می‌توان گفت برای استفاده‌ی حرفه‌ای خیلی خوب نیست، اما در بیشتر شرایط شما را راضی خواهد کرد.

کانن ابتدا روی ویژگی فیلم برداری با رزولوشن 4K در این دوربین خیلی تبلیغات انجام داد، اما در آخر کاملا ناامید کننده ظاهر شد. ضریب کراپ بسیار زیاد و همچنین عدم پشتیبانی از فناوری فوکوس خودکار دوال پیکسل باعث می‌شود تا عملا این رزولوشن را نتوان مورد استفاده قرار داد. اما هنگامی که رزولوشن را به 1080p کاهش دهید، با وجود پشتیبانی از Dual Pixel AF اما هنوز کیفیت خیلی بالایی را دریافت نخواهید کرد.

M50 همچنین از فناوری لرزشگیر دیجیتال تصویر بهره می‌برد که باز هم یک ضریب کراپ دیگر را روی تصویر اعمال می‌کند، اما لرزش را هم به طرز چشمگیری کاهش می‌دهد.

ژانرهای دیگر …

چندین مورد استفاده‌ی دیگر نیز وجود دارد که هنگام بررسی یک دوربین باید در نظر داشت. از نظر من کانن Eos M50 دوربینی نیست که برای عکاسی از عروسی و رویدادها، عکاسی ورزشی یا اکشن و عکاسی حیات وحش یا ماجراجویی مناسب باشد.

امکانات

بسیاری از ویژگی‌های M50 را می‌توان در سایر مدل‌های اخیر بدون آینه و DSLR این کمپانی کره‌ای مشاهده کرد.

فرمت خام RAW جدید

کانن از سال 2004 از فرمت CR2 Raw استفاده کرده و با EOS M50 به CR3 ارتقا پیدا کرده است. مزیت اصلی CR3 این است که یک قالب جدید C-RAW ( خام فشرده شده ) ارائه می‌شود. کانن ادعا می‌کند که اندازه‌ی پرونده‌های C-Raw تقریباً 40 درصد نسبت به پرونده‌های معمولی Raw کاهش پیدا می‌کند.

من نگاه دقیق‌تری به فرمت C-Raw انداختم و متوجه تغییر خاصی در کیفیت نهایی تصویر نشدم، مگر اینکه چندین بار سایه‌ها را روشن‌تر کنید، در غیر این صورت هیچ دلیلی برای استفاده‌ی عادی از فرمت C-Raw وجود ندارد.

ممکن است کمی طول بکشد تا نرم افزارهای ویرایش تصویر از این فرمت پشتیبانی کنند، اما Canon’s Digital Photo Professional و Adobe Camera Raw اکنون برای این کار آماده هستند.

ISO 100 | 1/320 sec | F7.1 | EF-M 15-45mm F3.5-6.3 IS STM lens @ 24mm equiv.
Photo by Barney Britton

Dual Sensing IS

کانن همچنین در سیستم تثبیت کننده‌ی تصویر خود، معروف به Dual Sensing IS پیشرفت‌هایی را ایجاد کرده است. M50 علاوه بر استفاده از اطلاعات ژیروسکوپ در داخل دوربین، از سنسور CMOS نیز برای تشخیص حرکت استفاده می‌کند، بنابراین شما به جای یکی از آنها، اطلاعات را از دو منبع داده دریافت می‌کنید. کانن ادعا می‌کند که این ویژگی می‌تواند تا حد زیادی لرزش‌های تصویر را کاهش دهد.

البته این ویژگی تنها در هنگام استفاده از سه لنز مانت EF-M، یعنی F3.5-6.3 15-45 میلی متری ، F4.5-6.3 55-200 میلی متری و F3.5-6.3 18-150 میلی متری موجود است.

من سعی کردم نتایج مختلف را با یکدیگر بررسی کنم، اما تغییرات به حدی ملموس نبودند که بتوان به راحتی آنها را تشخیص داد.

پیشنهاد نویسنده : ایده‌های عکاسی در خانه : تکنیک چاپ خورشیدی در تنها ۳۰ دقیقه !

ویژگی‌های بی سیم

EOS M50 از امکانات بی سیمی استفاده می‌کند که در سایر دوربین‌های کانن یافت نمی‌شود و کاملا جدید است. آنچه تغییر نکرده است شامل Wi-Fi و NFC می‌شود که برای جفت شدن با گوشی‌های هوشمند اندرویدی به کار گرفته می‌شوند. همچنین بلوتوث هم همانند سایر دوربین‌های کانن وجود دارد. شما اکنون می‌توانید تصاویرتان را به صورت خودکار و مستقیم پس از ثبت به گوشی هوشمندتان انتقال دهید و یا تصاویر انتخابی را در شبکه‌های اجتماعی مختلف به اشتراک بگذارید که البته در ابتدا باید در سرویس فضای ابری کانن عضو شده باشید.

ورژن اندروید اپلیکیشن Canon Camera Connect

بلوتوث نیز چندین کارکرد را در دوربین ارائه می‌دهد. برای مثال این امکان را به شما می‌دهد که بدون نیاز به انتخاب SSID یا اسکن کد QR، گوشی هوشمند و دوربینتان را با یکدیگر جفت کنید. همچنین ارتباط مستقیمی بین گوشی و دوربین برقرار می‌کند، حتی در صورت خاموش بودن دوربین. اگر می‌خواهید عکس‌ها را بر روی صفحه نمایش خود دوربین مشاهده کرده و آنها را به گوشی هوشمندتان منتقل کنید، کافیست دکمه‌ی موجود در برنامه را فشار داده و اتصال را از طریق Wi-Fi برقرار کنید، سایر مراحل بسیار آسان است.

کانن Eos M50 قادر است به صورت خودکار تصاویر را با استفاده از نرم افزار Image Transfer Utility 2 برای سیستم عامل مک ارسال کند.

ویژگی جدید انتقال خودکار به گوشی‌های هوشمند و مکینتاش و همچنین رایانه‌های شخصی واقعا کاربردی و جالب است. M50 پس از تغییر چند مورد از تنظیمات، عکسی را که با استفاده از دوربین ثبت کرده‌اید ( تنها فرمت JPEG، همچنین ارسال فیلم با این حالت در دسترس نیست ) می‌تواند به صورت خودکار به گوشی هوشمند منتقل کرده و یا در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارد. توجه داشته باشید که این ویژگی حتی پس از خاموش شدن دوربین نیز فعال بوده و اتصال خود با گوشی هوشمندتان را حفظ می‌کند.

همچنین می‌توانید هنگامی که هر دو دستگاه به یک شبکه‌ی بی سیم محلی متصل شده‌اند، به طور خودکار عکس‌هایتان را به ویندوز نیز ارسال کنید، که این یک راه عالی برای خالی کردن رم دوربینتان پس از یک روز کاری سنگین است.

شایان ذکر است که فعال بودن اتصال بلوتوث ثابت باعث می‌شود باتری سریعتر تخلیه شود، به خصوص اگر این اتصال را در حین خاموش بودن دوربین نیز حفظ کنید.

ایزوی خودکار

M50 از یک سیستم ایزوی خودکار استاندارد استفاده می‌کند که عملکرد خوبی داشته و در آن تنها بیشترین میزان ایزو قابل تنظیم است. در واقع شما نمی‌توانید حداقل سرعت شاتر را که دوربین از قبل برای استفاده از آن تنظیم شده است، با ایزو همگام کنید که برای کسانی که در ثابت نگه داشتن دوربین مشکل دارند، یا سرعت شاتر مثلاً 1/30 ثانیه، بسیار مناسب است.

