معرفی بهترین نرم‌ افزار تدوین فیلم

نرم‌ افزار تدوین

نرم‌ افزار تدوینتدوین فیلم یا ویدیو Editing Video and Film یکی از مراحل پایانی تولید یک محتوای ویدیویی است. تدوین‌گر با دستور کارگردان یا رهبرِ کار، فایل‌های خام ویدیویی footage را برای رساندن به مرحله تولید، آماده می‌کند. از آنجایی که قابلیت‌های نرم‌افزار نقشی تعیین کننده دارد، ما قصد داریم به معرفی چند نرم‌افزار تدوین که روی پلتفرم دستکتاپ عرضه می‌شوند را برای شما معرفی کنیم.

نرم‌افزار تدوین بسته به سطح تجربی شما می‌توانند از مبتدی تا پیشرفته دسته‌بندی شوند. هرچه سطح حرفه‌ای‌تر می‌شود، مشخصاً قابلیت‌های نرم‌افزار توسعه می‌یابد و نیاز به صرف مدت زمان برای یادگیری رابط کاربری هستیم. هرچه کار ما حرفه‌ای‌تر باشد، اثر عمیق‌تر روی مخاطب خواهد داشت. به هرحال برخی کسب و کارهای کوچک ترجیح می‌دهند ویدیوهای ساده با قالب‌های از پیش تعیین شده تولید کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا با برخی از بهترین‌ نرم‌افزارهای تدوین آشنا شویم.

تدوین فیلم یا ویرایش ویدیو با نرم‌افزار

نرم‌ افزار تدوینیکی از محتواهای اثرگذار در دنیای امروز ویدیوها هستند. وقتی قرار باشد که اثری قدرتمند به جا بگذارید، هیچ‌ چیز به اندازه تحرک و صدا نیست. صدا و تصویر اثری عمیق بر مخاطب می‌گذارد و می‌تواند به خوبی پیام شما را انتقال دهد. در کنار تجهیزات ضبط ویدیو از گوشی‌های هوشمند گرفته تا GoPros، دوربین‌های DSLR و دوربین‌های حرفه‌ای فیلمبرداری در کنار گیمبال‌ها و میکروفون‌ها، نقش فرایند‌های پس از تولید نیز شدیدا بر محتوایی که تولید می‌کنید اثرگذار است. نرم‌افزار تدوین می‌تواند از چند ویدیو معمولی که با تجهیزات معمولی هم ضبط شده‌اند، اثری خارق‌العاده تولید کند.

آنچه که مهم است این است که نرم‌افزار تدوین بتواند نیاز افراد حرفه‌ای و مبتدی را برطرف کند. همچنین از فرمت‌های ویدیویی متعدد نظیر HEVC (High Efficiency Video Coding)، HDR‌ و VR پشتیبانی کند. با توجه به نیاز امروز، با روزولوشن 4K و حتی بهتر از این‌ها هم سازگار باشد.

حرفه‌ای‌ها گاهاً از چندین نرم‌افزار برای کار خود استفاده می‌کنند. ممکن است در یک محتوای ویدیویی نیاز به اضافه کردن موشن گرافی یا افکت‌های به خصوصی مدنظر تدوین‌گر باشد که در این صورت یک نرم‌افزار به تنهایی برای کار مناسب نباشد. در این بین مبتدیان و افرادی که در سطح معمول به ویرایش ویدیو می‌پردازند به دنبال نرم‌افزار تدوینی هستند که نیازهای پایه آن‌ها را با محیطی ساده برطرف کند.

نرم‌افزار Premiere Pro بهترین نرم‌ افزار تدوین برای حرفه‌ای‌ها

نرم‌ افزار تدوین

نرم‌ افزار تدوینشرکت ادوبی Adobe برای همه آشناست. محصولاتِ متنوعی که همگی به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا هرکس بر اساس نیازهای خود به قابلیت‌های آن‌ها دسترسی داشته باشد. اکثر ما با Adobe Photoshop، نرم‌افزار ویرایش عکس آشنا هستیم،‌ اما اگر بخواهیم عضو قدرتمندِ ادیت ویدیو را نام ببریم، فقط افراد حرفه‌ای و علاقه‌مند به آن آشنایی دارند. شاید بتوان گفت نرم‌افزار تدوین دستکتاپ Adobe Premiere Pro بهترین در نوع خود است. با سیستم‌عامل‌های ویندوز Windows و مکینتاش Mac سازگار است.

