مقایسه دوربین هوآوی P40 پرو و پیکسل 4 XL : رقابت پرچمدارهای دو کمپانی مطرح !

در این مقاله به مقایسه دوربین هوآوی P40 پرو و گوگل پیکسل 4 XL خواهم پرداخت و عملکرد آنها را در شرایط مختلف آزمایش خواهم کرد.

بازاریابی و تبلیغات کمپانی‌های مختلف برای دوربین گوشی‌های هوشمندشان آن چنان در سال‌های اخیر جذاب شده که می‌توان یک جایزه در حد اسکار را برای آن در نظر گرفت. اما در نهایت چیزی که برای من و شما به عنوان یک کاربر مهم است، کیفیت تصویر و خروجی‌هاییست که این دوربین‌ها به ما می‌دهند.

در این مقاله قصد دارم دو تا از بهترین پرچمدارهای حال حاظر بازار از نظر دوربین و تجربه‌ی عکاسی، یعنی هوآوی P40 پرو و پیکسل 4 XL را با هم مقایسه کنم تا به این نتیجه برسیم که آیا پرچمدار گوگل، علی رغم اینکه از سخت افزار عجیب و غریبی مثل رقیبش استفاده نمی‌کند، اما می‌توان به لطف بهره مندی از یکی از بهترین نرم افزارها آن را شکست بدهد یا نه.

پیشنهاد نویسنده : دروغ‌های سازندگان را در مورد زوم دوربین گوشی‌های هوشمند باور نکنید !

همچنین می‌توان در پایان مشاهده کرد که سنسور غول پیکر 1/1.28 اینچی هوآوی P40 پرو چه حرف‌هایی برای گفتن دارد.

خب، دیگر وقت مقایسه است، پس با من همراه باشید !

رنگ بندی

تفاوت‌ها در اینجا بسیار کم است، در واقع فقط اشباع و نوردهی متفاوت است. P40 پرو از پیکسل 4 XL رنگ‌ها را کمی اشباع بیشتر و شدیدتر ثبت کرده است و تا حدی شاهد نوردهی بیش از حد در بخش‌های اندکی از تصویر هستیم ولی در کل در زمینه‌ی وایت بالانس یا تراز سفیدی بهتر عمل کرده است.

تصویر ثبت شده با پیکسل کنتراست بیشتری دارد و در عین حال نویز بیشتری را هم ثبت کرده است که به عنوان مثال می‌شود به نویزهای مربوط به بخش‌های تیره در سمت چپ و پایین اشاره داشت. در کل تفاوت زیادی بین دو عکس وجود ندارد، اما می‌توانید ببینید که پیکسل رنگ‌ها را کمی متمایل به زرد ثبت کرده و در نوردهی کلی، و مثلا برای بخش‌های سمت راست پایین عملکرد بهتری دارد.

حالت پرتره

عمق میدان در تصویر ثبت شده با حالت پرتره در گوشی پیکسل 4 XL اندکی کمتر است، اما این موضوع به طور کلی سلیقه‌ای است. در این میان نباید دقت هوآوی P40 پرو را در زمینه‌ی سنجش عمق تصویر نادیده بگیریم. اگر بر روی عکسی که با هوآوی گرفته شده زوم کنید، می‌توانید ببینید که تار موهایی که از کلاه بیرون زده شده کاملا شارپ هستند، اما پیکسل آنها را محو کرده است.

البته در مورد شارپنس تصویر قضیه کمی متفاوت است، در تصویری که با پیکسل 4 XL ثبت شده موها جزئیات بیشتری دارند. این موضوع به نقطه‌ی اصلی فوکوس در گوشی‌ها برمیگردد، جایی که هوآوی P40 پرو بیشتر روی خود صورت تمرکز داشته است.

جزئیات

تفاوت در اینجا بسیار کم است. هر دو گوشی توانسته‌اند جزئیات فوق‌العاده زیادی را ثبت کنند. البته پیکسل بار دیگر نویزهای بیشتری دارد، برای مثال روی میله‌های سمت چپ، اما در هر دوی آنها جزئیات بافت‌هایی مانند بلوک‌های سیمانی در مرکز تصویر و آجرهای قبل از آن بسیار عالی هستند.

