مقایسه کانن 250D و 200D : کوچولوهای دوست داشتنی !

در این مقاله قصد دارم به مقایسه دو نسل از دوربین‌های کوچک و جمع و جور و در عین حال با کیفیت کانن ، یعنی 250D و 200D بپردازم.

اگر به دنبال خرید اولین دوربین با لنز قابل تعویض خود هستید، پس انتخاب وسیعی احتمالا پیش روی شما نباشد، مخصوصا اگر هم بودجه‌ی محدودی داشته باشید. اگرچه دوربین‌های بدون آینه گزینه‌های بسیار خوبی برای شروع مهاجرت از عکاسی با گوشی‌های هوشمند و حرفه‌ای‌تر کار کردن است، اما دوربین های dslr دوستدار کیف پول شما ( ! ) هم هنوز می‌توانند گزینه‌های بسیار مناسبی باشند.

یکی از نمونه‌های جدید از دوربین‌های DSLR کانن، یعنی 250D، نمونه‌ای از این دست است. استفاده از لنزهای وسیع مانت EF کانن، طول عمر بسیار خوب باتری و بسیاری از مزایای دیگر در این دوربین، نسبت به سایر DSLR های این رده بسیار بهتر بوده و می‌تواند با نمونه‌های بدون آینه نیز قابل مقایسه باشد. نسبت به اندازه‌ی کوچکی که این دوربین دارد و البته فناوری پیشرفته‌تر آن نسبت به دوربین‌های دیگر این رده از کانن یا سایر کمپانی‌ها، می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای خرید دوربین با قیمتی زیر 7 میلیون تومان ( دی ماه 1398 ) نیز باشد.

اما اگر یک ماجراجو یا یک عاشق طبیعت هستید و می‌خواهید در کنار سفرهای مختلف خود عکاسی را نیز به تازگی شروع کنید، احتمالاً شرایط مالی سخت‌تری خواهید داشت و هزینه کمتری را می‌توانید به خرید دوربینتان اختصاص دهید. از این گذشته، شما در حالی که می‌خواهید عکاسی را یاد بگیرید، اما هنوز هم تمایل خواهید داشت بیشتر پول خود را برای سرگرمی‌ها و ماجراجویی‌های جدید خود خرج کنید. به همین ترتیب، شاید بخواهید به جای نسخه‌ی حرفه‌ای‌تر، یعنی 250D، برادر بزرگتر آن 200D را در نظر بگیرید که اندکی ارزان‌تر است.

همانطور که در ادامه‌ی این مقاله خواهیم فهمید، بسیاری از مشخصات بین این دو دوربین یکسان بوده و یا بسیار مشابه است، اما به عقیده من نیازی هم نیست حتما مدل نوی این دوربین‌ها را از فروشگاه‌ها بخرید. در صورت پیدا کردن یک دوربین دست دوم تمیز و خوب، می‌توانید تا حد زیادی در هزینه‌های خود صرفه جویی کنید.

اما اگر هنوز هم نمی‌دانید چه دوربینی مناسب شماست و می‌خواهید برای چه کاری، چه مدلی را بخرید و در مجموع یک سری اطلاعات جامع از دوربین‌های دیجیتال می‌خواهید، می‌توانید مقاله‌ی زیر را برای همین منظور مطالعه کنید.

پیشنهاد نویسنده : چه دوربینی بخریم ؟

مقایسه کانن 250D و 200D – طراحی

  • کانن 250D : ابعاد 122 در 93 در 70 میلی متر، وزن 449 گرم ( با احتساب باتری و کارت حافظه )، صفحه نمایش لمسی چرخان 3 اینچی با 1.040.000 نقطه، منظره یاب اپتیکال با بزرگنمایی 0.87 برابری و پوشش 95 درصدی
  • کانن 200D : ابعاد 122 در 93 در 70 میلی متر، وزن 453 گرم ( با احتساب باتری و کارت حافظه )، صفحه نمایش لمسی چرخان 3 اینچی با 1.040.000 نقطه، منظره یاب اپتیکال با بزرگنمایی 0.87 برابری و پوشش 95 درصدی