ویژگی‌های کلیدی:

  • امکان همگام‌سازی چندین کلیپ در یک ویدیو
  • ویرایش سه‌بعدی 3D
  • ارتباط با دیگر محصولات Adobe خصوصاً Adobe After Effect
  • راحتی با محیط کار و میانبرهای متعدد Shortcuts
  • ویژگی تحصحی نور و رنگ

این نرم‌افزار تدوین هم برای حرفه‌ای‌ها هم نوآموزان دنیای ادیت مناسب است. در کنار نرم‌افزار تدوین Final Cut Pro، محصول شرکت ادوبی با نام Premiere Pro یکی از بهترین‌های دنیای ویرایش فیلم است. در خیلی از حوزه‌ها نظیر انتشار ویدیو در یوتیوب YouTube و حتی تلویزیون و فیلم‌های سینمایی از این نرم‌افزار تدوین بهره‌مند هستند. البته Final Cut Pro تنها برای سیستم‌ عامل مکینتاش نوشته شده است که در یکی از بخش‌های همین متن به آن خواهیم پرداخت.

نرم‌افزار Adobe Premiere Pro از فرمت‌های 4K، 8K و VR پشتیبانی می‌کند. ابزارهای ویرایش و برش trimming کنترل و دقت بسیار بالایی به تدوین‌گر می‌بخشد. می‌توانید چندین ویدیو را همزمان در میزکار خود وارد import کنید و روی آن‌ها کار کنید.

زیرنویس در پریمیر | دیدنگار

ادوب پریمیر پرو Adobe Premiere Pro چه کار می‌کند؟

نرم‌ افزار تدوینبه طور کلی نرم‌افزار ادوب پریمیر پرو Adobe Premiere Pro تدوین فیلم قادر به ترکیب صدا و دیدیو برای ساختن فیلم است. یکی از ویژگی‌های اساسی که آن را از رقبا متمایز می‌کند، ابزارهای ویرایش نور، رنگ و صدا است که در حد بسیار مطلوبی عمل می‌کنند. از طرفی قابلیت اتصال به یکی دیگر از اعضا خانواده ادوبی یعنی Adobe After Effect، به شما اجازه ساخت افکت‌های سه‌ بعدی 3D زیبا و وارد کردن آن‌ها به پروژه‌تان را می‌دهد.

به طور کلی از 7 بخش اصلی تشکیل یافته است که شاید شمایی کلی از این نرم‌افزار تدوین باشد:

  1. Assembly به معنای سرهم‌بندی کردن و اضافه کردن فایل‌ها
  2. Editing به معنای ویرایش کردن‌ و دسترسی به ابزارها
  3. Color به معنای دستکاری رنگ
  4. Effects جلوه‌های ویژه در کنار مودیفایر Modifier
  5. Audio صدا و تغییرات روی آن
  6. Graphics گرافیک، اضافه کردن عناصری مثل عنوان، متن و یا هرچیزی از این قبیل
  7. Libraries کتابخانه، برای جستجو در بین بانک داده ادوبی برای تصاویر، ویدیوها و تمپلت‌ها

سیستم مورد نیاز برای اجرا Adobe Premiere Pro

نرم‌ افزار تدوینبرای اجرای این برنامه در نسخه‌های آپدیت سال، سخت‌افزار قدرتمندی نیاز دارید. معمولاً دو سیستم پیشنهاد می‌شوند: حداقلی و توصیه شده. ما از خیر حداقلی می‌گذریم و سخت‌افزار توصیه شده را نگاهی می‌اندازیم:

  • پردازش‌گر: Intel 7th Gen یا جدیدتر به همراه Quick Sync یا AMD Ryzon 3000 Series/ Threadripper 2000 series یا جدیدتر
  • سیستم‌ عامل: ویندوز 10 نسخه 1909 یا جدیدتر و مکینتاش macOS v10.15 (Catalina) یا جدیدتر
  • 16 گیگابایت رم یا بیش‌تر برای HD و 32 گیگابایت یا بیش‌تر برای 4K و رزولوشن بالاتر
  • کارت گرافیک 4 گیگابایتی برای HD و 6 گیگابایتی برای 4K و رزولوشن بالاتر
  • کارت حافظه SSD برای نصب و اجرای راحت

نرم‌افزار تدوین CyberLink PowerDirector 365 برای کاربری روزانه

نرم‌ افزار تدوین

نرم‌ افزار تدویناین نرم‌افزار در واقع چیزی مابین کاربری حرفه‌ای و رابط کاربری آسان برای مبتدی‌هاست. می‌توان گفت نسخه ساده شده از Premiere Pro و Avid Media Composer است. نرم‌افزار تدوین PowerDirector تمام ابزارهای ضروری برای ویرایش ویدیو را در اختیار کاربر می‌گذارد و از آخرین فرمت‌ها و فناوری‌های تصویری پشتیبانی می‌کند.