پیشنهاد نویسنده : لرزشگیر تصویر : چه زمانی باید از آن استفاده کرده و چه زمانی باید خاموش کنیم ؟

پیکسل‌ها همیشه نویز زیادی داشته‌اند، اما P40 پرو به لطف استفاده از سنسور بزرگتر RYYB، تا حد زیادی می‌تواند نویز را از تصاویر حذف کرده و در عین حال جزئیات را حفظ کند.

نور روز

در تصویر هوآوی P40 پرو شاهد نوردهی بیش از حد یا پدیده‌ی اوراکسپوز شدن هستیم. در عکس پیکسل در فواصل دور جزئیات بیشتری ثبت شده که البته این موضوع عمدتا به افزایش کنتراست لبه‌ها از طریق نرم افزاری برمی‌گردد و با کراپ کردن می‌توانیم غیرواقعی بودن نتیجه را تشخیص بدهیم.

پیکسل 4 اگرچه توانسته با افزایش کنتراست در بخش‌هایی از عکس جزئیات بیشتری نمایش دهد، اما عکس دوربین پرچمدار هوآوی بار دیگر طبیعی‌تر است و در زمینه‌ی کنترل نویز عملکرد بهتری داشته است. اما در مقیاس گوشی‌های هوشمند، عکس پیکسل توجه بیشتری را جلب می‌کند هرچند از لحاظ فنی ضعیف‌تر محسوب می‌شود و بیش از حد بر نرم افزار تکیه دارد.

سلفی

پیکسل 4 XL از لحاظ وضوح تصویر، رنگ‌ها و جزئیات ثبت شده برتری کاملا قابل مشاهده‌ای داشته و برنده‌ی بی چون و چرای این بخش است. دوربین پیکسل توانسته جزئیات مربوط به بخش‌های ریش و مو را بهتر ثبت کند و از لحاظ مدیریت رنگ و نوردهی آسمان عملکرد بسیار بهتری دارد.

برای دوربین هوآوی P40 پرو انتظار این حجم از از دست رفتن جزئیات را نداشتم. من مطمئن شدم که حالت فیلتر زیبایی و روتوش خودکار خاموش است، اما باز هم تصویر ثبت شده بیش از حد بر پردازش نرم افزاری تکیه داشته و همین موضوع باعث شده تا نتیجه‌ی نهایی به هیچ عنوان ایده‌آل نباشد.

HDR

این عکس به خوبی نحوه ثبت عکس‌های HDR توسط دو گوشی را نشان می‌دهد. در تصویری که توسط پیکسل 4 XL ثبت شده می‌توانیم به وضوح ببینیم که نواحی تاریک عکس، بدون اینکه به نور یا رنگ مصنوعی برسند روشن شده‌اند و جزئیات بهتری دارند.

با وجود اینکه عملکرد پیکسل در بخش‌های تاریک تا حد کمی از پرچمدار هوآوی بهتر بود، اما در بخش انتهای تونل که نور بسیار زیادی وجود دارد نتوانسته عملکرد خوب خودش را حفظ کند. عکسی که هوآوی P40 پرو ثبت کرده است اندکی گرم‌تر بوده و اشباع و غلظت رنگی بیشتری دارد، برای مثال در بخش آجرها، ولی در کل تصویر بهتری محسوب می‌شود.

نور کم

در اولین نگاه به نظر می‌رسد که هر دو تصویر بالا با یک دوربین ثبت شده باشند، چرا که همه چیز به شدت نزدیک به هم است. رنگ‌ها به شکل قابل توجهی به یکدیگر شبیه بوده و نزدیک به واقعیت هستند. اما با نگاهی دقیق‌تر می‌توانیم مشاهده کنیم که پیکسل 4 XL اندکی رنگ‌ها را در بخش نزدیک به در ساختمان به سمت زرد متمایل کرده است.

این بار تصویر ثبت شده با هوآوی P40 پرو کنتراست نسبتا بیشتری دارد، اما نتیجه پردازش‌های بسیار سنگین نرم افزاری را نشان می‌دهد.