اگر این دو دوربین را بصورت پهلو کنار هم قرار دهید، دیدن هر گونه اختلافی تقریبا غیر ممکن خواهد بود. هر دو دوربین به یک اندازه بوده و شکل‌هایی یکسان دارند و تقریبا چینش دکمه‌ها و همچنین زبان طراحی نیز یکسان است. البته به نوعی، 250D تنها چند گرم ( تنها 4 گرم ) وزن کمتری دارد، اما بعید به نظر می‌رسد که در هنگام کار کردن با آنها به این مورد خیلی توجه کنید.

در بخش بالایی هر دو دوربین یک دکمه چرخان برای مودها قرار گرفته است که می‌توانید برای حرکت سریع بین حالت‌های مختلف نوردهی ارائه شده توسط دوربین استفاده کنید. اما تنها تفاوت در اینجاست که مودهای هر دو دوربین کمی با هم تفاوت دارند، البته بیشتر چینش آنها متفاوت بوده و حالت‌های اصلی برای هر دو دوربین وجود دارند. 250D ظاهر کمی تمیزتر و یکدست‌تری دارد و چندین گزینه را از منوی حالت‌های دوربین ( مودهای Creative Auto و Flash Off ) حذف می‌کند که البته خیلی هم برای عکاسی حرفه‌ای کاربردی نبودند.

هر دو دوربین از یک صفحه نمایش لمسی کاملاً چرخان و 3.2 اینچی با کیفیت استفاده می‌کنند، در واقع، هر دو با 1.040.000 نقطه دقیقاً یکسان هستند. اینها بالاترین وضوح تصویری برای نمایشگرهای دوربین در بازار نیستند، اما با توجه به برچسب قیمتی می‌شود کاملا آن را توجیه کرد. هر دو نمای خوبی از تصاویر شما هنگام پخش و حالت لایو ویو در عکاسی ارائه می‌دهند.

در همین حال، هر دو دوربین کانن 250D و 200D از یک منظره یاب پنتامیرور نوری با بزرگنمایی 0.87x و پوشش 95٪ استفاده می‌کنند که در مقایسه با هم تفاوت چندانی ندارند. البته بسیاری استفاده از منظره یاب را برای زمان‌هایی در نظر می‌گیرند که نور بسیار زیادی در منظره وجود دارد، باید به این نکته توجه داشته باشید که ویزور این دو دوربین 100٪ منظره را نشان نمی‌دهد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
بهترین دوربین‌های عکاسی 2023: چند تا از بهترین دوربین‌هایی که باید همین الآن بخرید!

مقایسه کانن 250D و 200D – امکانات

  • کانن 250D : پردازنده DIGIC 8، پشتیبانی از یک اسلات کارت حافظه SD / SDHC / SDXC ( سازگار با UHS-I )، عکاسی پیاپی با سرعت 5 فریم بر ثانیه، دارای ورودی میکروفون، مجهز به فناوری‌های وای فای و بلوتوث
  • کانن 200D : پردازنده DIGIC 7، پشتیبانی از یک اسلات کارت حافظه SD / SDHC / SDXC ( سازگار با UHS-I )، عکاسی پیاپی با سرعت 5 فریم بر ثانیه، دارای ورودی میکروفون، مجهز به فناوری‌های وای فای، بلوتوث و NFC

از نظر ویژگی‌ها، مجدداً این دو دوربین مشخصاتی یکسان دارند.

