آشنایی با علائم لنزهای سیگما

علائم لنزهای سیگما

در این مقاله قصد دارم در مورد علائم لنزهای سیگما برایتان بگویم تا در هنگام انتخاب و خرید آنها، آگاهی بیشتری در مورد هر نوع لنز داشته باشید.

آیا تا به حال به لنز دوربین خود توجه کرده‌اید؟ آیا علامت‌ها یا مواردی وجود داشتند که از آنها سر در نیاورده باشید و همیشه برایتان سوال بوده باشد که کاربرد آنها چیست؟ اطراف لنز شما اعدادی نوشته شده‌اند که حتی شاید تا به حال به سراغشان نرفته باشید، اما واقعا این اعداد و ارقام چه مفاهیمی را می‌رسانند؟

اعداد و علائمی اختصاری که بر روی لنزهای هر کمپانی درج شده، بیانگر یک خصوصیت، ویژگی و یا امکاناتی از لنزها است. دانستن مفهوم این موارد می‌تواند راهی خوب برای تشخیص کاربردها و امکانات هر لنز در سریع‌ترین زمان ممکن باشد. به این صورت می‌توانید زودتر تصمیم بگیرید که کدام لنز را تهیه کنید یا خیر.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
آشنایی با علائم روی لنز نیکون

این اعداد و نمادها به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند :

  • نمایه‌هایی که مخصوص یک برند خاص بوده و برندهای دیگر از آنها استفاده نمی‌کنند.
  • نمایه‌هایی که در نامگذاری تمامی لنزها از تمامی برندها مشترکند.

در این مقاله قصد دارم شما را با علائم لنزهای سیگما آشنا کنم تا مفهوم هر یک را فهمیده و از آنها در خرید لنز مناسب برای دوربینتان استفاده کنید. پس همراه من باشید.

کمپانی سیگما

معرفی کمپانی سیگما

کمپانی ژاپنی سیگما در سال 1961 توسط Michihiro Yamaki تاسیس شد، مدیر عامل شرکت سیگما تا زمانی که در سن 78 سالگی در سال 2012 درگذشت به فعالیت خود در این عرصه ادامه داد.

امروزه این شرکت بعنوان بزرگترین تولید کننده مستقل لنز در دنیا محسوب می‌شود و مجموعه‌ای متنوع از لنزهای زوم و پرایم را در دو حالت فوکوس اتوماتیک و دستی برای کاربران تولید و عرضه می‌کند. جالب است بدانید که همه‌ی تولیدات این کمپانی در شهر آیزو استان فوکوشیما ژاپن تولید می‌شوند.

سیگما چند نمونه دوربین عکاسی هم تولید می‌کند، اما عمده شهرت این شرکت، به دلیل ساخت لنزها و دیگر تجهیزات عکاسی متناسب با برندهای دیگر است.

لنزهای سیگما

دسته بندی لنزهای سیگما

به طور کلی لنزهای سیگما به دو دسته تقسیم می‌شوند :

لنزهایی با فاصله کانونی ثابت یا لنزهای پرایم؛ که لنزهایی با زاویه دید ثابت هستند و قابلیت تغییر فاصله کانونی را ندارند. این لنزها تنوع بسیار زیادی را دارا هستند، چرا که تمامی فواصل کانونی مورد نیاز، باید در یک لنز جداگانه استفاده شوند. اما با این حال بیشتر برای استفاده‌های خاص طراحی و تولید می‌شوند و دیافراگم بسیار بازتری را هم نسبت به لنزهای دیگر، مثل لنز زوم دارند.

استفاده از این لنزها امکان ثبت عکس‌های خلاقانه با افکت‌های خاص و متنوع را برای عکاس فراهم می‌کند، به همین دلیل عکاسان پرتره و خیابانی از مشتریان اصلی این لنزها محسوب می‌شوند.