همچنین در بسیاری از دوربین‌های دیگر کانن گزینه‌ی ” rate of change ” وجود ندارد، که به دوربین می‌گوید سرعت برای افزایش ایزو چقدر است. به عنوان مثال، در عمل، شما می‌خواهید سرعت شاتر سریع‌تری داشته باشید، و تقویت ایزو همان کاری است که باید آن را انجام دهید، بنابراین سرعت شاتر را تغییر خواهید داد.

کیفیت تصاویر

صحنه آزمون ما برای شبیه سازی انواع بافت‌ها، رنگ‌ها و انواع جزئیاتی که در دنیای واقعی با آنها روبرو می‌شوید طراحی شده است. همچنین برای دیدن تأثیر شرایط مختلف نورپردازی، دو حالت روشنایی وجود دارد.

سنسور 24 مگاپیکسلی EOS M50 همان چیزی است که تقریبا در تمام دوربین‌های DSLR یا بدون آینه‌ی مدرن کانن می‌توانیم ببینیم. با این حال، M50 اولین دوربینی است که به پردازنده‌ی فوق قدرتمند Digic 8 مجهز شده و این ممکن است بر کیفیت تصاویر ثبت شده با فرمت JPEG تأثیر بگذارد.

برای مشاهده‌ی آزمایش کیفیت تصاویر دوربین کانن Eos M50 به وب‌سایت DPReview مراجعه کنید.

RAW

در ایزوی پایه، تصاویر خام ثبت شده با EOS M50 کانن از نظر ثبت جزئیات و رنگ‌ها از لحاظ ظاهری هیچ تفاوتی با EOS M6 و M100 ندارد. با مقایسه‌ی عملکرد دوربین در ایزوهای بالا اما تفاوت‌ها کمی بیشتر می‌شود، اما هنوز هم خیلی جدی نیست. سونی a6300 در این رده‌ی قیمتی بهترین عملکرد را از نظر کنترل نویز در ایزوهای بالا و ثبت جزئیات در ایزوهای پایین دارد، همچنین فوجی فیلم X-T20 نیز واقعا خوب است. تقریبا از ایزوهای بالاتر از 12800 می‌توان شاهد نویز در تصاویر ثبت شده با M50 بود.

JPEG

رنگ در عکس‌های JPEG دوربین‌های کانن همواره بسیار زیبا و جذاب بوده و M50 نیز همین روند را ادامه داده است، به علاوه که رنگ‌های زرد و سبز حالا بیشتر نزدیک به واقعیت شدند. از طرف دیگر قرمزها کمی مرده به نظر می‌رسند، اما این صرفا در شرایط عکاسی استودیویی برای من پیش آمد و به جرات می‌توان بگویم که در عکاسی عادی و در نور روز هیچ مشکلی از این بابت نداشتم. علاوه بر این، تعادل رنگ خودکار در نور کم، کمی گرمتر از M6 یا M100 است. در ایزوهای پایه جزئیات ثبت شده با M50 بسیار بیشتر از دو دوربین دیگر است، هر چند که می‌شود گفت سونی و فوجی فیلم هر دو در این زمینه از کانن بهتر عمل کرده‌اند.

M50 در ایزوهای بالاتر کمی بهتر از M6 عمل می‌کند، اگرچه دوباره X-T20 فوجی فیلم تصاویری تمیزتر و واضح‌تر را قادر است ثبت کند. سونی هم که معمولا بهترین نتایج را در دوربین‌های این رده کسب می‌کند و این بار هم شاهد همین روند هستیم. به نظر می‌رسد کانن همچنان از کاهش نویز حساس به متن، که منجر به نویز بیشتر و جزئیات کنتراست کمتر می‌شود، جلوگیری می‌کند، که به نوعی اصلا خوب نیست.

رنج ایزو

کانن Eos M50 می‌تواند با وجود نویز بسیار کم در تصاویر، محدوده‌ی دینامیکی بسیار خوبی را ثبت کند. شما در صورت روشن کردن نواحی مربوط به سایه شاهد کمترین میزان نویز خواهید بود و این واقعا عالی است. در ایزوهای بالا نیز همین روند حفظ شده و از طریق تکنیک افزایش سیگنال، می‌توانیم شاهد کاهش نویز و البته افزایش جزئیات و محدوده‌ی دینامیکی باشیم.

در تست بعدی من آزمایشی را انجام دادم که بتواند بهتر این موارد را به شما نشان دهد. من از یک دیافراگم و سرعت شاتر مشخص با تنظیمات مختلف ایزو استفاده کردم تا ببینم چه میزان تفاوت بین پردازش خاص ایزو وجود دارد. این موضوع می‌تواند در مراحل پس پردازش تصویر بسیار مهم باشد، چرا که اگر بخواهید عکستان را کمی روشن کنید، بی شک اضافه شدن میزان نویز کار را خراب خواهد کرد و از بین بردن دستی نویز هم باعث از بین رفتن جزئیات تصویر می‌شود.

برای مشاهده‌ی تست آزمایش ایزوی کانن Eos M50 به وب‌سایت DPReview مراجعه کنید.

سنسور M50 عملکرد خیلی خوبی در ایزوهای متغیر ندارد، اگرچه نسبت به Rebel T6s هم پیشرفت بسیار خوبی را تجربه کرده است. عکاسی در ایزوی پایه و روشن‌تر شدن تصویر باعث می‌شود نویز بالا برود. در این بین سنسورهای بهتری مانند نیکون D7200 نیز از همین مشکل رنج می‌برند که در ایزوهای بالا عملکرد خوبی نداشته و در ایزوهای پایین خیلی خوب کار می‌کنند. اگرچه به طور مداوم کانن را در این بخش بهبود می‌بخشد، اما اگر از ایزوی 800 استفاده می‌کنید و فرمت را نیز روی خام Raw تنظیم کردید، بهتر است 2EV تصویرتان را روشن کنید، تقریباً همان نتیجه‌ی عکس گرفتن با ایزوی 3200 را خواهید داشت، منتها با نویز بسیار کمتر.

اکسپوژر

در این آزمون قرار است ببینیم که پرونده‌های خام Raw در EOS M50 در بحث نوردهی چگونه عمل می‌کنند. پس نور محیط استودیو را کاهش داده و پس از ثبت تصویر، نوردهی را با استفاده از نرم افزار Adobe Camera Raw تا جایی که نور خوبی وجود داشته باشد افزایش دادم. بررسی آنچه در سایه‌ها اتفاق می‌افتد به شما اجازه می‌دهد تا عرض نوردهی ( در واقع همان محدوده‌ی دینامیکی ) پرونده‌های Raw را ارزیابی کنید.

از آنجا که این تست به طور مستقیم با میزان نویز در ارتباط است و در واقع میزان نویز هم به نوری بستگی دارد که به سنسور می‌رسد، پس تنها می‌توان از دوربین‌هایی استفاده کرد که سنسوری با ابعاد برابر داشته باشند، مثل فوجی فیلم X-T20 و سونی a6300. با این حال، در عکاسی در دنیای واقعی نیز چنین خواهد بود اگر شما با چه سرعت شاتر محدود باشید و بتوانید ثابت نگه دارید، بنابراین این تست ایده‌ای را درباره میزان پردازش طول عرض فرمت‌های مختلف به شما می‌دهد.

برای مشاهده‌ی تست اکسپوژر کانن Eos M50 به وب‌سایت DPReview مراجعه کنید.