پیشنهاد نویسنده : آیا دوربین سامسونگ گلکسی S20 اولترا می‌تواند با دوربین‌های DSLR رقابت کند ؟

تمایل پیکسل 4 XL برای ثبت رنگ‌هایی متمایل به زرد، بار دیگر در اینجا هم قابل مشاهده است، درست همانطور که همیشه نویز بیشتری هم دارد. عملکرد ” HDR look ” البته در تصاویر ثبت شده با پیکسل 4 XLکاملا مؤثر است، ولی من علی رغم عملکرد خوب آن، تصویر هوآوی P40 پرو را ترجیح می‌دهم. تعادل رنگ سفید آن دقیق‌تر است، همچنین عملکرد سیستم کاهش نویز آن بدون اینکه جزئیات را کاهش دهد، واقعا کارآمد است و به نظر می‌رسد در زندگی واقعی هم کاربردی‌تر باشد.

توجه : برای ثبت تصاویر بالا از لنزهای اصلی هر دو گوشی استفاده شده و ضریب کراپ 1 برابر است. در پایین اما می‌توانید عکس‌های زوم را مشاهده کنید. لازم به ذکر است که پیکسل 4 XL به طور پیش فرض امکان زوم 2 برابری اپتیکال را فراهم کرده است، اما برای هوآوی P40 پرو این میزان زوم به صورت دیجیتالی و از روی تصویر ثبت شده با سنسور اصلی خواهد بود.

بزرگنمایی

عملکرد زوم همواره موضوعی بوده که تا حد زیادی به سخت افزار تکیه دارد. طی چند سال اخیر، شرکت‌های سازنده در مورد افزایش کیفیت زوم هیبریدی، سوپر رزولوشن و دیگر تکنولوژی‌ها ادعاهای زیادی مطرح کرده‌اند ولی در نهایت در بیشتر موارد این زوم اپتیکال است که بهترین کیفیت را به ارمغان می‌آورد. حالا قصد دارم عملکرد زوم هوآوی P40 پرو ( مجهز به لنز اولترا واید، واید 1 برابری استاندارد و تله فوتوی 5 برابری ) و پیکسل 4 XL ( واید استاندارد 1 برابری و تله فوتوی ۲ برابری ) را مقایسه کنم.

بزرگنمایی 2 برابری

بار دیگر می‌توانیم مشاهده کنیم که تصویر ثبت شده با پیکسل 4 XL اندکی ته رنگ قرمز و طلایی داشته و عکس هوآوی P40 پرو هم کمی تاریک‌تر است. از آنجایی که ماژول دوربین پیکسل میزبان یک سنسور تله فوتو با زوم اپتیکال 2 برابری است، وضوح تصاویر و جزئیات ثبت شده در این حالت بهتر است.

هوآوی اما برای این میزان بزرگنمایی از فناوری زوم هیبریدی استفاده کرده است که تصویر ثبت شده با سنسور اصلی را با یکسری الگوریتم خاص کراپ می‌کند تا کاهش وضوح به حداقل برسد. مانند تصاویر قبلی، در اینجا نیز تصویر ثبت شده با پیکسل 4 XL نویز بیشتری دارد. اما ثبت جزئیات بیشتر در این حالت می‌تواند کاربردی‌تر و بهتر باشد.

بزرگنمایی 3 برابری

هیچ یک از دو گوشی هوآوی P40 پرو و پیکسل 4 XL در این مقایسه از دوربینی با زوم اپتیکال 3 برابر بهره نمی‌برند. در هر دو گوشی این میزان زوم به صورت هیبریدی انجام می‌شود و افت کیفیت بسیار کم است. اما تصاویر ثبت شده با نماینده‌ی هوآوی ته رنگ عجیبی به سمت قرمز دارند و این نشان می‌دهد از نظر نرم افزاری به هیچ عنوان با پرچمدار گوگل قابل مقایسه نخواهد بود.

