تکنیک ایجاد افکت ستاره‌ای در عکاسی : درخشش خورشید را متفاوت‌تر به تصویر بکشید !

اضافه کردن افکت ستاره‌ای به تصاویر، یک روش عالی برای هیجان بخشیدن به تصاویر و جلب توجه بینندگان است.

دیدن پرتوهای برش نور از طریق عکس شما یکی از لذت بخش‌ترین ترفندها برای جلب توجه است، به خصوص اگر قبلاً چنین کارهایی را انجام نداده باشید. در حالی که برخی از برنامه‌های نرم‌افزاری به شما امکان می‌دهند این کار را با رایانه خود انجام دهید، اما جادوی واقعی هنگامی حاصل می‌شود که شما نحوه استفاده از آن را با استفاده از دوربین خود بلد باشید و بدون ادیت و ویرایش تمام مراحل را انجام دهید.

مرحله اول : یک منبع نور پیدا کنید

ایجاد افکت ستاره‌ای دشوار نیست، اما برای انجام این کار کمی تمرین و مهارت لازم است. برای شروع به چند مورد نیاز دارید :

ابتدا به یک منبع نور روشن مانند خورشید احتیاج دارید. یک چراغ خیابانی یا چراغ قوه قدرتمند نیز به کار خواهد آمد، اما خورشید بهتر است، چرا که همیشه در دسترس بوده و هزینه استفاده هم ندارد.

اگر با عکس گرفتن در شب مشکلی ندارید، می‌توانید با یک چراغ خیابان یا منبع نور دیگر یک افکت ستاره‌ای را به راحتی ثبت کنید. با این حال، عکس‌های شب ممکن است به اندازه عکس‌های روز با خورشید به نظر جالب یا دیدنی نرسند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
انواع میکروفون دوربین : دانستنی‌هایی در مورد میکروفون‌های دوربین‌های DSLR

از قضا، برای مسدود کردن بیشتر نور خورشید نیز به چیزی احتیاج دارید. این امر به این خاطر است که خود خورشید بیش از حد بزرگ و روشن است که بتواند افکت ستاره‌ای خوبی به شما بدهد. بلکه فقط به اندازه‌ی یک لامپ از نور آن نیاز شماست. ساختمان‌ها و درختان در این مواقع بسیار عالی کار می‌کنند، اما هرچه استفاده می‌کنید نباید خیلی از شما دور باشد. اگر چیزی که خورشید را مسدود می‌کند در فاصله‌ای بسیار زیاد از شما جدا باشد، شما افکت ستاره‌ای به دست نمی‌آورید.

افکت آن چنان که باید در این تصویر به خوبی بیان نشده، اما به طور قطع آنجاست. استفاده از سازه‌ای برای مسدود کردن بیشتر نور خورشید راهی عالی برای کمک به شما در رسیدن به یک افکت ستاره‌ای خوب است.

مرحله دوم : دیافراگم کوچکتری را انتخاب کنید

فرقی ندارد از چه دوربین یا لنزی استفاده می‌کنید، تا هرجا که دوربین شما توانایی داشته باشد باید دیافراگمتان را ببندید، تنظیماتی که واقعاً مهم است دیافراگم شماست.

برای بدست آوردن افکت ستاره‌ای، دیافراگم شما باید کوچک باشد، مانند f/11 یا f/16. این بدان معناست که شما به یک دوربین با قابلیت کنترل دیافراگم، مانند یک دوربین DSLR یا بدون آینه نیاز خواهید داشت. تقریباً تمام تلفن‌های همراه از دیافراگم‌های بسیار بازی استفاده می‌کنند و تعداد بسیار کمی از آنها به شما امکان دستیابی به کنترل دیافراگم را می‌دهند.

بنابراین اگر می‌خواهید افکت ستاره‌ای جالبی بگیرید، به یک دوربین اختصاصی و نه فقط یک تلفن همراه نیاز خواهید داشت.

مرحله سوم : برای عکس‌های ستاره‌ای برنامه‌ریزی کنید

برنامه ریزی پایه برای تهیه یک عکس با افکت ستاره‌ای نسبتاً ساده است و در هنگام پایین آمدن خورشید در افق در طول صبح یا بعد از ظهر بهترین کارایی را دارد. شما می‌توانید آن را در ساعات دیگر روز هم انجام دهید، اما پیدا کردن اجسامی که خورشید را مسدود کنند آن هم وقتی که مستقیماً بالای سر آن قرار دارد، دشوارتر است.

برای دستیابی به افکت ستاره‌ای، به گونه‌ای جای‌گیری کنید که خورشید در مسافتی طولانی بوده و جسمی که آن را می‌پوشاند نه خیلی نزدیک و نه خیلی دور باشد. سپس دیافراگم خود را روی f/11 تنظیم کنید، دوربین خود را در جهت نور قرار دهید و از آن عکس بگیرید. مراقب باشید که دوربین خود را مستقیماً در معرض آفتاب کامل قرار ندهید، زیرا این امر می‌تواند به حسگر یا چشم شما آسیب برساند. فقط روزنه‌ای از خورشید و دیافراگمی کوچک تنها چیزی است که شما نیاز دارید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
عکاسی از کریسمس : 16 ترفند برای ثبت تصاویر جذاب و خیره کننده از مراسم سال نو !