هر دو از سنسورهای APS-C تقریباً مشابه استفاده می‌کنند. 200D دارای یک سنسور 24.2 مگاپیکسلی است، در حالی که 250D از یک سنسور 24.1 مگاپیکسلی استفاده می‌کند. پردازنده 250D نیز از نوع Digic 8 بوده و کمی جدیدتر است ( 200D از یک پردازنده Digic 7 استفاده می‌کند )، که به مزیت اصلی250D نسبت به نسخه قبلی خود، یعنی ضبط ویدیو با رزولوشن خارق العاده 4K کمک می‌کند.

هر دو می‌توانند با سرعت 5 فریم بر ثانیه به عکاسی پیاپی بپردازند که برای عکاسان حرفه‌ای حیرت آور نیست، اما می‌تواند برای مبتدی‌ها، بدون توجه به ژانری که عکاسی می‌کنند مناسب باشد. هر دو دوربین از یک رابط کاربری گرافیکی برخوردار هستند که برای مبتدیان که اولین بار است با یک دوربین پیچیده کار می‌کنند، یادگیری را بسیار آسان‌تر می‌کند. هر دو همچنین دارای ویژگی Creative Auto هستند ( در 250D این مورد از دکمه چرخان مودها به حالت خودکار منتقل شده و در تنظیمات آن قرار دارد )، که به شما امکان می‌دهد از جلوه‌های مختلف اتوماتیک در داخل دوربین خود استفاده کنید.

برای به اشتراک گذاشتن عکس‌های خود با تلفن هوشمند یا بارگذاری آنلاین آنها، هر دو دوربین از فناوری‌های Wi-Fi و Bluetooth استفاده می‌کنند. 200D قدیمی‌تر دارای فناوری NFC نیز هست، که به نظر می‌رسد کانن در دوربین‌های جدیدتر خود علاقه‌ای به استفاده از آن نشان نمی‌دهد.

مقایسه کانن 250D و 200D – سیستم فوکوس خودکار و عمر باتری

  • کانن 250D : فوکوس خودکار دوال پیکسل با 3975 نقطه فعال، باتری لیتیوم یون LP-E17 با توانایی ثبت 1070 شات با هر بار شارژ کامل
  • کانن 200D : فوکوس خودکار دوال پیکسل با 49 نقطه فعال، باتری لیتیوم یون LP-E17 با توانایی ثبت 650 شات با هر بار شارژ کامل

هر دو دوربین، حداقل مطابق با استانداردهای مدرن، از فناوری فوکوس نسبتاً منسوخ شده‌ای استفاده می‌کنند. این عبارت البته به این معنا نیست که سیستم فوکوس خودکار این دوربین‌ها بد است، اما پیشرفت‌های اساسی که در سال‌های اخیر در این فناوری و شیوه کاربرد آن رخ داده است، باعث می‌شود این مدل‌ها و سیستم فوکوس خودکارشان کمی قدیمی به نظر برسند.

هنگام عکاسی با استفاده از منظره یاب، هر دو از یک سیستم فوکوس خودکار 9 نقطه‌ای استفاده می‌کنند که تنها نقطه مرکزی آن از نوع کراس تایپ بوده و حساس‌تر است.

این بدان معناست که اگر موضوعی دارید که به سمت لبه قاب متمایل است، احتمال اینکه مجبور باشید چندین بار برای فوکوس صحیح تلاش کنید بسیار سخت‌تر است. گرچه عملکرد این سیستم در نور کم بدتر از همین هم می‌شود. اما بدون توجه به نور محیط، عملکرد هر دو دوربین خیلی مطلوب نبوده و در مواقع زیادی دچار اشتباه می‌شود.

هنگام عکاسی با استفاده از حالت لایو ویو، همه چیز متفاوت خواهد شد. هر دو دوربین از یک سیستم فوکوس خودکار دوال پیکسل ( dual-pixel CMOS AF ) استفاده می‌کنند که عملکرد بسیار خوبی دارد، اما 250D از 3975 نقطه برای این منظور استفاده می‌کند که در مقایسه با 49 نقطه در 200D بسیار بهتر است. در عمل این بدان معناست که تقریباً تمام قسمت‌های قاب دوربین شما پوشانده شده است، بنابراین فضای بیشتری برای انتخاب سوژه‌هایی که در لبه‌های کادر افتاده است به شما می‌دهد، اگرچه از نظر سرعت فوکوس کردن تفاوت خیلی زیادی وجود ندارد.