سنسورهای سونی به دلیل قابلیت انعطاف پذیری بسیار زیادشان مشهور هستند، به این معنی که می‌توانید سایه‌ها را بدون افزایش میزان نویز تا حد زیادی روشن کنید. a6300 نیز می‌تواند تا 4 استاپ نوردهی را افزایش دهد که نسبت به M50 بسیار بیشتر است، اگرچه معقولانه‌ترین نتیجه را در روشن کردن تصویر تا 3 استاپ خواهید داشت.

دوربین‌های خاصی هم هستند که می‌توانند تا 5 استاپ نوردهی را افزایش دهند، اما این میزان روشنایی هیچگاه توسط کانن Eos M50 محقق نخواهد شد.

سیستم فوکوس خودکار

کانن سیستم Dual Pixel AF را در M50 از چند طریق بهبود بخشیده است :

  • نقاط فوکوس خودکار بیشتر و منطقه‌ی پوشش بزرگتر با لنزهای انتخاب شده
  • ردیابی سوژه در مقایسه با سایر مدل‌های سری M بهبود یافته است
  • عکاسی پیاپی با سرعت 7.4 فریم در ثانیه و فوکوس خودکار مداوم
  • سیستم ردیاب چشم در حالت چشم AF در حالت single AF mode

محدوده‌ی پوشش فوکوس خودکار

اگر از لنزهای ماکرو EF-M 18-150 میلی متری F3.5-6.3 یا 55-200 میلی متری F4.5-6.3 یا 28 میلی متری F3.5 استفاده می‌کنید، یک منطقه‌ی پوشش بسیار بزرگتر و تعداد نقاط فوکوس بیشتری را در اختیار خواهید داشت. با استفاده از این لنزها، فضای قاب به 88 در 100 درصد رسیده و مجموع نقاط نیز 121 عدد خواهد شد. این افزایش قابل توجهی نسبت به پوشش 80 در 80 درصدی با 49 نقطه‌ی فوکوس در نسل‌های قبلی دوربین‌های سری M کانن است.

البته اگر از این لنزها استفاده نمی‌کنید، همان پوشش 80 در 80 درصدی را خواهید داشت، اما با 99 نقطه‌ی فوکوس خودکار.

سیستم ردیاب چشم

M50 اولین دوربین از کانن است که به سیستم فوکوس خودکار ردیاب چشم مجهز شده است، اگرچه از نظر عملکرد کاملاً محدود است. هنگامی که در حالت Face Detect + Track قرار دارید، دوربین روی چشم نزدیکترین سوژه متمرکز خواهد شد. اگر می‌خواهید چشم را تغییر دهید، دو بار دکمه‌ی انتخاب نقطه‌ی فوکوس خودکار را فشار دهید.

متأسفانه حالت‌های بسیاری وجود دارد که در آن‌ها نمی‌توان از Eye AF استفاده کرد، از جمله Servo AF و هنگام فیلم برداری. خوب است که سرانجام کانن از این ویژگی استقبال کرد، اما این شرکت هنوز هم کارهای بسیار جالبی را می‌تواند انجام دهد. بیشتر برندهایی که دوربین‌های بدون آینه تولید می‌کنند، بیش از 4 سال است که به فناوری ردیاب چشم روی آورده‌اند و سونی تا حدی آن را تکامل بخشیده است که حتی می‌تواند با سرعت بسیار زیاد و به صورت متوالی روی چشم سوژه فوکوس کند.

عملکرد فوکوس خودکار

کانن ادعا می‌کند که پردازنده‌ی Digic 8 ردیابی سوژه را می‌تواند بهبود ببخشد، حتی هنگامی که عکاسی با سرعت 7.4 فریم در ثانیه را نیز به صورت پیاپی انجام دهید. قبل از اینکه عملکرد آن را محک بزنیم، بیایید ببینیم که دوربین با سوژه‌ای که در حال نزدیک شدن است چه می‌کند.

من حالت فوکوس خودکار پیوسته را روشن کردم، سپس از دوچرخه سوار خواستم در مسیری مستقیم به سمت دوربین حرکت کند و سپس دستم را روی دکمه‌ی دکلانشور نگه داشتم. همچنین لنز من 70-200 میلی متری F2.8L IS II کانن بود که برای تمامی تست‌های این بخش از آن استفاده کردم.

یک قاب از یک شات 46 پشت سر هم که با سرعت 7.4 ثانیه گرفته شده است.

با نزدیک شدن سوژه به دوربین، M50 عملکرد بسیار خوبی داشت و تقریبا روی تمامی عکس‌ها به درستی فوکوس کرده بود. همانطور که می‌بینید، مانند تصویر بالا همه‌ی موارد فوکوس شده بودند و تعداد تصاویر خراب تقریبا صفر بود.

اما در مورد سوژه‌های متحرک چه طور ؟ من از دوچرخه سوار خواستم که این بار با حرکتی مارپیچ به سمت دوربین حرکت کند. خب، عملکرد در این حالت چگونه بود ؟ به صورت خلاصه بخواهم بگویم، خیلی خوب.

M50 تقریباً 75 درصد از کل تصاویر را به درستی ثبت کرده بود. در واقع در بیشتر تصاویر سوژه به درستی تشخیص داده شده و روی آن فوکوس شده بود. از نظر من سیستم فوکوس خودکار این دوربین در کلاس خود پیشرو نیست، اما هنوز هم به طرز چشمگیری از M100 بهتر است. در چند فریم مشاهده می‌شود که دوربین به سمت فوکوس روی پس زمینه رفته و بلافاصله دوباره به خود سوژه برگشته است.

پیشنهاد نویسنده : آخرین گزارشات CIPA نشان می‌دهد فروش دوربین نسبت به سال پیش ۵۰ درصد کاهش یافته است

عملکرد فوکوس خودکار در نور کم

M50 به لطف بهره مندی سیستم Dual Pixel AF در تشخیص چهره و ردیابی سوژه از فواصل مختلف بسیار خوب است. اگر نور کافی در محیط وجود داشته باشد به هیچ عنوان سوژه از فوکوس خارج نخواهد شد، البته اگر چهره‌ی دیگری در تصویر وجود نداشته باشد. در حالت تشخیص چهره می‌توانید دکمه‌ی انتخاب نقطه‌ی فوکوس را فشار دهید تا بین صورت‌ها جابجا شوید.

همانطور که می‌بینید، M50 بسیار شگفت آور ظاهر شد. عملکرد آن در حالت عکاسی پیاپی بسیار خوب بود، با وجود اینکه سرعت آن بیش از 7 فریم در ثانیه بود..

فیلم برداری

EOS M50 اولین دوربین سطح مبتدی کانن است که از ضبط فیلم با رزولوشن 4K ( UHD ) پشتیبانی می‌کند. البته نرخ فریم در این حالت به 24 یا 25 فریم در ثانیه محدود شده و نرخ بیت نیز حداکثر 120 مگابیت بر ثانیه خواهد بود. همچنین کدک ویدئوها H.264 با فشرده سازی IBP است. برای ضبط 4K باید کنترلر شماره گیر را روی حالت اختصاصی ویدئو قرار دهید.

