بهترین اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای با موبایل
آموزش عکاسیفیلمبرداری یکی از کارهایی است که با گوشیهای هوشمند امروزی میتوان در حد و اندازههای مطلوب انجام داد. برخی ویدیوهای حرفهای که در دنیای شبکههای اجتماعی، آپارات، یوتیوب و پلتفرمهایی از این قبیل مشاهده میکنید، حاصل ضبط توسط یک گوشی هوشمند هستند. به همین خاطر دیدنگار برخی اپلیکیشنهای فیلمبرداری حرفهای با موبایل را به شما معرفی میکند.
همه گوشیهای هوشمند با قابلیتِ فیلمبرداری از یک اپلیکیشن برای ضبط ویدیو recording video برخوردار هستند که معمولاً به همراه اپلیکیشن عکاسی و با نام camera شناخته میشود.
مدیای ویدیو یکی از بهترین فرمتهای جلب مخاطب است. البته به شرطی که اصول تکنیکی را رعایت کنید. همچنین اپلیکیشن فیلمبرداری میتواند در ادیتهای بعد از ضبط کمکی اساسی باشد. خبر خوش برای تولیدکنندگان محتوای ویدیویی وجود اپلیکیشنهای فیلمبرداری است که به شما اجازه ویرایش را میدهد. همه تجهیزات در دستان شماست.
هزاران اپلیکیشن فیلمبرداری برای دانلود وجود دارند، اما فقط برخی از آنها قابلیتهای حرفهای دارند. در این متن قصد داریم به برخی از آنها اشارهای کنیم. امیدوار هستیم که با حال و هوای این قبیل برنامهها بیشتر آشنا شوید. پیش به سوی دنیای فیلمبرداری با موبایل!
چرا از یک اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای استفاده کنم؟
فیلمبرداری در دنیای حرفهای با پارامترهای متعددی قابل کنترل است. اپلیکیشنهای دوربین در گوشیهای هوشمند معمولاً کنترل چندانی برای اعمال تغییرات فیلمبرداری در اختیار شما نمیگذارند. اپلیکیشنهای فیلمبرداری حرفهای در واقع برای افزایش قابلیتهای شما برای استفاده از لنزهاست.
صدها اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای برای استفاده کاربران موجود است که البته برخی از آنها کاربردیتر هستند. هرچند به هرحال برخی از دستگاهها از اپلیکیشن ضبط ویدیو خوبی برخوردار هستند. برای مثال: سامسونگ برای ضبط ویدیو از حالت حرفهای pro mode در برخی دستگاهها خود استفاده میکند. میتوان به Xperia 1 و Sony Xperia 5 هم اشارهای داشت که از اپلیکیشن Cinema Pro بهرهمند است. کمپانی LG نیز برای محصولاتش نظیر V30, V40, V50 و V60 به کاربر خود اجازه کنترل پارامترها را در حین فیلمبرداری میدهد. شما چه گوشی هوشمندی را میشناسید که از یک اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای برخوردار باشد؟
گوشی هوشمند را به یک دوربین حرفهای DSLR بدل کنید!
البته که این امکان در حال حاضر فراهم نیست! فناوریهای امروزی به هیچ وجه قادر نیستند که لنز دوربین گوشیهای هوشمند را به حد و اندازه قابلیتهای یک دوربین حرفهای DSLR برسانند. اما به هرحال افزایش قابلیتهای کنترل بر روی پارامترهای نور و تصویر، میتواند گامی به سمت حرفهای شدن با گوشی هوشمند باشد. به همین خاطر اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای میتواند گوشی هوشمند را به حال و هوای یک DSLR نزدیک کند. در ادامه به معرفی اپلیکیشنهای فیلمبرداری حرفهای با موبایل خواهیم پرداخت.
اپلیکیشن FiLMiC Pro یک تمامعیار در دنیای فیلمبرداری حرفهای با موبایل
این نرمافزار فیلمبرداری حرفهای موبایل بر اساس شعار: «خیال خود را به واقعیت بدل کنید» بنا شده است. اپلیکیشنهای حرفهای فیلمبرداری و عکاسی با موبایل FiLMiC Pro به شما در تصویربرداری بهتر کمک خواهد کرد. با سیستمعاملهای اندروید Android و آیفون iOS سازگار است. در صورتی که گوشی هوشمند شما قابلیت فیلمبرداری 4K داشته باشد، برای شما با همین کیفیت ویدیو ضبط خواهد کرد.