به عنوان مثال می‌توانم به سه شاخه‌ی درخت در سمت چپ و بالای تصویر اشاره کنم که این موضوع را تصدیق می‌کنند. همین بهتر بودن جزئیات در علف‌های پایین دیوار در تصویر ثبت شده با پیکسل تکرار شده است. کنتراست بالاتر عکس پیکسل باعث شده گرافیتی روی دیوار جلوه بهتری داشته باشد و همچنین نباید تراز سفیدی دقیق این عکس را از قلم بیندازیم.

بزرگنمایی 5 برابری

با مقایسه این دو تصویر مزیت داشتن لنز زوم به وضوح قابل مشاهده است. همان طور که در تصویر قبلی پیکسل 4 XL به لطف بهره مندی از یک لنز با زوم اپتیکال 2 برابری عملکرد بسیار بهتری داشت، در این تصویر اما شاهد برتری محسوس هوآوی P40 پرو هستیم که به لطف لنز زوم 5 برابری و سنسور بزرگ RYYB محقق شده است.

پیشنهاد نویسنده : مقایسه دوربین P40 پرو با گلکسی S20 اولترا، P30 پرو و آیفون ۱۱ پرو مکس

اگر چه که نرم افزار فوق‌العاده‌ی پیکسل 4 XL هنوز هم می‌تواند تصاویری خارق‌العاده را با این میزان زوم به دست بیاورد و جزئیات را تا حد زیادی بهبود ببخشد، اما باز هم نرم افزار هیچ گاه نمی‌تواند جای سخت افزار را پر کند.

با کاهش نور، تفاوت در استفاده از زوم دیجیتال نرم افزاری و زوم اپتیکال بسیار بیشتر به چشم می‌آید. در سالیان اخیر این موضوع تایید شده که پرچمدارهای هوآوی عملکرد خیره کننده‌ای را در نور کم دارند و حالا هم دوربین تله فوتو هوآوی P40 پرو به لطف پشتیبانی از زوم اپتیکال 5 برابری و سنسور بزرگ‌تر، توانسته کیفیت عکس‌های زوم را بیش از پیش بهبود ببخشد. اگرچه پیکسل در زمینه نرم افزاری یکی از بهترین‌ها محسوب می‌شود، اما ترکیب زوم دیجیتال و محیط کم نور باعث می‌شود که حتی این گوشی هم توانایی رقابت با هوآوی را از دست بدهد.

حالت شب ( نایت مود )

در آخرین مرحله باید به حالت شب یا نایت مود در مقایسه هوآوی P40 پرو و پیکسل 4 XL بپردازم که در این بخش نیز رقابت بسیار تنگاتنگ است. در صحنه‌ای که از این سوژه عکس گرفتم، نور محیط به شدت کم بود، اما هر دو گوشی توانستند تصاویری بسیار فوق‌العاده ثبت کنند.

عکس ثبت شده با پیکسل 4 XL طبق معمول نویز بسیار بیشتری دارد، ولی در کل تاثیر پردازش‌های نرم افزاری در آن کمتر دیده می‌شود که برای تشخیص این موضوع باید بخش‌های مختلف عکس را به صورت کراپ شده مشاهده کرد.

در محیط‌هایی با نور فوق‌العاده کم اما می‌توانیم شاهد برتری نسبی هوآوی P40 پرو نسبت به پیکسل 4 XL باشیم. در این مقایسه ثبت تصویر با پرچمدار هوآوی 6 ثانیه و با پرچمدار گوگل 8 ثانیه طول کشید. اگرچه تصویر ثبت شده با پیکسل اندکی روشن‌تر بوده و رنگ‌های غلظی‌تری دارد، اما به هیچ عنوان نمی‌توان کتمان کرد که تصویر ثبت شده با هوآوی P40 پرو جزئیات بسیار بیشتر و بهتری دارد.

البته یک حالت ویژه برای عکاسی از آسمان شب در پیکسل 4 XL وجود دارد که حدود یک دقیقه و نیم نوردهی و پردازش را ادامه می‌دهد، بی شک با استفاده از این حالت می‌توانید به مراتب تصاویر بهتری داشته باشید. اما حتی در این حالت هم جزئیات در مقایسه با هوآوی P40 پرو آنچنان محسوس نیست و در ضمن زمان زیادی که باید صرف ثبت عکس کرد، عملا استفاده از آن را به شدت محدود می‌کند.