متأسفانه دو مسئله‌ی مهم در مورد قابلیت‌های فیلم برداری با رزولوشن 4K در کانن Eos M50 وجود دارد. اول اینکه در این حالت سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel غیر فعال خواهد بود که قطعا بسیار بد است. کانن می‌گوید این امر به دلایل فنی رخ داده است، بدون اینکه توضیح بیشتری را در موردش بدهد؛ من خودم فکر می‌کنم این مسئله به دلیل پردازش و گرمای بیش از حد باشد. بنابراین، شما مجبورید به سیستم فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص کنتراست سنسور بسنده کنید که قابل قبول است، اما به اندازه‌ی دوال پیکسل قدرتمند و دقیق نیست.

مورد دوم اینکه M50 برای فیلم برداری با رزولوشن 4K یک کراپ سنگین را روی سنسور اعمال می‌کند که اگر بخواهید در کنار آن از لرزشگیر دیجیتال تصویر هم استفاده کنید، واقعا افتضاح خواهد شد. نکته‌ی بدتر این است که این میزان کراپ علاوه بر کراپ 1.6 برابری سنسور APS-C محاسبه می‌شود. در تصویر پایین می‌توانید کراپ را در رزولوشن‌های 4K و 1080p و با لرزشگیر دیجیتال خاموش، استاندارد یا پیشرفته مشاهده کنید.

در اینجا به تفصیل به میزان کراپ در هر رزولوشن پرداخته‌ام :

مساحت کامل : رزولوشن 1080p، بدون لرزشگیر دیجیتال، بدون کراپ
کادر قرمز : رزولوشن 1080p، لرزشگیر دیجیتال استاندارد، کراپ 1.1x
کادر نارنجی : رزولوشن 1080p، لرزشگیر دیجیتال پیشرفته، کراپ 1.42x
کادر صورتی : رزولوشن 4K، بدون لرزشگیر دیجیتال، کراپ 1.7x
کادر زرد : رزولوشن 4K، لرزشگیر دیجیتال استاندارد، کراپ1.75x
کادر سیاه : رزولوشن 4K، لرزشگیر دیجیتال پیشرفته، کراپ 2.25x


برای اینکه واضح‌تر توضیح بدهم، در حالت عادی به دلیل اینکه سنسور دوربین APS-C است، اگر از یک لنز کیت 14-55 میلی متری استفاده کنید فاصله کانونی آن معادل 24-72 میلی متر خواهد بود. در صورتی که بخواهید با رزولوشن 1080p و با استفاده از لرزشگیر دیجیتال استاندارد فیلم برداری کنید، محدوده‌ی فاصله کانونی آن به 26-79 میلی متر می‌رسد، که هنوز هم چندان بد نیست. با این حال، اگر بخواهید از لرزشگیر پیشرفته استفاده کنید فاصله کانونی لنزتان معادل 32-102 میلی متر خواهد بود.

فیلم برداری با رزولوشن 4K و بدون استفاده از لرزشگیر، فاصله کانونی را به معادل 41-122 میلی متر خواهد رساند و در صورت استفاده از لرزشگیر دیجیتال استاندارد، فاصله کانونی لنزتان 42-126 میلی متر خواهد شد. اگر بنا به دلایلی می‌خواهید از IS پیشرفته استفاده کنید، فاصله کانونی لنزتان معادل یک لنز 54-162 میلی متری با دیافراگم F13-23 خواهد بود. حتی اگر می‌خواهید ویدیوی 4K را با لرزشگیر تصویر استاندارد ضبط کنید، و حتی اگر عریض‌ترین لنز ممکن را هم تهیه کنید که EF-M 11-22 میلی متری است، هنوز هم یک لنز معادل 31-62 میلی متری را خواهید داشت که دیافراگم آن به F11-F16 می‌رسد که واقعا بد است.

افزایش ضریب کراپ تنها دلیل اجتناب از استفاده از حالت‌های لرزشگیر تصویر دیجیتال نیست، همانطور که در پایین صفحه مشاهده می‌کنید، آنها همچنین به کیفیت تصویر صدمه می‌زنند.

کیفیت ویدئوهای ضبط شده

برای مشاهده‌ی تست کیفیت فیلم برداری کانن Eos M50 به وب‌سایت DPReview مراجعه کنید.

من EOS M50 کانن را در مقابل a6300 سونی قرار داده‌ام، که از نظر کیفیت فیلم برداری 4K بسیار خوب است، و البته مهمترین بخش آن عدم وجود ضریب کراپ در این رزولوشن است که در نرخ 24 فریم بر ثانیه محقق می‌شود. اگر هم بخواهید از نرخ 30 فریم بر ثانیه استفاده کنید، ضریب کراپ 1.23 برابری خواهید داشت که هنوز هم معقول است.

شاید اصلا نیازی به مرور نمونه‌های ضبط شده نداشته باشد تا بخواهیم متوجه شویم که جزئیات در ویدئوهای M50 نسبت به سونی بسیار نرم‌تر هستند ( با لرزشگیر دیجیتال تصویر خاموش ). اگر هم بخواهید لرزشگیر را روشن کنید که جزئیات در M50 باز هم کمتر خواهند شد. البته در a6300 سونی هیچ لرزشگیری لحاظ نشده است. اما آیا مشتاقید بدانید که اگر لرزشگیر دیجیتال تصویر را روی حالت پیشرفته قرار دهیم چه اتفاقی خواهد افتاد ؟ خب من به شما پیشنهاد می‌کنم یا جلوتر نروید، یا یک لیوان آب قند برای خودتان آماده کنید !

حال بیایید نگاهی به کیفیت فیلم برداری با رزولوشن 1080p بیندازیم، چیزی که سونی a6300 کمی در آن مشکل دارد و اغلب اوقات جزئیات ثبت شده نرم هستند. M50 قطعاً جزئیات بیشتری را نسبت به سونی ثبت می‌کند، حتی با استفاده از لرزشگیر دیجیتال استاندارد. جای تعجب نیست که مزیت‌های EOS M50 کانن با روشن کردن لرزشگیر دیجیتال تصویر پیشرفته به پایان می‌رسد.

من حدس میزنم که افت کیفیت در رزولوشن 4K و یا در هنگام استفاده از لرزشگیر دیجیتال تصویر به دلیل نمونه برداری دوربین از یک منطقه‌ی کوچکتر از سنسور و سپس مقیاس گیری مجدد از آن است. به عنوان مثال، در رزولوشن 4K با IS استاندارد ممکن است M50 از منطقه‌ای با تقریبا 3430 پیکسل نمونه برداری کند، و سپس آن را تا 3840 پیکسل اندازه گیری کند. درست مانند تصویر ثابت، شما نمی‌توانید چیزی را از چیزی دیگر درست کنید، بنابراین کیفیت فیلم کاهش می‌یابد. حتی با وجود خاموش بودن تمامی ویژگی‌های لرزشگیر دیجیتال تصویر، اما ضریب کراپ 1.7 برابری نشان می‌دهد که M50 فقط 3530 پیکسل را برای فیلم برداری با رزولوشن 4K می‌خواند، که نرم بودن جزئیات در فیلم‌های 4K را بیشتر توضیح می‌دهد.

رولینگ شاتر

EOS M50 در مورد رولینگ شاتر در رزولوشن 4K نیز مشکل بزرگی دارد که هنگام لمس کردن یا کمی تکان دادن دوربین می‌توان آن را به وضوح مشاهده کرد.

اگر به سرعت دوربین را حرکت دهید، همانطور که در بالا نشان داده شده است، لبه‌های مستقیم دوربین کمی لاغر خواهند شد.