حداقل در حال حاضر، عمر باتری جایی است که دوربین‌های DSLR همچنان نسبت به رقبای بدون آینه خود برتری بسیار فاحشی دارند. 200D با توانایی ثبت 650 شات با هر بار شارژ کامل ( هنگام استفاده از منظره یاب ) عملکردی عالی را ارائه می‌دهد. 250D اما پیشرفت بسیار خوبی داشته و حالا می‌تواند با هر بار شارژ کامل، تا 1070 شات را ثبت کند ( دوباره در هنگام استفاده از منظره یاب ).

این اعداد بر اساس استانداردهای CIPA است، بنابراین به احتمال زیاد شما می‌توانید با مدیریت خوب انرژی باتری، حتی عکس‌های بیشتری هم بگیرید. اما اگر مرتباً در حال فیلم برداری هستید یا از طریق حالت لایو ویو عکاسی می‌کنید، عمر باتری اندکی کمتر خواهد شد. بنابراین اگر به صورت ترکیبی عکاسی و فیلم برداری کنید و از هر دو حالت منظره یاب و لایو ویو نیز بهره ببرید، نتیجه چیزی ما بین این اعداد خواهد بود.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
بهترین دوربین‌های مخصوص عکاسی استودیویی ( آتلیه‌ای ) در سال 2020

مقایسه کانن 250D و 200D – کیفیت عکاسی و فیلم برداری

  • کانن 250D : سنسور APS-C CMOS با رزولوشن 24.1 مگاپیکسلی، محدوده ایزو از 100 تا 25.600 ( قابل ارتقا تا 51.200 )، توانایی ثبت ویدیوهای 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه ( یا Full HD با نرخ 60 فریم بر ثانیه )
  • کانن 200D : سنسور APS-C CMOS با رزولوشن 24.2 مگاپیکسلی، محدوده ایزو از 100 تا 25.600 ( قابل ارتقا تا 51.200 )، توانایی ثبت ویدیوهای Full HD با نرخ 60 فریم بر ثانیه

از نظر کیفیت تصاویر، تشخیص تفاوت عمده بین 250D و 200D دشوار است. به دلیل استفاده از سنسورهای یکسان، رزولوشن این دو نیز تقریبا با هم برابر است.

ثبت شده توسط کانن 200D
ثبت شده توسط کانن 250D

هر دو با رنگ‌های زیبا و شفاف و جزئیات بسیار خوب تصویر بالا را ثبت کرده‌اند. در این عکس‌های مقایسه‌ای، من از لنزهای کیت ارائه شده همراه با خود دوربین، یعنی 18-55 میلی متری استفاده کرده‌ام تا همه چیز کاملا یکسان باشد.

ثبت شده توسط کانن 200D
ثبت شده توسط کانن 250D

در اکثر مواقع نورسنجی بسیار خوب انجام می‌شود، اگرچه کنتراست در دو عکس کمی متفاوت است. مناطق خارج از فوکوس در هر دو مدل به همان اندازه جذاب ارائه می‌شوند.

ثبت شده توسط کانن 200D
ثبت شده توسط کانن 250D

اما فیلم برداری جایی است که عملکرد این دو دوربین از یکدیگر فاصله می‌گیرد. 250D توانایی ضبط ویدیوهایی با رزولوشن خارق العاده 4K را برای اولین بار در دوربین‌های DSLR سطح پایین معرفی کرد، اما قطعا نباید انتظار کیفیتی در حد Eos R این کمپانی را داشت !