به عنوان مثال کاربر می‌تواند به راحتی چندین کلیپ را در یک کلاژ ویدیویی خلاق ترکیب کند، بدون اینکه نیازی به تغییر اندازه یا استفاده از چندین لایه متعدد باشد.

محتواهای تصویری به راحتی قابل دسترس است. در پایین نرم‌افزار تدوین PowerDirector، تایم‌لاین timeline برای اِعمال برش trim و اضافه کردن پارامترهای دیگری نظیر عناوین و ترانزیشن‌ها، در اختیار کاربر است. مثلاً با اضافه کردن یک عنوان و دابل کلیک کردن روی آن به Title Designer دسترسی پیدا خواهید کرد. اینجا می‌توانید انواع پیشفرض‌های انیمیشنی نظیر اسکرول یا کراول crawl را به متن خود بیافزایید تا در روی صفحه ویدیوی شما حرکت کند.

آنچه که قابل ذکر است که نرم‌افزار تدوین PowerDirector 365 در حد و اندازه‌های Premiere Pro یا Final Cut X، قدرتمند نیست، اما نیازهای معمول از ویرایش نظیر: ابزارهای تصحیح یا پایدارکننده ویدیو، افکت‌های حرفه‌ای،‌ ویرایش چند دوربینه، موشن تراکنیگ و برش بسیار راحت را برطرف می‌کند.

نرم‌ افزار تدوینسیستم مورد نیاز برای PowerDirector 365

  • سیستم عامل: ویندوز 7 به بالا
  • پردازش‌گر: Intel Core i-Series یا AMD Phenom II و بالاتر
  • گرافیک: برای ویدیو استاندارد (128 MB GA VRAM و بالاتر)، برای ویدیو 360 درجه (DirectX 11)، برای پلاگین‌های AI (2GB VGA VRAM و بالاتر)
  • حافظه رم: 4 گیگابایت
  • حافظه هارد دیسک: 7 گیگابایت
پریمیر

نرم‌افزار تدوین Adobe Premiere Elements مناسب مبتدیان

نرم‌ افزار تدوین

نرم‌ افزار تدویناین نرم‌فزار ویرایش ویدیو برای سیستم‌عامل ویندوز و مکینتاش در دسترس است. شاید نرم‌افزار تدوین Adobe Premiere Pro برای برخی از افراد پیچیده باشد. ممکن است قصد شما صرفاً ویرایش چند ویدیو خام خانوادگی یا آپلود اولین ویدیو خود در یوتیوب YouTube برای سرگرمی هستید. در این صورت Adobe Premiere Elements به کمک شما خواهد آمد.

این نرم‌افزار ساده شده Premiere Pro است. با وجود این ساده شدن، همچنان قابلیت‌های خوبی از خودش نشان می‌دهد. برخی ویژگی‌های آن شامل:

  • تشخیص چهره face detection
  • افکت‌های صوتی
  • ساند تراک‌ها
  • پایدارکننده تصویر
  • موشن تراکینگ اتوماتیک

همه چیز در یک رابط کاربری راحت در دسترس شماست. به عنوان مثال از ترانزیشن‌ها برای انتقال از تصویری به تصویر دیگر، تکنیک کروماکی Chroma Keying و میزان شفافیت opacity برای حال و هوا بخشیدن به ویدیوی خود استفاده کنید.

در نسخه جدید Premiere Elements 2022 می‌توانید ویدیو خود را ویرایش کنید و در فرمت‌‌های محبوب برای شبکه‌های اجتماعی، خروجی export بگیرید. همچنین می‌توانید از auto-reframing بهره‌مند شوید که به شما اجازه می‌دهد روی یک شی فوکوس کنید. همچنین به شما اجازه تماشای GIFهای انیمیشنی را می‌دهد.