رولینگ شاتر مانند آنچه در بالا مشاهده می‌کنید می‌تواند در مواردی که خطوط زیادی در پس زمینه وجود دارد، بسیار پریشان کننده باشد. حال اجازه دهید نگاهی به تأثیر ” Jello ” بیندازیم، که ناشی از حرکات جزئی دوربین است ( احتمالاً باد در این حالت با برخورد به سه پایه ) که باعث تقویت اثر رولینگ شاتر می‌شود. این مثال همچنین نشان می‌دهد که دوربین از زمان استفاده از سیستم تشخیص کنتراست، قادر به فوکوس کردن است.

متأسفانه، هر دو مورد هنگام ضبط فیلم با رزولوشن 4K در M50 یکسان است. من اندازه‌ی رولینگ شاتر را در بین دوربین‌های همرده بررسی کردم که در a6300 سونی و در فیلم برداری با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه به دلیل کراپ معقول‌تر ( 1.2x )، تا حدودی بهتر بود.

فوکوس خودکار در حین فیلم برداری

همانطور که در حالت عکاسی مشاهده کردیم، این دوربین در حین فیلم برداری نیز به خوبی می‌تواند فوکوس کند که البته در این زمینه در کلاس خود بهترین نیست، اما هنوز هم قابل قبول بوده و می‌تواند بیشتر سوژه‌های متحرک را به درستی تشخیص داده و روی آنها قفل شود. در مورد حالت فیلم برداری نیز همین موضوع صادق است، هر چند که این بار در تمامی حالات به سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel دسترسی نخواهید داشت که به دوربین امکان فوکوس کردن با سرعت و دقت فوق‌العاده زیادی را می‌دهد. شما این فناوری را در رزولوشن 1080p و یا پایین‌تر خواهید داشت، اما در صورت استفاده از رزولوشن 4K ( که یکی از نقاط قوت گوشی در تبلیغات به حساب می‌آمد و روی فروش آن تاثیر بسیار زیادی داشت ) آن را نخواهید داشت و این یک اتفاق بسیار مهم و ناخوشایند است.

من این نمونه را با یک لنز کانن 70-200 میلی متری F2.8L IS II تهیه کردم. هرچه سوژه به دوربین نزدیکتر باشد، مدت زمان نگه داشتن آنها در کانون توجه بهتر خواهد بود.

در رزولوشن 1080p، با استفاده از سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel شرایط بسیار بهتری خواهید داشت. البته به طور کلی سیستم فوکوس مبتنی بر تشخیص کنتراست نیز عملکرد مطلوبی را دارد، اما به پای دوال پیکسل نمی‌رسد و گاهی سعی می‌کند روی اطراف سوژه تمرکز کند.

تثبیت کننده‌ی تصویر

همانطور که گفته شد، علاوه بر لرزشگیر مبتنی بر لنز، دو حالت لرزشگیر دیجیتال ( IS ) نیز وجود دارد، استاندارد و پیشرفته. اندکی بالاتر میزان کراپ هر کدام را برایتان در یک تصویر و سپس در یک نمودار نشان دادم. اگرچه لرزشگیر مبتنی بر لنز با لرزشگیر دیجیتال تفاوت زیادی در عملکرد ندارد، اما وقتی از لرزشکیر دیجیتال پیشرفته استفاده می‌کنید، جزئیات بسیاری را در تصاویرتان از دست خواهید داد. همانطور که قبلا گفتم استفاده از این حالت به دلایل مختلف، از جمله کاهش کیفیت و ضریب کراپ ایده‌ی بسیار بدی است.

نمونه‌ی فیلم‌های ضبط شده

برای مشاهده‌ی ویدئوهای ضبط شده با استفاده از کانن Eos M50 با کیفیت اصلی به وب‌سایت DPReview مراجعه کنید ( برای مشاهده‌ی این ویدئوها لازم است از نرم افزارهای گذر از تحریم استفاده کنید ).

امکانات ضبط ویدئو

ابزارهای ضبط ویدئو در M50 را می‌توان به سرعت ذکر کرد. شما می‌توانید با وضوح حداکثری 1080 و نرخ 60 فریم بر ثانیه در هر حالتی تصویربرداری کنید، اما اگر می‌خواهید رزولوشن 4K را داشته باشید، باید به منوی اختصاصی تنظیمات آن مراجعه کنید. کنترل‌ها نیز به صورت حداقلی طراحی شده‌اند، شما می‌توانید سطح صوتی را برای میکروفون داخلی یا خارجی تنظیم کنید، یک فیلتر باد را روشن و یا خاموش کنید و یا عملکرد تراز خودکار را فعال کنید.

در حالت نوردهی دستی می‌توانید از جبران نوردهی در کنار تنظیم ایزو برای حفظ دیافراگم و سرعت شاتر استفاده کنید. Focus peaking نیز موجود است.

تجربه‌ی استفاده‌ی من

به هیچ عنوان خوشحال نیستم که قرار است چند پاراگراف منفی در مورد این دوربین بنویسم، اما کانن واقعا در فیلم برداری با رزولوشن 4K در این دوربین گند زده است ! اگر قرار بود تا این حد بد باشد به نظرم اگر همان روند سابق را حفظ کرده و این رزولوشن را به دوربین خود اضافه نمی‌کرد، بی شک بسیار سنگین‌تر و بهتر بود ! شاید دلیل این کاهش کیفیت و موارد دیگر داغ کردن پردازنده یا حرارت و گرمای بیش از حد دوربین بوده است، اما به هر دلیل اصلا خوب نیست. می‌توانم بگویم که تمامی دوربین‌های این رده فیلم برداری با رزولوشن 4K را بهتر از این دوربین انجام می‌دهند.

اما جدایی از آن، وقتی به رزولوشن فول اچ دی سوییچ کنید کیفیت بسیار خوبی خواهید داشت که حتی از نماینده‌ی سونی هم بهتر است. از نظر فیلم برداری در این رزولوشن با یکی از بهترین دوربین‌های این رده رو به رو خواهید بود.

جمع بندی

چیزهایی که دوست داشتم :

+ کیفیت تصویر بسیار خوب از سنسور 24MP APS-C آن
+ Dual Pixel AF عملکرد خوبی دارد ، حتی با سرعت 7.4 فریم در ثانیه و در نور کم
+ نقاط AF بیشتر و سطح پوشش بزرگتر با شناسایی لایه های فاز با لنزهای انتخاب شده
+ فرمت جدید C-Raw اندازه پرونده را با حداقل تأثیر در کیفیت تصویر کاهش می دهد
+ اولین Canon غیر طرفدار برای پشتیبانی از ضبط 4K
+ بلوتوث جفت شدن تلفن هوشمند را آسان می کند
+ کاملاً LCD را با رابط لمسی به خوبی اجرا کنید
+ منظره یاب الکترونیکی 2.36M-dot
+ انتقال خودکار مفید به تلفن یا رایانه شخصی
+ ورودی میکروفون خارجی

چیزهایی که دوست نداشتم :

+ برداشت قابل ملاحظه در 4K باعث می شود تیراندازی با زاویه دید عریض تقریباً غیرممکن باشد
+ بدون Dual Pixel AF هنگام ضبط 4K
+ فیلم 4K نرم تر از همسالان؛ کرکره نورد بسیار آشکار و ‘jello’
+ دیجیتال IS با کاهش قابل توجه کیفیت محصول ، فیلمبرداری را حتی بیشتر می کند
+ عمر باتری ضعیف
+ بافر کوچک هنگام عکسبرداری از ترکیدن خام
+ اجرای اولیه خودکار ISO
+ دکمه ضبط فیلم سخت است و به راحتی تصادفی فشار داده می شود
+ تشخیص چشم محدود به AF ​​تنها است
+ بدون شارژ USB
+ انتخاب محدود لنز بومی

نتیجه گیری کلی

ISO 160 | 1/60 sec | F2.8 | EF-M 22mm F2 STM lens @ 35mm equiv.
Photo by Jeff Keller

در نگاه اول، کانن EOS M50 می‌تواند نسخه‌ی کوچکتر و ارزان‌تری از EOS M5 باشد. با وجود شباهت‌های زیاد در طراحی، اما درون این دو دوربین بسیار متفاوت است. M50 اولین دوربین کانن است که از پردازنده‌ی Digic 8 استفاده می‌کند و تنها مدل غیر حرفه‌ای می‌باشد که به رزولوشن 4K برای ضبط ویدئو مجهز شده است. M50 همچنین دارای یک نسخه‌ی بهبود یافته از سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel است، یک فرمت جدید خام Raw و قابلیت‌های بی سیم نیز از دیگر موارد بهبود یافته است.