البته به دلیل ضریب کراپی که 250D در حالت فیلم برداری با رزولوشن 4K اعمال می‌کند، عملا فیلم برداری با زاویه عریض غیر ممکن است. البته اگر نیازی به فیلم برداری با زوایای خیلی عریض نداشته باشید، این مورد برایتان مشکل ساز نخواهد بود. البته لازم به ذکر است برای کسانی که دوست دارند فیلم‌های سلفی از خودشان ثبت کنند، این مورد مشکل ساز می‌شود.

اما در مقابل کانن 200D به رزولوشن Full HD برای فیلم برداری محدود شده است، اما وقتی محدودیت‌هایی را که برای فیلم برداری با رزولوشن 4K در 250D در نظر گرفته شده است در نظر بگیرید، ممکن است به این فکر کنید که این تفاوت خیلی هم به چشم نمی‌آید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
تفاوت JPEG ، TIFF و RAW : تفاوت و تاثیر فرمت‌های مختلف در عکاسی مدرن

مقایسه کانن 250D و 200D – نتیجه نهایی و جمع بندی

  • کانن 250D : معرفی شده در تاریخ 2019/04/10، عرضه با قیمت پایه 599 دلار ( برای بدنه ) و 749 دلار ( به همراه لنز کیت 18 تا 55 میلی متری F4-5.6 )
  • کانن 200D : معرفی شده در تاریخ 2017/06/29، عرضه با قیمت پایه 549 دلار ( برای بدنه ) و 699 دلار ( به همراه لنز کیت 18 تا 55 میلی متری F4-5.6 )

هر دو دوربین کانن 250D و 200D برای کسانی که تازه وارد دنیای عکاسی جدی شده‌اند، DSLR های جذاب و بسیار خوبی هستند. همچنین هر دو برای کسانی که اولین قدم خود را برداشته‌اند و البته بودجه محدودی برای خرد دوربین دارند بسیار عالی هستند، اما با خرید نمونه‌ی قدیمی‌تر، یعنی 200D چیز زیادی را از دست نمی‌دهید و در عوض می‌تواند چند دلاری در هزینه‌ی خود صرفه جویی کند.

برای انتخاب مدل جدیدتر نیز امتیازاتی در نظر گرفته شده است که برخی قابل توجه هستند. فیلم برداری با رزولوشن خارق العاده 4K، فوکوس خودکار دوال پیکسل در حالت لایو ویو با 3975 نقطه در مقابل 49 نقطه و افزایش طول عمر مفید باتری از جمله برتری‌های مدل جدیدتر هستند.

با این حساب، اگر بودجه‌تان محدود است، 200D می‌تواند برای شما مناسب بوده و بیشتر نیازهایتان را پوشش دهد، به ویژه اگر شما بیشتر از اینکه فیلم برداری کنید، به عکاسی علاقه مند باشید. کیفیت تصویر هر دو بسیار مشابه است و از این نظر نیز نمی‌توان برتری خاصی را برای هیچکدام قائل بود.

اگر می‌خواهید حتی بیشتر صرفه جویی کنید، به بازار دوربین‌های دست دوم نگاهی بیندازید و پس انداز خود را برای ارتقا از لنزهای کیت بگذارید.

شما می‌توانید دوربین‌های دست دوم را با اطمینان کامل از فروشگاه دیدنگار از طریق این لینک خرید کنید. همچنین برای خرید اقساطی دوربین‌ها روی این لینک کلیک کنید.

بر خلاف سایر سایت‌ها، ما با استفاده از تست‌های استاندارد برای ارزیابی محصولات، همه مواردی را که توصیه می‌کنیم کاملاً مرور می‌کنیم. ما همیشه آنچه را خودمان مشاهده می‌کنیم به شما خواهیم گفت.

امیدوارم از نکاتی که در مقاله ” مقایسه کانن 250D و 200D : کوچولوهای دوست داشتنی ! “ برایتان گفتم استفاده کافی را برده باشید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.