لنزهای با فاصله کانونی متغیر یا لنزهای زوم؛ که دارای قابلیت افزایش یا کاهش فاصله کانونی و به تبع آن زاویه دید هستند. در واقع می‌توانند بزرگنمایی اپتیکال و بدون افت کیفیت را برای تصویر فراهم کنند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
آشنایی با علائم اختصاری لنزهای کانن

در مورد لنزهای ماکرو اما، که برای ثبت تصاویری از یک شیء کوچک در اندازه واقعی آن طراحی و ساخته شده‌اند، باید در نظر داشت از عدسی‌هایی با دقت بسیار بالا در تولید آنها استفاده می‌شود و معمولا لنزهای گران قیمتی هستند.

این لنزها به هر دو صورت زوم یا پرایم، یعنی با فاصله کانونی ثابت یا متغیر در دسترس هستند. اما یک نکته که در مورد آنها باید بدانید، درباره توانایی بزرگنمایی آنهاست. لنزهای ماکرو برای این کار از یک عدد مقایسه‌ای استفاده می‌کنند؛ برای مثال وقتی نسبت یک لنز ماکرو 1:1 است، یعنی تصویر ثبت شده دقیقا به اندازه خود سوژه در واقعیت است. نسبت 1:2 به معنی نصف و 1:3 یعنی یک سوم حالت واقعی سوژه در عکس ثبت خواهند شد.

علائم لنزهای سیگما

معرفی علائم لنزهای سیگما

علائم هر لنز معمولا به توانایی‌ها، امکانات و نیز قابلیت‌های مختلف لنز می‌پردازد و نامگذاری آنها در هر برندی متفاوت و خاص همان برند است. برای مثال قابلیت فوکوس سریع و بی صدا در لنزهای کانن با علامت USM نمایش داده می‌شود، در حالی که در لنزهای سیگما برای نمایش این قابلیت از HSM استفاده می‌شود.

البته همانطور که گفتم بعضی از نشانه‌ها در لنزهای برندهای مختلف یکسان است. برای مثال عدد فاصله کانونی، عدد دیافراگم، اندازه دهانه قطر لنز و نسبت تصویر به سنسور، علامت‌هایی هستند که در تمام لنزها از تمامی برندها به صورت یکسان بیان می‌شود.

در این بخش از مقاله ” آشنایی با علائم لنزهای سیگما “ به معرفی تمام این علامت‌ها یا اعداد اختصاری خواهم پرداخت. پس همچنان همراه من باشید.

( ASP ( Aspherical

این نماد مربوط به عدسی‌هایی است که به صورت کامل کروی نیستند و انحناهایی دارند که باعث می‌شود تعداد عدسی‌های استفاده شده در ساخت بدنه کاهش پیدا کند. بنابراین وزن کلی لنز هم به تناسب پایین خواهد آمد.

لنزهایی که این نماد را دارند همچنین کیفیت تصویر بالاتری را هم ارائه می‌دهند، چرا که با توجه به طراحی خاص عدسی‌ها، بعضی از اشکالات رایج در لنزها، مثل اعوجاج لبه تصاویر یا نقاط بیش از حد روشن شده و به صورت ناخواسته کاهش پیدا می‌کنند.

همچنین این لنزها به دلیل توانایی در تمرکز روی طول موج‌های مختلف نور در یک نقطه، به طور کلی کیفیت عکس را بهبود می‌دهند.

علائم لنزهای سیگما

( APO ( Apochromatic

لنزهایی که این علامت را داشته باشند، در ساختشان از گونه‌ای عدسی مخصوص با نام SLD یا special low dispersion استفاده شده که باعث کاهش میزان تحریف نور می‌شوند. کاهش اختلالات رنگی و به دست آوردن تصاویری با کنتراست و وضوح بسیار عالی، مخصوصا در لنزهای تله فوتو، از مزایای دیگر این لنزها محسوب می‌شود.

دلیل آن نیز توانایی جمع کردن طیف‌های مختلف تشکیل دهنده نور، دقیقا در یک نقطه می‌باشد. لنزهای زومی که دارای این نماد باشند همچنین می‌توانند تصاویری ماکرو با نسبت 1:2 ثبت کنند.