M50 در گروهی قرار دارد که در بهترین حالت می‌توان آنها را دوربین‌های سطح متوسط یا مبتدی نامید، که دوربین‌هایی نسبتاً ارزان و با کاربرد آسان برای کسانی هستند که چیزی بهتر از گوشی هوشمندشان برای عکاسی و یا فیلم برداری می‌خواهند. این رده شامل دوربین‌های میکرو چهار سوم الیمپوس و پاناسونیک یا دوربین‌هایی با سنسورهای بزرگتر APS-C از سونی و فوجی فیلم می‌شود.

M50 نیز مانند EOS M100 که یک سطح مبتدی واقعی است، به لطف بهره مندی از یک رابط کاربری ساده و حالت خودکار هوشمند، می‌تواند برای هر عکاسی بسیار جذاب باشد. هنگامی که کاربران بخواهند از تنظیمات پیشرفته‌تری نیز استفاده کنند، M50 مجموعه‌ای کامل را برایشان به ارمغان خواهد آورد.

جایی که EOS M50 از بیشتر همسالان خود عقب می‌ماند با توجه به ویژگی‌های تبلیغاتی آن، ضبط فیلم با رزولوشن 4K است. در حالی که این به نظر می‌رسد اولین دوربین کانن با قابلیت فیلم برداری 4K باشد، اما آنقدر وضعیتش خراب است که بهتر است اصلا آن را در نظر نگیرید ! این شرم آور است، چرا که M50 در سایر موارد بسیار خوب عمل کرده و واقعا مشکل قابل ذکری ندارد.

پیشنهاد نویسنده : نقد و بررسی تخصصی سونی a6600 : فوکوس خودکار شگفت انگیز و ارگونومی قابل قبول !

بدنه، ارگونومی و ویژگی‌ها

EOS M50 فقط کمی بزرگتر از M100 است، اما از طراحی SLR گونه مانند نسخه‌ی گران قیمت‌تر، یعنی EOS M5 برخوردار می‌باشد. متریال ساخت این دوربین از جنس پلاستیک است، اما به هیچ عنوان حس بی کیفیتی و یا ارزان قیمت بودن را به شما منتقل نخواهد کرد و در عوض حس استحکام و قدرتمندی بسیار خوبی دارد. جای تعجب نیست که برای یک دوربین سطح مبتدی، تنها یک کنترلر چرخان یا شماره گیر در نظر گرفته شده است، بنابراین ممکن است ابتدا قبل از تغییر تنظیمات، نیاز به فشار دادن دکمه‌ی دیگری داشته باشید. دکمه‌های دوربین کاملاً کوچک طراحی شدند و دکمه‌ی ضبط ویدیو که در بخش بالایی بدنه قرار دارد، ممکن است برای استفاده کمی سخت باشد. حتی ممکن است آن را گم کرده و یا به اشتباهی دکمه‌ی دیگری را فشار دهید.

شما می‌توانید عکس‌های خود را بر روی یک منظره یاب OLED 2.36 میلیون نقطه‌ای تنظیم کنید، که دقیقا مشابه چیزی است که در سایر دوربین‌های بدون آینه‌ی این رده دیده بودیم. همچنین طراحی چرخان صفحه نمایش نیز به شدت کاربردی و خوب است. این ویژگی به استفاده از دوربین روی سه پایه، عکاسی از زوایای عجیب و غریب و یا گشتن در منوها کمک شایانی خواهد کرد. یک تاچ پد فوکوس خودکار نیز برای تنظیم نقطه‌ی فوکوس در نظر گرفته شده که وقتی می‌خواهید از منظره یاب الکترونیکی استفاده کنید در دسترس خواهد بود.

M50 نه تنها اولین دوربین کانن است که از پردازنده‌ی تصویر فوق قدرتمند Digic 8 استفاده می‌کند، بلکه اولین موردی است که پشتیبانی از فرمت CR3 Raw را نیز به کاربران تقدیم می‌کند، که شامل یک گزینه‌ی جدید فشرده سازی C-Raw نیز می‌شود. C-Raw اندازه‌ی پرونده‌ها را در حدود 40٪ کاهش می‌دهد و اساساً هیچ کاهش کیفیتی نخواهد داشت، اما شاید اندکی محدوده‌ی دینامیکی را کاهش دهد.

EOS M50 کانن همچنین از تمامی قابلیت‌های بی سیم مورد نیاز در یک دوربین برخوردار است. شما می‌توانید با استفاده از NFC یا بلوتوث و یا روش‌های قدیمی، گوشی هوشمند و دوربینتان را با یکدیگر جفت کنید. بلوتوث هر دو دستگاه را به هم متصل می‌کند، حتی هنگامی که دوربین خاموش است. اتصال ثابت همچنین برای انتقال خودکار تصویر به تلفن هوشمند شما ( که در واقع از طریق Wi-Fi سریعتر انجام می‌شود ) استفاده می‌شود. EOS M50 همچنین می‌تواند به گونه‌ای تنظیم شود که تمام عکس‌ها و فیلم‌های شما را درست پس از ثبت به رایانه و یا گوشی هوشمندتان ارسال کند که البته نیاز به ثبت نام در فضای ابری کانن دارد.

سیستم فوکوس خودکار و عملکرد

ISO 320 | 1/200 sec | F6.3 | EF-M 15-45mm F3.5-6.3 IS STM lens @ 58mm equiv.
Photo by Jeff Keller

EOS M50 دارای پیشرفته‌ترین سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel در بین تمامی دوربین‌های بدون آینه‌ی سری M کانن است. منطقه‌ی تحت پوشش سیستم فوکوس خودکار با استفاده از لنزهای انتخاب شده حالا با 88 در 100 درصد افزایش یافته و مجموع تعداد نقاط فوکوس خودکار هم به 121 عدد می‌رسد. اما این پیشرفت تنها با سه لنز مانت M وجود دارد که اگر از آنها استفاده نکنید، باز هم می‌توانید با وجود همان پوشش 80 در 80 درصدی قاب، 99 نقطه را برای فوکوس خودکار داشته باشید.

کانن همچنین سیستم ردیابی سوژه را در M50 بهبود داده است. مدل‌های قبلی سری M عملکرد فوکوس خودکار قابل قبولی داشتند، اما در اکثر مواقع به درستی کار نمی‌کردند، البته M6 از این قاعده مستثنی بوده و عملکرد بسیار خوبی داشت. عملکرد M100 نیز چندان جالب نبود و در اکثر مواقع اشتباه می‌کرد. به نظر می‌رسد M50 حتی نسبت به M6 هم بهبودهایی را تجربه کرده است. سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel می‌تواند در عکاسی پیاپی با سرعت 7.4 فریم بر ثانیه بسیار خوب عمل کرده و روی سوژه‌های متحرک در اکثر مواقع به درستی فوکوس کند. همچنین در نور کم هم عملکرد آن واقعا قابل تقدیر است، اگرچه بهترین در کلاس خود نیست.

