چگونه عکاسی را شروع کنیم ؟ : راهنمای جامع شروع عکاسی حرفه‌ای

شروع عکاسی

 

عموما هر فردی که می‌خواهد عکاس شود، ابتدا به این فکر می‌کند که اصلا باید عکاسی را از کجا شروع کند ؟ او از خود می‌پرسد که چگونه عکاسی را یاد بگیرم و اصلا چرا باید این کار را انجام دهم ؟ آیا نمی‌شود خودمان عکاسی را یاد بگیریم ؟ اصول و قواعد مشخصی در فراگیری آن وجود دارد یا همه چیز در یک بسته به ما تحویل داده می‌شود ؟

افرادی که به عکاسی علاقه دارند سعی می‌کنند تا به دنبال راه‌هایی برای فراگیری آن باشند. متاسفانه چندیست که با پیشرفت صنعت دوربین‌های دیجیتال، عکاسی آسان‌تر شده و در عوض، توهم خود عکاس پنداری بین بسیاری از مردم رواج یافته است.

امروزه هر شخصی که یک دوربین گران قیمت و چند لنز دوربین دارد، خود را عکاس حرفه‌ای پنداشته و سعی می‌کند آثار ( مثلا هنری ! ) اش را در اینستاگرامش به اشتراک بگذارد. اما حقیقتا عکاسی چیزی فراتر از اینهاست و صرفا داشتن یک دوربین، نمی‌تواند کسی را عکاس کند.

حتی اگر از من بپرسید، به نظرم دانستن اصول و قواعد عکاسی و مسلط بودن به ادیت هم نمی‌تواند کسی را عکاس کند. عکاسی هنریست که بیشترین ارتباط را با خلاقیت داشته و بدون آن بیشتر شبیه به یک صنعت می‌شود تا یک هنر.

چگونه عکاسی را شروع کنیم ؟ : راهنمای جامع شروع عکاسی حرفه‌ای

پس داشتن تجهیزات و دانستن اصول عکاسی لازم است، اما کافی نیست.

اما از بحث اصلی خود خارج نشویم، پس چه چیز ما را کامل می‌کند ؟ باید از کجا شروع کنیم تا یک عکاس واقعی و حرفه‌ای شویم ؟ چه تمرین‌هایی لازم است ؟

خب من این نوید را به شما می‌دهم که اگر علاقه‌مند باشید، عکاسی نه تنها برایتان سخت نخواهد بود، بلکه تبدیل به لذت بخش‌ترین کار دنیا خواهد شد. آموختن عکاسی به طور کلی مراحلی دارد که لازمه تمام آنها، پشتکار و تمرین است. در کنار آن تجربه بیشترین کمک را به شما در تبدیل شدن به یک عکاس حرفه‌ای خواهد کرد.

پس عجله نکنید، سعی کنید قدم به قدم پیش رفته و همه چیز را یاد بگیرید و پس از آن خودتان تجربه کنید. در این مقاله قصد دارم مسیر مشخصی از آموزش عکاسی را برایتان بگویم تا اگر وارد آن شدید، سردرگم نشوید. پس تا انتهای من همراه من باشید…

مرحله مقدماتی عکاسی | شروع عکاسی

قطعا در قدم اول نیاز است تا اصول ابتدایی را یاد بگیرید. این شاید ساده‌ترین و در عین حال مهم‌ترین بخش در عکاسی باشد. چرا که اگر آن را به صورت کامل و درست یاد نگیرید، باقی موارد هم برایتان دشوار خواهد شد.

اما این قدم اول چیست و از کجا شروع می‌شود ؟ در اینجا به موارد لازم برای شروع یادگیری عکاسی اشاره خواهم کرد.

در انتخاب تجهیزات سختگیر نباشید !

تجهیزات ارزان قیمت و ساده عکاسی

بسیاری فکر می‌کنند که داشتن یک دوربین عکاسی برای شروع یادگیری عکاسی لازم است. در واقع عکاسی پیش از اینکه هنر ثبت تصویر باشد، هنر درست دیدن و درست‌تر درک کردن یک سوژه است. فشار دادن دکمه شاتر باید زمانی اتفاق بیفتد که شما یک درک کامل نسبت به عکستان داشته باشید.

من همیشه به هنرجوهای خود توصیه می‌کنم پیش از عکاسی از یک لوکیشن خاص، دوربینشان را خاموش کنند و به دقت همه چیز و همه جا را بررسی کنند. با این کار نه تنها سوژه‌های خوب را پیدا می‌کنید، بلکه می‌توانید خیلی از موارد غیر ضروری را هم حذف کنید.

پس بدانید که لازم نیست برای شروع عکاسی حساب بانکی خود را خالی کنید، یک دوربین معمولی در کنار یک لنز کیت ارزان قیمت می‌تواند برای شما کاملا مناسب باشد.

به اعتقاد من گوشی هوشمند وسیله مناسبی برای عکاسی نیست، اگرچه پیشرفت‌های خوبی را در سال‌های اخیر داشته‌اند، اما باز هم مقایسه‌ی آنها با دوربین‌های عکاسی یک قیاس مع‌الفارق است. این موضوع بحث جداگانه‌ای دارد که در این مقاله نمی‌گنجد.