( IF ( Internal Focus ) , RF ( Rear Focus

به طور معمول لنزها برای فوکوس کردن روی سوژه‌ها در فواصل مختلف، از حرکت دادن عدسی‌های جلویی استفاده می‌کنند. سیگما اما برای لنزهای تله فوتو و ماکرو سیستمی را طراحی کرده که این اتفاق را در داخل لنز رقم بزند، یعنی مجموعه‌ای از عدسی‌ها که برای فوکوس کردن مشخص شده‌اند و در داخل خود لنز حرکت می‌کنند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
دوربین DSLR یا گوشی ؟

این باعث می‌شود که هنگام فوکوس کردن با افزایش طول لنز مواجه نشویم و قطعا بسیار کارآمد و مفید خواهد بود. اما در مورد لنزهای وایدکه دهانه‌ای بسیار بزرگتر از لنزهای تله یا زوم دارند، سیگما با نورآوری خاصی فقط عدسی‌های عقب لنز را جابجا می‌کند تا عملیات فوکوس انجام شود.

در لنزهایی با فاصله کانونی متوسط، این سیستم فوکوس داخلی به شما اجازه می‌دهد تا کمی بیشتر به شیء مورد نظر نزدیک شوید. یا به عبارتی دیگر حداقل فاصله فوکوس را کاهش می‌دهد. در مجموع لنزهایی که دارای این علامت‌ها هستند، طولی ثابت در حین فوکوس کردن دارند.

علائم لنزهای سیگما

( HSM ( HyperSonic Motor

یکی دیگر از علائم لنزهای سیگما HSM است که لنزهایی که آن را داشته باشند، می‌توانند با دقت بسیار بالا و حرکتی سریع و کاملا بی صدا فوکوس کنند. با توجه به بی صدا بودن و سریع بودن آنها، یکی از بهترین گزینه‌ها برای فیلم برداری هستند.

( UC ( Ultra Compact

لنزهایی که این علامت را داشته باشند در واقع کوچک‌ترین و سبک‌ترین در تیپ و کلاس خودشان هستند. این لنزها عموما حمل و نقل بسیار آسانی داشته و وزنشان نیز کم است.

( DL ( Deluxe

لنزهایی که علامت DL را داشته باشند، علی رقم قیمت پایینشان کیفیت بسیار بالایی داشته و تمام امکانات و قابلیت‌ها را دارند. این لنزها مانند بقیه لنزهای سیگما به همراه هود ارائه می‌شود و دارای درجه بندی‌های عمق میدان و اندازه فاصله و نشانگر اصلاح کننده مادون قرمز هستند.

( DF ( Dual Focus

این نوع لنزها حالت بسیار آسانی را برای کار کردن با لنز فراهم می‌کنند، چرا که حلقه فوکوس در حالت فوکوس کردن به صورت اتوماتیک نمی‌چرخد، اما در عین حال کاملا آزاد بوده و گشتاوری کامل دارد تا فوکوس به آسانی انجام بگیرد.

لنز دوربین

( HF ( Helical Focus

یکی دیگر از علائم لنزهای سیگما HF است که مربوط به سیستم فوکوس لنز می‌شود. در این سیستم فوکوس کردن، به خاطر حرکت حلزونی عدسی‌های مشخص شده برای فوکوس، چرخش دهانه لنز متوقف شده است و به شما این اجازه را می‌دهد که از فیلترهای پولاریزه و هودهای مخصوص به راحتی استفاده کنید.

( OS ( Optical Stabilizer

لنزهایی که این علامت را داشته باشند، به وسیله یک مکانیزم قوی داخلی لرزش‌های دوربین را تا حدی جبران خواهند کرد. این یکی از بهترین قابلیت‌های لنزهای سیگما محسوب می‌شود، چرا که با توجه به سیستم حذف لرزش قدرتمند، آزادی بیشتری در هنگام کار کردن با دوربین پیدا کرده و عکس‌هایی بسیار با کیفیت‌تر ثبت خواهید کرد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
مقایسه اسپیدلایت با فلاش استودیویی یا استروب

( EX ( Exelence

لنزهایی که این علامت را داشته باشند، به نوعی بهترین ساختار مکانیکی و اپتیکی را در بین تمام لنزهای سیگما دارند. معمولا لوگوی EX روی خود لنزهایی که دارای این ویژگی باشند وجود دارد و می‌توان آن را از این طریق شناخت.