- کنترل کامل دستی از قبیل: زوم، چندین frame rate، فوکوس دستی، اکسپوژر، وایت بالانس و سرعت شاتر
- برخورداری از حجم ضبط صدا gain control
- قابلیت ذخیره تنظیمات برای فیلمبرداری بعدی
- فیلمبرداری 4K در 100mbs در صورت پشتیبانی گوشی موبایل
- تجزیه و تحلیل زنده
- فیلمبرداری LOG format برای درجهبندی رنگ color grading
- کاربری راحت و روان
امکانات متعدد فیلمبرداری با آیفون FiLMiC Pro
علاوه بر امکاناتی که برای اندروید Android فراهم است، اگر یک آیفون 11 به بالا دارید، یک تجربه عالی از ضبط ویدیو نصیب شما میشود. با استفاده از قابلیت FiLMiC DoubleTake میتوانید iPhone را به استودیویی با چند دوربین تبدیل کنید. با چندین میدان دید field of view در حین رخدادهای لایو، کنسرتها یا هر وضعیتی که نیازمند ثبت بیش از یک پرسپکتیو در لحظه است، فیلمبرداری کنید.
- کنترل دستی وسیع: فوکوس، ISO، سرعت frame rate، رزولوشن، سرعت شاتر و وایت بالانس
- محیط کاربری ساده برای استفاده راحت
- امکانات اندازهگیری: نظیر هیستوگرام و تجزیه و تحلیل زنده
به علاوه اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای FiLMiC Pro سازگاری خوبی با گیمبالهایی مثل Zhiyun Smooth Q2 و DJI Osmo Mobile 3 دارد. دیگر سختافزارها نظیر لنزهای آنامورفیک هم پشتیبانی میشوند.
با پرداخت هزینه به کنترل دستی Gamma Curve برای رسیدن به تصویری طبیعی، داینامیک، فلت و برخورداری از LogV2 اپلیکیشن خواهید رسید.
فیلمبرداری حرفهای موبایل با FiLMiC به راحتی قابل دسترسی است. فرقی نمیکند یک موبایل اندروید در دست داشته باشید یا آیفون iOS، میتوانید دست به اینکار بزنید. در این اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای با موبایل، مرزهای گوشی هوشمند درنوردیده میشود و از نهایت قابلیت آنها استفاده میشود. از یک اپلیکیشن برای بررسی سازگاری با گوشی نیز برخوردار است.
اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای Moment Pro Camera مناسب برای تایم لپس
برند Moment یکی از پرطرفدارترینها در تولید لنزهای گوشیهای موبایل است. بر همین اساس اقدام به طراحی یک اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای کرده است. شما برای عکاسی و فیلمبرداری به یک کنترل دستی دست خواهید یافت. این اپلیکیشن با گوشیهای اندروید و آیفون iOS سازگار است. البته خبرها حاکی از این است که برند Moment دیگر از اندروید پشتیبانی نخواهد کرد که شاید در نسخههای جدید اعمال شود.
هرچند همانند FiLMiC Pro از ویژگیهای متعدد برخوردار نیست، اما قیمت پایینتری دارد. شما بر روی پارامترهایی نظیر سرعت شاتر، ISO، وایت بالانس و مواردی از این دست کنترل دستی خواهید داشت. کار با این اپلیکیشن خیلی راحت است و برخی از موارد اساسی روی صفحه برای دسترسی سریع در اختیار کاربر است.
این اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای از قابلیت تایم لپس مطلوبی برخوردار است که یک motion blur رضایتبخش بدون نیاز به ویرایش تولید میکند.
نقاط ضعف:
- کاهش frame rate در برخی شرایط
- ضبط صدای نه چندان خوب
- عکاسی لانگ اکسپوژر نامطلوب در حالت شاتر با سرعت پایین
- قابلیت نه چندان واقعی
- LOG color profile
اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای با موبایل MAVIS جایگزینی برای FiLMiC Pro
گویا حرفهایها بیشتر متمایل به کمپانی اپل هستند. برای کاربران iPhone اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای دیگری با نام MAVIS در دسترس است. ویژگیهای آن به صورتی است که با FiLMiC Pro رقابت میکند و میتوان گفت رابط کاربری آن نسبتاً راحتتر است. ابزارهای صدا، امکان پشتیبانی از انواع منابع صوتی اکسترنال و اینترنال را به کاربر میدهد.