اعداد بیشتر همیشه نشان دهنده‌ی برتری نیستند، اما یک سنسور بزرگتر هم هیچگاه کم نمی‌آورد !

اینکه بگوییم کدام تصویر بهتر است و چه ویژگی‌هایی قابل توجه‌تر، کاملا به سلیقه‌ی کاربر و بیننده برمیگردد. به عنوان مثال سنسور بزرگ هوآوی P40 پرو می‌تواند نویز را خیلی بهتر کنترل کند و همچنین در نور کم توانایی ثبت تصاویر را با کیفیت بسیار بالا و جزئیات عالی دارد. اما از طرف دیگر نرم افزار پیکسل 4 XL بسیار بهتر بوده و می‌تواند نوردهی دقیق‌تری برای شرایط مختلف نوری به وجود بیاورد، خصوصا در طول روز. همچنین کنتراست و غلظت رنگ در تصاویر ثبت شده با این گوشی به مراتب بهتر از پرچمدار هوآوی است. اما در زمینه‌ی کنترل نویز می‌توان گفت حرفی برای گفتن ندارد و هنوز مشکلاتی دیده می‌شود، به خصوص در نواحی تاریک عکس‌ها.

در مجموع می‌توان گفت که هر دو گوشی در 90 درصد مواقع می‌توانند تصاویر بسیار خوبی را ثبت کنند. علاوه بر سنسور غول پیکر نماینده‌ی هوآوی، استفاده از سنسور پریسکوپی در آن یکی دیگر از جذابیت‌های غیر قابل کتمانش است. از طرف دیگر اگر فقط اندکی روی سوژه‌ها زوم می‌کنید، برای مثال دو یا سه برابر، عملکرد گوگل پیکسل 4 XL بهتر خواهد بود، البته به شرط اینکه با نویزی که در تصاویرش وجود دارد مشکلی نداشته باشید. اما اگر می‌خواهید از زوم بیشتری استفاده کنید، بی شک هوآوی P40 پرو برای شما گزینه‌ی بسیار بهتری خواهد بود. فراموش نکنید که برخلاف پرچمدار گوگل، هوآوی P40 پرو از سنسور اولترا واید هم بهره می‌برد که واقعا کاربردی بوده و کیفیت بسیار خوبی هم دارد.

پیشنهاد نویسنده : نگاه به تکنولوژی‌های دوربین خانواده P40 هوآوی، حاکم جدید دنیای عکاسی با موبایل !

در آخر می‌توانم بگویم که تعداد دوربین‌های بیشتر در یک گوشی لزوما نمی‌تواند به معنی بهتر بودن عملکرد آن در عکاسی یا فیلم برداری باشد، ولی در هر صورت تاثیر ابعاد بزرگ سنسور در خروجی نهایی تصاویر را هم نمی‌توان نادیده گرفت. هوآوی طبق معمول برای پرچمدارش از بهترین سخت افزار موجود در بازار استفاده کرده و تا جایی که می‌توانسته امکانات متعددی را برای آن قرار داده است. اما همچون همیشه گوگل نیز از بهترین نرم افزار موجود برای پرچمدارش استفاده کرده تا حرف‌های زیادی را برای گفتن داشته باشد. با این وجود جدیدترین پرچمدار هوآوی به لطف نرم افزار مناسب، سنسور RYYB با ابعادی بسیار بزرگ و چندین لنز توانسته انعطاف پذیری بیشتری را برای کاربران به ارمغان بیاورد تا تجربه‌ی بهتری را در عکاسی با موبایل داشته باشند.

امیدوارم مقاله‌ی ” مقایسه دوربین هوآوی P40 پرو و پیکسل 4 XL : رقابت پرچمدارهای دو کمپانی مطرح ! “ برایتان مفید و جذاب بوده باشد. نظرات و پشینهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم. موفق باشید !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.