سیستم مورد نیاز برای نصب و اجرا Adobe Premiere Elements

  • 8 گیگابایت رم، 16 گیگابایت برای HD و 32 گیگابایت برای 4K و بالاتر
  • پردازش‌گر Intel 7th Gen یا جدیدتر و AMD equivalent با پشتیبانی از SSE4 و AVX
  • 4 گیگابایت کارت گرافیک
  • هارد SSD

نرم‌افزار تدوین Pinnacle Studio برای کاربران مبتدی ویندوز

نرم‌ افزار تدوین

نرم‌ افزار تدویناین نرم‌افزار ویرایش ویدیو شاید بهترین برای سیستم‌ عامل ویندوز نباشد، ولی اگر تا به حال دست به نرم‌افزار تدوین خاصی نزده‌اید، احتمالاً یک انتخاب مناسب خواهد بود. شما به 1500 افکت متنوع، عناوین، تمپلت templates، ویرایش six-track HD، ابزار تصحیح رنگ، ویژگی استاپ‌موشن، ویژگی time remapping و دیگر قابلیت‌های دسترسی خواهید داشت.

آخرین نسخه، Pinnacle Studio 25، از ویژگی‌های جدیدی نظیر تراکینگ هوشمند اشیا، پشتیبانی از 8K، گروه‌های keyframe برای دقت بالا در ویرایش، حالت blend و دیگر قابلیت‌های صوتی برخوردار است. این نرم‌افزار به طور کلی در جایی بین نیاز حرفه‌‌ای‌ها و سهولت در استفاده برای مبتدیان قرار می‌گیرد.

سیستم مورد نیاز برای نرم‌افزار تدوین Pinnacle Studio 25

  • سیستم عامل: ویندوز 10 به بالا
  • پردازش‌گر: Intel Core i3 یا AMD A4 3.0 GHz یا بالاتر
  • رم 4 گیگابایت و 8 گیگابایت برای multi camera
  • 512 مگابایت کارت گرافیک
پریمیر

نرم‌افزار تدوین Final Cut Pro بهترین برای مکینتاش

نرم‌ افزار تدوین

نرم‌ افزار تدویناین نرم‌افزار با قابلیت‌هایی که دارد در حد و اندازه‌های Adobe Premiere Pro عمل می‌کند. از قابلیت ویرایش multi-cam و بالانس رنگ هوشمند برخوردار است. این تدوین‌گر آنقدر حرفه‌ای است که مورد توجه مدیوم تلویزیون و فیلم‌سازان حرفه‌ای است. شاید تنها نکته منفی این نرم‌افزار عدم اجرا بر روی سیستم‌ عامل ویندوز باشد که باعث می‌شود در رقابت با Adobe Premiere Pro که با هر دو سیستم‌عامل اجرا می‌شود، نمره پایین‌تری بگیرد. هرچند از طرفی بسیار با اکوسیستم اپل سازگاری دارد. برخی ویژگی‌های Final Cut Pro X شامل:

  • ویدیو 360 درجه
  • پشتیبانی از ابزار پیشرفته و HDR برای تصحیح رنگ
  • تایم‌لاین کاربردی
  • گروه‌ کردن ابزارهای محبوب
  • گستره وسیع از افکت‌ها
  • ویژگی‌های سازمان‌دهی عالی
  • اضافه کردن و ویرایش صدا

سیستم مورد نیاز برای نصب و اجرای نرم‌افزار تدوین Final Cut Pro X

  • مکینتاش macOS 10.14.6
  • 4 گیگابایت رم و 8 گیگابایت برای 4K، عناوین سه بعدی و ویرایش 360 درجه
  • کارت گرافیک Intel HD 3000 و بالاتر
  • حافظه 256MB VRAM و 1 گیگابایت برای ویرایش 4K، عناوین سه بعدی و ویرایش 360 درجه

نرم‌افزار تدوین Corel VideoStudio Ultimate

نرم‌ افزار تدوین

نرم‌ افزار تدویناگر از علاقه‌مندان به خانواده Corel هستید، می‌توانید به این نرم‌افزار تدوین هم نگاهی داشته باشید. کمپانی Corel یکی از رقبای Adobe در بخش گرافیک و ایلوستریشن، با تولید محصولاتی نظیر Corel Painter قصد دارد تا نیاز به خصوصی از کاربران را برطرف کند.