- برخورداری از قابلیت Log Profile shooting برای کنترل بیشتر روی محدوده داینامیک و تونال
- کنترل حجم صدا gain control
اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای Open Camera / Hedge Cam2
این اپلیکیشن حرفهای فیلمبرداری یک اوپن سورس رایگان است. مشخصاً همچون اپلیکیشنهای قبلی از فوکوس دستی، تنظیم ISO، سرعت شاتر و مواردی از این قبیل برخوردار است. در واقع پایهایترین مواردی که میتوان در اپلیکیشنهای حرفهای جستجو کرد کنترل دستی روی پارامترهای لنز است. برخورداری از قابلیت ضبط در حالت Log profile دیگر ویژگیهای اساسی در این برنامهها است.
کار با اپلیکیشن حرفهای Open Camera شاید کمی سختتر باشد. به عنوان مثال برای کنترل دستی پارامترهای مهم نظیر وایت بالانس و فوکوس باید در تنظیمات قابلیت Camera 2 API را فعال کنید. این در صورتی است که در FiLMiC Pro قابلیت به راحتی در دسترس است.
اپلیکیشن HedgeCam 2 در واقع از Open Camera ریشه میگیرد. این نسخه کاربری سادهتری دارد. همچنین قابلیت اندازهگیری زاویه angle meter را داراست. به هرحال همچون Open Camera برای دسترسی به امکانات باید Camera 2 API را فعال کنید.
اپلیکیشن Adobe Premiere Rush چندکاره
کمپانی Adobe برای فیلمبرداری حرفهای، عکاسی و ادیت با موبایل یک نسخه با نام Rush را به کاربران عرضه کرده است. بر روی هر دو سیستم عامل اندروید و iOS کار میکند. به مانند اکثر اپلیکیشنهای حرفهای، این مورد هم برای دسترسی به امکانات، نیازمند پرداخت پول است. از طریق این اپلیکیشن میتوانید مستقیماً به Adobe Cloud متصل شوید و ویدیو را به پلتفرم قدرتمند Premiere Pro انتقال دهید. البته این اپلیکیشن بیش از اینکه یک مورد برای فیلمبرداری باشد، مناسب ویرایش Edit است.
اپلیکیشن فیلمبرداری Manual Camera
ویژگیهای متعدد در این اپلیکیشن را میتوان برای فیلمبرداری حرفهای با موبایل اندروید در اختیار داشت. با وجود شباهتهایی که با Open Camera و HedgeCam 2 دارد، کار با رابط کاربری آن راحتتر است. از امکانات کنترل دستی پارامترهای اساسی برخوردار است. علاوه بر این اندازهگیری live metering در اختیار کاربر است.
اپلیکیشن Cinema FV-5
با عکاسی کار خود را آغاز کرد، اما امروزه به عنوان یک اپلیکیشن حرفهای فیلمبرداری شناخته میشود. تقریباً تمام امکانات FiLMiC Pro را دارد، ولی فقط برای کاربران با گوشی اندروید سازگار است.
- کنترل دستی: اکسپوژر، ISO، فوکوس دستی، وایت بالانس، زوم، انواع فریم ریت و بیت ریت
- اندازهگیری نور light metering (matrix/center/spot)
- تنظیم حجم صدا gain control
- تغییر پارامترها در حین فیلمبرداری
- امکان مشاهده live RGB و هیستوگرام لومینانس در حین فیلمبرداری
اپلیکیشن ProCam
یکی دیگر از اپلیکیشنهای فیلمبرداری حرفهای با آیفون ProCam است. هرچند خصوصیات آن بیشتر برای عکاسی مناسب است، ویژگیهای خوبی برای فیلمبرداری دارد. تمام کنترلهای دستی پایهای نظیر اکسپوژر، وایت بالانس، ISO، فوکوس و سرعت شاتر در اختیار کاربر است. فریم ریت Frame rate را روی 24، 25 یا 30 در ثانیه تنظیم کنید. همچنین میتوانید از 120 فریم در ثانیه با کیفیت 1080p HD برای حالت اسلوموشن استفاده کنید. با کیفیت Ultra HD 4K ویدیو ضبط کنید که میتوان تا Super 4K هم آپگرید کرد. هرچند میتوانید حجم صدایی که ضبط میکنید را مشاهده کنید ولی قادر به کنترل gain نیستید.