این دوربین قادر است تا با حداکثر سرعت 10 فریم در ثانیه و با استفاده از فوکوس خودکار تک نقطه‌ای به عکاسی پیاپی بپردازد. در صورتی که بخواهید از فوکوس خودکار مداوم و دنبال کننده استفاده کنید این نرخ به 7.4 فریم در ثانیه خواهد رسید. در حالت S-AF بافر پس از حدود 7 عکس در هنگام استفاده از فرمت خام و تقریباً دو برابر با C-Raw پر می‌شود. اگر از فرمت JPEG استفاده می‌کنید، می‌توانید به صورت پیاپی بیش از 30 عکس را ثبت کنید. اگر از فوکوس خودکار مداوم هم استفاده کنید می‌توانید چند شات بیشتر را در بافر خود ذخیره کنید.

بر اساس استاندارد CIPA باتری این دوربین قادر است تا با هر بار شارژ کامل تا 235 شات را ثبت کند که بدترین‌ها در کلاس خود به حساب می‌آید. البته اگر حالت اکو یا همان ذخیره‌ی انرژی را روشن کنید، این عدد به 370 خواهد رسید که هنوز هم کمتر از دوربین‌هایی مثل a6300 در حالت عادی است. M50 را همچنین نمی‌توان از طریق پورت USB شارژ کرد که یکی از ویژگی‌های بسیار مهم برای دوربین‌ها از سال 2018 به بعد به حساب می‌آید.

فیلم برداری

همانطور که در بالا به دفعات ذکر شد، EOS M50 اولین دوربین غیر حرفه‌ای کانن است که به فیلم برداری با رزولوشن 4K مجهز شده است، اما متأسفانه، می‌توان آن را اصلا در نظر نگرفت. چرا که ضریب کراپ بیش از حد، کیفیت پایین فیلم‌ها و موارد دیگر عملا شما را منصرف خواهند کرد. می‌توان این مورد را صرفا یک عامل تبلیغاتی برای کانن دانست که فقط در همین حد است و نه بیشتر.

از طرف مثبت، دوربین به شما کنترل دستی کاملی را می‌دهد، همچنین جبران نوردهی با ایزوی خودکار و تنظیم سطح صوتی نیز ارائه شده است تا همراه با سوکت میکروفون خارجی مجموعه‌ای نسبتا قابل قبول را فراهم بیاورد.

و حالا خبر بد. برای شروع، کیفیت فیلم برداری با این دوربین خیلی خوب نیست. نسبت به بسیاری از همرده‌ها، جزئیات کاملا نرمتر ثبت می‌شوند و از همه مهمتر، مشکل رولینگ شاتر به شدت دیده و حس می‌شود. رولینگ شاتر در این دوربین تقریبا شبیه به یک فاجعه است و می‌تواند خطوط مستقیم و عمودی را به شدت تکان داده و همه چیز را اصطلاحا ژله‌ای به تصویر بکشد.

مهمتر از آن، ضریب کراپ M50 در فیلم برداری با رزولوشن 4K 2.7 برابر است ( از جمله ضریب کراپ APS-C استاندارد )، به این معنی که وسیع‌ترین لنزهای مانت EF-M این شرکت، یعنی 11-22 میلی متری F4-5.6، فاصله کانونی معادل 30-60 میلی متر و دیافراگمی معادل F11-F15 خواهد داشت. بنابراین عملا فیلم برداری با زاویه‌ی باز و رزولوشن 4K غیر ممکن خواهد بود. حتی اگر لرزشگیر دیجیتال یا همان IS را هم روشن کنید وضعیت به شدت بدتر می‌شود. علاوه بر آن کیفیت تصویر نیز در هر مرحله کاهش پیدا خواهد کرد. در بدترین حالت ضریب کراپ این دوربین ادر فیلم برداری با رزولوشن 4K به 3.5 برابر خواهد رسید.

به دلایلی که توسط کانن به عنوان فنی توصیف شده است ( که احتمالاً مربوط به گرما و قدرت پردازش است ) سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel هنگام فیلم برداری با رزولوشن 4K در دسترس نیست. بنابراین، شما با تشخیص کنتراست استاندارد باید کار کنید، این بدان معناست که دوربین اغلب سعی می‌کند فوکوس خود را حفظ کند، ولی ممکن است در بیشتر مواقع اشتباه کند. با پایین آوردن رزولوشن به 1080p بیشتر مشکلات حل خواهند شد. جدایی از اینکه می‌توانید دوباره فناوری Dual Pixel را در اختیار داشته باشید، کیفیت تصاویر ضبط شده به شدت بهتر خواهند شد و حتی می‌توان آن را یکی از بهترین در کلاس خود دانست. جدایی از این مورد، لرزشگیر دیجیتال تصویر هنوز هم کیفیت را تا حدی کاهش می‌دهد، اما حالا خیلی بهتر است.

کیفیت تصاویر ثبت شده

ISO 100 | 1/320 sec | F7.1 | EF-M 15-45mm F3.5-6.3 IS STM lens @ 40mm equiv. | Converted from Raw | Photo by Barney Britton

به عنوان یک نکته‌ی مثبت، کیفیت تصاویر ثبت شده با M50 بسیار مناسب هستند. همانطور که معمولاً در دوربین‌های کانن وجود دارد، رنگ‌ها در تصاویر JPEG بسیار خوشایند و جذاب است، و من متوجه شدم که رنگ زرد و رنگ سبز که در مدل‌های قبلی متمایل به یکدیگر می‌شدند، حالا به شدت به واقعیت نزدیک شده و خوب نمایش داده می‌شوند. جزئیات زیادی در ایزوی پایه ثبت می‎شود، همچنین عملکرد تصاویر JPEG در ایزوهای بالا کاملا رقابتی است، اگرچه تصاویر خام Raw اندکی عملکرد بهتری داشته و می‌توان گفت یکی از بهترین نمونه‌ها در این کلاس هستند. M50 به شما امکان می‌دهد سایه‌ها را تا حدی روشن کنید، اما نه دقیقا مشابه با برخی از همرده‌هایش.

سخن پایانی

کانن EOS M50 مجموعه‌ای از ویژگی‌های چشمگیر شامل سیستم فوکوس خودکار به روز شده، قابلیت‌های بی سیم کامل و آخرین پردازنده‌ی کانن را ارائه می‌دهد. این انتخاب خوبی برای کسانی است که در درجه‌ی اول به سادگی عکاسی می‌کنند و در درجه‌ی دوم می‌خواهند کیفیت بهتری را نسبت به گوشی هوشمندشان و یا دوربین EOS M100 داشته باشند. اگر شما همچنین فردی هستید، من به شدت M50 کانن را توصیه می‌کنم.

اگر M50 را برای قابلیت فیلم برداری با رزولوشن 4K می‌خواهید، از همین الآن بگویم که پس از اولین استفاده به شدت ناامید خواهید شد و بهتر است به جای آن، رقبایی مانند سونی a6300 ، فوجی فیلم X-T20 ، پاناسونیک G85 و یا الیمپوس E-M10 III را در نظر بگیرید.