لنزهای سیگما

( DG ( Digital

این لنزها به طور مشخص برای دوربین‌های Full Frame تولید می‌شوند. لنزهایی با ویژگی DG عموما دارای دیافراگم بازتر و حداقل فاصله فوکوس بسیار کمتری هستند. البته با توجه به این که دوربین‌های کراپ سنسور نیز می‌توانند از این لنز‌ها استفاده کرده و همچنین این نوع لنزها نور بسیار زیادی را دریافت می‌کنند، یکی از بهترین گزینه‌ها برای دوربین‌های کراپ سنسور نیز محسوب می‌شوند.

( DC ( Digital Camera

این لنزها به طور مشخص برای دوربین‌های کراپ فریم با سنسور APS – C تولید می‌شوند. در واقع دایره تصویر در این لنزها کوچکتر شده و با بیشتر دوربین‌های دیجیتال تطابق دارد.

طراحی تخصصی آن‌ها و همچنین وزن مناسب و فرم خوب بدنه برای در دست گرفتن، این لنزها را به یکی از بهترین گزینه‌ها برای دوربین‌های DSLR کراپ فریم تبدیل کرده است.

( Conv. ( Apo Teleconverter EX

لنزهایی که دارای این علامت باشند، توسط یک مبدل آپو به بدنه دوربین متصل شده و می‌توانند فاصله کانونی لنز را افزایش دهند. همچنین تمام اطلاعات نورسنجی اتوماتیک را به بدنه منتقل می‌کنند.

علائم لنزهای سیگما

( C ( Contemporary

لنزهایی با علامت C شامل بسیاری از لنزهای زوم با دیافراگم متغیر می‌شوند که برای استفاده عمومی طراحی شده و مانند لنزهای استاندارد و تله برای دوربین‌های قطع APS – C بسیار مناسب هستند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
چگونه از سرعت شاتر خلاقانه در عکاسی استفاده کنیم؟

( A ( Art

یکی دیگر از علائم لنزهای سیگما A است که به سریع‌ترین لنزهای پرایم سیگما تعلق دارد. سیگما می‎گوید که مجموعه لنزهای سری آرت با تمرکز بر عملکرد اپتیکی پیچیده و قدرت بسیار بالا طراحی شده است.

برخی از لنزهای واید، ماکرو، فیش آی و لنزهای زوم نیز به این دسته تعلق دارند.

علائم لنزهای سیگما

( S ( Sport

همانگونه که می‌شود از نام این دسته حدس زد، علامت اختصاری S مربوط به لنزهایی تله فوتو است که برای عکاسی ورزشی و حیات وحش طراحی و بهینه سازی شده‌اند. همچنین این لنزها دارای تنظیمات دیافراگم نسبتا سریعی هم هستند.

( SLD ( Super Low Dispersion

در این دسته از لنزها عناصر شیشه‌ای مخصوص با پراکندگی بسیار کمی طراحی شده‌اند تا آثار کروماتیک یا شکست نور را به حداقل برسانند.

( ELD ( Extra Low Dispersion

لنزهایی که دارای این نشانه اختصاری باشند نیز همانند SLD ها عناصر شیشه‌ای با کمترین پراکندگی ممکن دارند که عملکردشان حتی از سری SLD هم بهتر است.

( FLD ( Fluorite Low Dispersion

یکی دیگر از علائم لنزهای سیگما FLD است که به مربوط به دسته‌ای از لنزها با بیشترین سطح پراکندگی ممکن و قابلیت انتقال بسیار زیاد نور می‌شود. این دسته از لنزها عملکردی خارق العاده دارند اما در مقابل، قیمتشان هم بسیار زیاد است.