مرحله چهارم : با تنظیمات مختلف آزمایش کنید

اگر شیء مورد استفاده شما برای مسدود کردن خورشید خیلی دور باشد، دستیابی به افکت ستاره‌ای بسیار دشوارتر خواهد بود. در عکس زیر، به سختی می‌توانید نقاط تابش نور را از جایی که خورشید در ابرها طغیان می‌کند، ببینید. اگر متناسب با اهداف ترکیب بندی مورد نظر شما برای تصویر باشد، ظریف است و می‌تواند به کار آید، اما من عکس‌هایی شبیه به این را به جالبی باقی عکس‌های افکت ستاره‌ای نمی‌دانم.

کارهای خلاقانه زیادی وجود دارد که می‌توانید هنگام آزمایش با افکت ستاره‌ای انجام دهید. در تصویر زیر، خورشید کمی بیش از حد توسط شاخه درخت پوشیده شده است. اسکلت خارجی درخت به نظر خوب می‌رسد، اما عکس فاقد چیزی برای جذابیت بصری است.

من موقعیت دوربینم را میلی متری تغییر دادم تا کمترین باریکه‌ی نور خورشید در زیر شاخه بیرون بزند. نتیجه عکس بسیار قانع کننده تر است :

اضافه کردن یک افکت ستاره‌ای ابعادی کاملاً جدید به عکس اضافه می‌کند و آن را به یک سطح جدید ارتقا می‌بخشد.

توجه: چگونه دیافراگم روی افکت ستاره‌ای تاثیر می‌گذارد ؟

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
نکات ایمنی پرواز با پهباد : حفظ ایمنی در مورد پهبادهای تصویربرداری

برای دیدن دلیل اهمیت دیافراگم کوچک، به عکس‌های زیر نگاه کنید، که فقط چند ثانیه از هم فاصله داشتند. در اولین مورد از یک دیافراگم بزرگ f/1.8 استفاده کردم و در نتیجه، خورشید یک لکه بزرگ زرد رنگ در آسمان است و خیلی جالب نیست. این شبیه به نوع تصویری است که می‌توانید از طریق تلفن همراه بگیرید زیرا اکثر آنها دارای دیافراگم‌های بزرگ هستند از f/1.8 تا f/2.8.

این عکس را با دیافراگم f/1.8 در فاصله کانونی 50 میلی متر گرفتم

کوچک شدن دیافراگم تا f/11 تصویر را به طرز چشمگیری تغییر می‌دهد. نه تنها پیشزمینه و پس‌زمینه مورد توجه قرار می‌گیرد بلکه خورشید اکنون الگوی ستاره‌ای درخشان است. این یک نتیجه مستقیم از دیافراگم کوچکتر است.

این عکس را با دیافراگم f/11 در فاصله کانونی 50 میلی متر گرفتم

یک افکت مشابه در دو عکس زیر مشاهده می‌شود. آنها در مکانه‌ای مختلفی افکت را به وضوح به تصویر می‌کشند. اولین عکس نشانگر یک ردیف چراغ است که در فاصله محو می‌شود و از آنجا که من آن را با f/1.8 عکاسی کردم، آنها تا حدودی تار می‌شوند. این اصلا چیز بدی نیست، زیرا قصد من این بود که بیننده در پیش زمینه به نور توجه کند. آنها مانند اجسامی که به دور مداری می‌چرخند به صورت تار ظاهر می‌شوند. این چیز بدی نیست، زیرا قصد من این بود که بیننده در پیش زمینه به نور توجه کند.

این عکس را با دیافراگم f/1.8 در فاصله کانونی 50 میلی متر گرفتم

تصویر بعدی یک ردیف مشابه از چراغ‌های خیابانی را نشان می‌دهد اما دیافراگم کوچکی که من استفاده کردم باعث شده است که هر نقطه از نور در تصویر به صورت افکت ستاره‌ای ظاهر شود.

این عکس را با دیافراگم f/13 در فاصله کانونی 50 میلی متر گرفتم

حتی چراغ‌های راهنمایی سبز که در فاصله بسیار زیاد قرار دارند، افکت ستاره‌ای هستند. شما می‌توانید ببینید که چگونه به طور چشمگیری اثر کلی تصویر را تغییر می‌دهد. اگر من از دیافراگم بزرگتر استفاده می‌کردم، یک تصویر کاملاً متفاوت حاصل می‌شد.

نتیجه گیری و جمع بندی

بخش مورد علاقه من در عکاسی از افکت ستاره‌ای این است که به محض گرفتن آن می‌فهمید چقدر آسان است. همچنین خوشحال کننده است که بدانید فقط با دستکاری دوربین خود می‌توانید این کار را انجام دهید.

اما آیا شما هم تا به امروز سعی کرده‌اید از افکت ستاره‌ای در تصاویر خود استفاده کنید ؟ چه نکات یا ترفندهایی را در این مورد بلدید یا می‌توانید بگویید که ممکن است بقیه ندانند ؟

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
حالت بالب ( Bulb ) در عکاسی چیست ؟

امیدوارم از نکاتی که در مقاله ” تکنیک ایجاد افکت ستاره‌ای در عکاسی : درخشش خورشید را متفاوت‌تر به تصویر بکشید ! “ برایتان گفتم لذت برده باشید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم. موفق باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.