پیشنهاد نویسنده : نقد و بررسی تخصصی کانن Eos M6 Mark II : یک بدون آینه‌ی ایده‌آل برای ویدئوبلاگرها !

نمونه تصاویر ثبت شده با کانن Eos M50

توجه داشته باشید که تمامی عکس‌های زیر توسط وب‌سایت DPReview ثبت شده و با توجه به قانون کپی رایت حق انتشار آن را بدون ذکر منبع ندارید !

لطفاً هیچ یک از این تصاویر را بدون اجازه قبلی تکثیر نکنید ( به صفحه‌ی کپی رایت وب‌سایت DPReview مراجعه کنید ).

همچنین برای مشاهده‌ی لیست کامل عکس‌ها به همراه سایز اصلی و مشخصات هر عکس، می‌توانید به وب‌سایت DPReview مراجعه کنید.

مشخصات فنی کانن Eos M50

قیمت$779 ( تنها برای بدنه )
$899 ( همراه با لنز کیت 15-45 میلی متری )
$1249 ( همراه با دو لنز کیت 15-45 میلی متری و 55-200 میلی متری )
نوع بدنهSLR-style mirrorless
متریال ساختComposite
نهایت رزولوشن تصویر6000 در 4000
نسبت تصویر w:h1:1, 4:3, 3:2, 16:9
رزولوشن موثر24 مگاپیکسل
رزولوشن سنسور26 مگاپیکسل
ابعاد سنسورAPS-C ( 22.3 در 14.9 میلی متر )
نوع سنسورCMOS
پردازنده‌ی تصویرDigic 8
Color spacesRGB
Color filter arrayPrimary color filter
ایزوخودکار , 100-25600 ( قابل ارتقا تا 51200 )
ایزوی ارتقا یافته ( حداکثر )51200
پروفایل‌های وایت بالانس6
وایت بالانس دستیبله
لرزشگیر تصویرخیر
فرمت غیر فشردهRAW
فرمت فایلJPEG (Exif v2.31)
Raw (Canon CR3 14-bit)
فوکوس خودکارContrast Detect (sensor)
Phase Detect
Multi-area
Center
Selective single-point
Tracking
Single
Continuous
Touch
Face Detection
Live View
چراغ راهنمای فوکوس خودکاربله
فوکوس دستیبله
تعداد نقاط فوکوس خودکار143
مانت لنزکانن EF-M
ضریب کراپ فاصله کانونی1.6×
نوع صفحه نمایشکاملا چرخان
ابعاد صفحه نمایش3 اینچ
تعداد نقاط صفحه نمایش1,040,000
صفحه نمایش لمسیبله
پنل صفحه نمایشTFT LCD
Live viewبله
نوع منظره یابالکترونیک
میزان پوشش منظره یاب100%
رزولوشن منظره یاب2,360,000
حداقل سرعت شاتر30 ثانیه
حداکثر سرعت شاتر1/4000 ثانیه
حالت‌های نوردهیProgram
Shutter priority
Aperture priority
Manual
فلاش داخلیبله
قدرت فلاش5.00 متر ( تا ایزوی 100 )
فلاش خارجیبله ( با استفاده از کفشک )
سرعت همگام سازی فلاش1/200 ثانیه
حالت‌های شاترSingle
Continuous
Self-timer
عکاسی پیاپی10.0  فریم بر ثانیه
Self-timerبله ( 2 یا 10 ثانیه, دستی )
Metering modesMulti
Center-weighted
Spot
جبران نوردهی±3 ( at 1/3 EV steps )
AE Bracketing±2 ( 3 frames at 1/3 EV steps )
فرمت فیلم برداریMPEG-4, H.264
حالت‌های فیلم برداری3840 x 2160 @ 23.98p / 120 Mbps, MOV, H.264, AAC
1920 x 1080 @ 60p / 60 Mbps, MOV, H.264, AAC
1920 x 1080 @ 30p / 30 Mbps, MOV, H.264, AAC
1920 x 1080 @ 23.98p / 30 Mbps, MOV, H.264, AAC
1280 x 720 @ 120p / 52 Mbps, MOV, H.264, AAC
1280 x 720 @ 60p / 26 Mbps, MOV, H.264, AAC
میکروفوناستریو
اسپیکرمونو
نوع حافظهSD/SDHC/SDXC slot ( UHS-I compatible )
USBUSB 2.0 ( 480 Mbit/sec )
شارژ از طریق پورت USBخیر
HDMIبله ( micro-HDMI )
پورت میکروفونبله
پورت هدفونخیر
وایرلسBuilt-In
توضیحات وایرلس802.11b/g/n + Bluetooth
ریموت کنترلبله ( با استفاده از گوشی هوشمند )
مقاومت در برابر شرایط محیطیخیر
باتریداخلی
توضیحات باتریLP-E12 lithium-ion battery & charger
عمر مفید باتری ( بر اساس استاندارد CIPA )235 شات
وزن ( با در نظر گرفتن باتری )390 گرم ( 0.86 lb / 13.76 oz )
ابعاد116 در 88 در 59 میلی متر ( 4.57 در 3.46 در 2.32 اینچ )
سنسور جهت یابیبله
GPSخیر

مشخصات کامل و بررسی دوربین فول فریم اقتصادی Eos M50 را می‌توانید از وب‌سایت کانن نگاه کنید.

پیشنهاد نویسنده : نقد و بررسی تخصصی نیکون Z50 : اولین تجربه نیکون در دوربین‌های بدون آینه APS-C !

امیدوارم مقاله‌ی ” نقد و بررسی تخصصی کانن Eos M50 : ترکیبی از ویژگی‌های فوق‌العاده با قیمتی متعادل ! “ برایتان مفید و جذاب بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم. موفق باشید !

دیدگاهی در مورد “نقد و بررسی تخصصی کانن Eos M50 : ترکیبی از ویژگی‌های فوق‌العاده با قیمتی متعادل !

  1. علی اکبر گفت:

    سلام این دوربین بدرد استاپ موشن می خوره؟

    1. امیرمحمد مشهدی فراهانی گفت:

      سلام خدمت شما
      برای این منظور کیفیت تصاویر و امکانات دوربین بسیار خوبن، اما از اونجایی که استاپ موشن کاری زمان بر هست و دوربین رو باید مدت زیادی روشن نگه دارید، ممکنه باتریش کمی اذیتتون کنه، مخصوصا اینکه امکان شارژ از طریق پورت USB هم وجود نداره.
      به نظرم می‌تونید به نمونه‌های DSLR همرده مثل ۸۰۰D کنون یا D5600 نیکون نگاهی داشته باشید که کیفیت تصویر مشابه و باتری بسیار بهتری دارن. توی بدون آینه‌ها هم سری a6x00 سونی همرده‌ی این دوربین محسوب میشن و شرایط بهتری از نظر باتری دارن.

  2. احمد گفت:

    سلام من دبیر هستم و میخوام کلاس آنلاین برگزار کنم یعنی از خودم و تلویزیون کنارم فیلم برداری کنم باید چه دوربینی بگیرم که هم روی خودم فوکوس کنه هم روی تلویزیون؟ کیفیت ۴K برام مهم نیست همین M50 مناسبه؟

    1. امیر علی آقایی گفت:

      سلام وقت بخیر
      بله دوربین M50 مناسب هست.دوربین ۲۵۰D هم می توانید تهیه کنید.
      برای خرید و مشاوره دوربین می توانید تماس بگیرید همکاران شمارا راهنمایی می کنند.
      تلفن : ۷۷۶۱۶۴۳۸-۰۲۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.