اپلیکیشن Cineam 4K برای اندروید
این اپلیکیشن حرفهای فیلمبرداری موبایل به کاربر اجازه ضبط ویدیو در حالت فلت flat را میدهد. این قابلیت به کاربر محدوده وسیعتری از Dynamic Range را میدهد که در نهایت امکان تغییرات Color grading در نرمافزارهای دستکتاپ نظیر DaVinci Resolve را میدهد. هرچند در نگاه اول ممکن است ویدیو خیلی فلت به نظر آید، اما این میتواند یک قابلیت حرفهای برای ادیت باشد.
- ضبط فلت برای فرایندهای بعد از فیلمبرداری
- ضبط در حالت 4K، 1080p و 720p
- انتخاب فریم ریت
- کنترل دستی نظیر: وایت بالانس، اکسپوژر، فوکوس
- قفل کردن تنظیمات برای ویدیو بعدی
بهترین اپلیکیشن حرفهای فیلمبرداری با موبایل
در دنیای امروز برخی افراد تمایل دارند که با گوشی موبایل خود فیلمبرداری کنند. شاید به بتوان به دو دسته کلی از افراد اشاره کرد: آنهایی که تجهیزات حرفهای مثل دوربینهای DSLR یا فیلمبرداری در اختیار ندارند و مجبور به استفاده از موبایل هستند؛ و آنهایی که فیلمبرداری با موبایل را به عنوان یک سبک خاص انتخاب میکنند. در هر دو صورت اپلیکیشن فیلمبرداری حرفهای با موبایل میتواند یک امکان کاربردی باشد.
معمولاً برنامه دوربین گوشیهای موبایل از قابلیتهای کمی برای کنترل دستی برخوردار هستند. در اکثر موارد کنترل دستی برای عکاسی مهیا است، اما گوشیهای موبایل کمی هستند که کنترل دستی وسیع در اختیار کاربر بگذارند.
شاید بتوان گفت یک همه کاره تمام عیار FiLMiC Pro است که ابتدا برای iOS و امروزه با گوشیهای اندروید هم سازگار است. قابلیتهای متعددی که این اپلیکیشن دارد باعث میشود که از آن به عنوان یک شماره یک دنیای اپلیکیشن فیلمبرداری با موبایل یاد شود. از خصوصیات اساسی این اپلیکیشن میتوان به:
- کنترل دستی وسیع
- امکان ذخیره پارامترهای انتخابی
- سازگاری با سختافزارهای دیگر
- کنترل حجم صدا gain control
- رابط کاربری نسبتاً راحت
همانطور که پیداست، اولین چیزی که معمولاً اکثر اپلیکیشنهای فیلمبرداری حرفهای با موبایل باید از آن برخوردار باشند، کنترل دستی است. پارامترهایی که با تغییر آنها حال و هوای رنگ و نور در فیلم تغییر خواهد کرد. امکان کنترل حجم صدا نیز قابلیتی است که فقط برخی اپلیکیشنها از آن برخودارند.
ویژگی دیگری که میتوان به آن اشاره کرد امکان فیلمبرداری در حالت LOG profile است. افراد حرفهای معمولاً بعد از فیلمبرداری سراغ تدوین با نرمافزار میروند تا همه چیز را بررسی کنند و تغییرات مورد نیاز را اعمال کنند. در این حالت چیزی شبیه به عکاسی با فرمت RAW نصیب کاربر میشود تا بتواند روی فیلم خام footage، ادیت مدنظر خود را اعمال کند.
کلام آخر
به هرحال یکی از فورمهای محتوایی اثرگذار، ویدیوها هستند. البته ناگفته نماند که برخی هنرمندان قصد تولید یک فیلم مستند یا داستانی را دارند. در هر صورت اگر قصد دارید که یک فیلمبرداری حرفهای با موبایل داشته باشید یا گامهای ابتدایی برای تولید یک اثر هنری با گوشی خود را دارید، از این اپلیکیشنها غافل نشوید. آنچه که نباید فراموش کرد رابط کاربری است. به همین خاطر اپلیکیشنهای متعددی وجود دارند و برخی افراد ترجیح میهند برنامهای را انتخاب کنند که با نیازهای آنها همسو باشد. بهتر است چند نرمافزار را امتحان کنید تا به مقصود خود برسید.
شما چه برنامه موبایلی را میشناسید که بتواند چنین قابلیتهایی را به کاربر عرضه کند؟ آیا تجربه کار با چنین اپلیکیشنهایی را داشتهاید؟ نظرات و تجربیات خود را در قسمت کامنت با ما و دیگران به اشتراک بگذارید. همچنین اگر دوستانی دارید که به تولید ویدیوهای جذاب علاقمند هستند، این مقاله را با آنها به اشتراک بگذارید.