دوربین DSLR

( TSC ( Thermally Stable Composite

کامپوزیت ترمو پایدار یک ماده ویژه است که با ترکیب ویژگی‌های پلی کربنات و فلز بدست آمده و در ساخت بعضی از لنزهای سیگما استفاده می‌شود. به گفته‌ی سیگما، این ماده 25 درصد قابلیت ارتجاعی بیشتری را نسبت به پلی کربنات ارائه می‌دهد و انقباض حرارتی آن بسیار کم است.

TSC با قطعات فلزی همخوانی داشته و به ساختن لنزهایی با دقت بسیار زیاد کمک می‌کند.

MACRO

این علامت به لنزهای ماکرو سیگما مربوط می‌شود. این لنزها برای ارائه بزرگنمایی بسیار خوبی در فواصل کم طراحی شده و مناسب عکاسی از اجسام بسیار کوچک و در فاصله بسیار کم هستند.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
آموزش عکاسی از ماشین : جزئیات را خلاقانه‌تر ببینید !

( Fisheye ( Diagonal , Circular

لنزهای Fisheye دارای زاویه دید بسیار وسیع با اعوجاج متمایز و بسیار قوی هستند. این لنزهای مورب عموما تمام قاب را پوشش داده و زاویه‌ای نزدیک به 180 درجه دارند. در حالی که لنزهای دایره‌ای کوچک یک تصویر دایره‌ای از داخل قاب می‌سازند.

لنزهای فیش آی یکی از بهترین لنزها برای عکاسی خلاقانه محسوب می‌شوند، اما پیدا کردن ترکیب بندی مناسب با آنها کمی سخت‌تر بوده و نیاز به تجربه و توانایی بیشتری می‌باشد.

لنزهای سیگما

جمع بندی

دانستن علامت‌های اختصاری لنزهای هر برندی به شما کمک می‌کند تا در هنگام انتخاب و خرید، بهترین گزینه متناسب با نیازهایتان را پیدا کرده و بخرید.

امیدوارم نکاتی که در مقاله برایتان گفتم مفید بوده باشد. آیا شما تجربه استفاده از لنزهای سیگما را دارید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

آخرین لنزهای سیگما در فروشگاه دیدنگار
لنز سیگما Sigma 24mm f/1.4 DG DN Art Lens for Sony E
لنز سیگما Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art Lens for Sony E
لنز سیگما Sigma 14mm f/1.4 DG DN Art Lens for Sony E
لنز سیگما Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG DN
لنز سیگما Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Sony E
لنز سیگما Sigma 24mm f/3.5 DG DN Contemporary Lens for Sony E
لنز سیگما Sigma 35mm f/1.2 DG DN Art Lens for Sony E

دیدگاهی در مورد “آشنایی با علائم لنزهای سیگما

  1. سودابه گفت:

    MO چی هست
    در این باره چیزی ننوشته بودید
    در همه لنزها برای فوکوس دو گزینه AFو MF وجود داره
    اما در لنزهای سیگما بین AF و MF گزینه ی MO هم هست
    کاربردش چیه ؟

    1. امیرمحمد مشهدی فراهانی گفت:

      ممنون از توجهتون
      حالت MO توی لنزهای سیگما چیزی بین MF و AF هست
      در واقع توی خیلی از لنزها شما می‌تونید توی حالت فوکوس خودکار از حلقه‌ی فوکوس هم استفاده کنید و در واقع بعد از اینکه خود دور بین فوکوس کرد شما اون رو اصلاح کنید، اما توی لنزهای سیگما این روند یه مقدار فرق داره
      در واقع توی حالت MO شما همچین کاربردی رو دارید، برای مثال وقتی که می‌خواید از فوکوس خودکار استفاده کنید ولی به خاطر قرار گرفتن هود یا هر چیز دیگه‌ای به حله‌ی فوکوس دسترسی ندارید باید از AF استفاده کنید، اما در صورتی که به حلقه دسترسی دارید می‌تونید از حالت MO برای اصلاح فوکوس یا دقت بیشتر استفاده کنید که معمولا کاربردی‌تر از دو حالت دیگه هست

      1. ناشناس گفت:

        ممنونم??

        1. امیرمحمد مشهدی فراهانی گفت:

          ممنون از توجهتون ?✌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.