نرم‌افزار تدوین Corel VideoStudio Ultimate‌ برای مبتدیان هم گزینه مناسبی به نظر می‌رسد. وقتی به قابلیت‌های پایه آن آشنا شدیم، ‌می‌توانیم از ویژگی‌های قدرتمند آن بهره‌مند شویم. برخی از این ویژگی‌ها شامل:

  • پیگیری حرکتی motion tracking
  • پشتیبانی از 4K
  • پشتیبانی از ویدیو VR 360-degrees
  • کتابخانه موزیک
  • ادیت مولتی کَم
  • ویرایش متنی سه بعدی
  • هزاران افکت

سیستم مورد نیاز:

  • ویندوز 7 به بالا
  • 8 گیگابایت رم
  • 4 گیگابایت حافظه داخلی
  • پردازش‌گر: Intel Core i3 و بالاتر یا AMD 3GHz A4 و بالاتر
  • حافظه VRAM حداقل 256 مگابایت

نرم‌افزار تدوین Fimora مناسب برای سرگرمی

نرم‌ افزار تدوین

نرم‌ افزار تدویناین نرم‌افزار تدوین که با ویندوز و مکینتاش سازگاری دارد، برای مشتاقان به دنیای ادیت ویدیو و آن‌هایی است که در حال حاضر به صورت سرگرمی به این مدیوم نظر دارند. اصلاً فرقی ندارد که سطح تجربی شما چقدر باشد، با وجود رابط کاربری آسان، خیلی زود با این نرم‌افزار تدوین خو خواهید گرفت. ویژگی‌هایی شامل:

  • تعداد زیادی از عناوین built-in titles
  • فیلترها و افکت‌ها برای یوتیوب
  • افکت‌های صوتی رایگان
  • ضبط ویدیو توسط خود نرم‌افزار

نرم‌افزار تدوین Vimeo Create مناسب حال کسب و کارهای کوچک

نرم‌ افزار تدوین

نرم‌ افزار تدوینرقیب کانال یوتیوب YouTube، یعنی Vimeo، خدماتی که به کارابران خود عرضه می‌کند که Vimeo Create نام دارد. هدف این خدمات کمک به کسب و کارهای کوچک برای تولید محتوای ویدیویی بدون هیچ گونه تجربه قبلی از کار با نرم‌افزار تدوین است. برخی ویژگی‌های Vimeo شامل:

  • میلیون‌ها کلیپ ویدیویی و عکس
  • قطعات موسیقی با لایسنس استفاده
  • استایل‌های خاص آماده built-in styles
  • تولید ویدیو مناسب برای شبکه‌های اجتماعی مختلف

خب تا اینجا با بهترین نرم افزارهای ویرایش فیلم در سطح مبتدی و پیشرفته آشنا شدید. مرحله بعد انتخاب از میان این نرم افزارهاست. توانایی و نیاز خود را بسنجید و بعد از آن اقدام به نصب و تمرین کنید.

چطور بهترین نرم‌افزار تدوین را انتخاب کنم؟

نرم‌ افزار تدوینمشخصاً اولین مسئله‌ای که باید در نظر داشت نوع کاربری مدنظر ما است. البته علاوه بر نیازهای امروز، باید به آینده هم نگاهی داشته باشیم. مثلاً اگر قصد توسعه مهارت‌های خود در تدوین را داریم، شاید بهتر است وقت بیش‌تری بگذاریم و سراغ حرفه‌ای‌ها برویم.

بعد از انتخاب باید سخت‌افزار خود را نیز مدنظر قرار دهید. اگر نرم‌افزار تدوینی که انتخاب کردید با شرایط سخت‌افزاری شما سازگار نیست، یا به فکر ارتقا باشید یا نسخه‌های قدیمی‌تر را امتحان کنید.

تجربه کاری شما از کار با نرم‌فزارهای تدوین یا ویرایش فیلم چگونه بوده است؟ نرم‌افزارهای مکمل با این‌ها چه مواردی می‌توانند باشند؟ شما جزو تدوینگران حرفه‌ای هستید؟ یا تازه اول راه ویرایش فیلم و ویدیو قرار دارید؟ لطفاً تجربیات و نظرات خود را در بخش کامنت با دیگران به اشتراک بگذارید. همچنین می‌توانید این لیست کاربردی از نرم افزارهای تدوین را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را بخوانید

پریمیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.