پیشنهاد نویسنده : دوربین DSLR یا گوشی ؟

پس سعی کنید قبل از اینکه خودتان عکاسی را شروع کرده و یا برای آموختن آن در آکادمی‌های مختلف ثبت‌نام کنید، ابتدا تجهیزات خوبی را تهیه کنید. تجهیزات مناسب می‌توانند شما را نسبت به یادگیری فنون عکاسی علاقه‌مند‌تر کنند.

البته به شما توصیه می‌کنم قبل از خرید دوربین مقالات مرتبط را مطالعه کنید. همانطور که هزاران بار تاکید داشتم، لنز از خود بدنه دوربین بسیار مهم‌تر است. سعی کنید بخش گسترده‌ای از هزینه‌تان را برای خرید یک لنز بهتر بگذارید.

در مورد سایر تجهیزات هم باید بگویم که بهتر است خودتان کمی دست به کار شوید ! در اینترنت تکنیک‌های مختلفی تحت عنوان DIY وجود دارند که به شما کمک می‌کنند بسیاری از این تجهیزات یا مشابه شان را خودتان با هزینه‌ای بسیار کمتر بسازید.

نور را خیلی خوب بشناسید ! | شروع عکاسی

نورپردازی در عکاسی

احتمالا تا به حال شنیده‌اید که ریشه کلمه فوتوگرافی ( Photography ) دو کلمه فوتو به معنای نور و گراف به معنای ثبت کردن هستند. پس عکاسی به طور خلاصه یعنی ثبت کردن نور. این تعریف می‌تواند به شما اثبات کند که مهمترین چیز در عکاسی نور است.

شناخت صحیح نور از نظر من مهمترین بخش عکاسی است. این نور است که در نهایت قرار است بخش‌های واضح تصویر شما را نشان دهد. سوژه به وسیله نور روشن می‌شود و کار عکاس این است که منابع تولید نور را به بهترین شکل بچیند.

در مورد خود دوربین اما، اصطلاحی تحت عنوان مثلث نوردهی وجود دارد که احتمالا تا به حال بسیار نام آن را شنیده‌اید. این ابتدایی‌ترین تمرین عکاسی است.

اینکه خودتان بخواهید آن را از طریق مجلات، مقاله‌های مختلف، یوتیوب یا … یاد بگیرید و یا اینکه برای آموختن آن به آموزشگاه‌های عکاسی سر بزنید، دست خودتان است. بستگی دارد چقدر استعداد داشته باشید و البته پشتکارتان تا چه حد باشد.

اما سعی کنید در هر حالت، مفهوم سرعت شاتر، دیافراگم و ایزو (سه مورد مثلث نوردهی) را به بهترین شکل ممکن دریافت کنید. از نظر من که بخش بزرگی از عمرم را مشغول عکاسی بودم، هیچ چیز مهم‌تر از مسلط بودن به این سه گزینه در دوربینتان نیست.

با مفاهیم پایه دوربین و لنز آشنا شوید | شروع عکاسی

دوربین دیجیتال

داشتن اطلاعات کافی در مورد دوربین و لنزی که از آن استفاده می‌کنید از مهمترین نکات شروع عکاسی است. اینکه بدانید چطور باید از قابلیت‌هایی که در اختیار دارید استفاده کنید خیلی مهم است. عمق میدان، فاصله کانونی، فوکوس خودکار یا دستی، دکمه‌های میانبر دوربین، منوهای دوربین و ….

داشتن اطلاعات کافی در رابطه با این موارد به شما کمک می‌کند تا مباحث پیچیده‌تر و حرفه‌ای تر عکاسی را با سرعت بیشتری یاد بگیرید که قطعا برای شروع مفید است. برای این مورد پیشنهاد می‌کنم از آموزشگاه‌ها و آکادمی‌های معتبر استفاده کنید.

معمولا بدست آوردن اطلاعات کامل کمی زمانبر است و این باعث می‌شود روند یادگیری شما کندتر پیش برود، با این وجود که تمام این موارد بسیار ساده هستند و نباید زمان زیادی را صرف آنها کنید. پس استفاده از شخصی که تمام آنها را به صورت خلاصه برای شما توضیح بدهد، بسیار مفیدتر خواهد بود.

پیشنهاد نویسنده : راهنمای جامع علائم اختصاری لنزها

آموزشگاه دیدنگار در مورد این موضوع می‌تواند به شما کمک بیشتری کند. برای کسب اطلاعات کافی در مورد سرفصل‌های آموزشی، با آن تماس بگیرید.

مطالعه کتابچه‌های راهنمای تجهیزاتتان یکی از کسل کننده‌ترین کارهای دنیاست، اما می‌تواند کمک خوبی برای شما باشد. فرض کنید در حال خوردن شربت سرما خوردگی هستید، زود آنها را بخوانید که تمام شوند !

مرحله متوسط عکاسی

پس از اینکه تجهیزات ابتدایی را خریدید و توانستید با استفاده از یکسری اطلاعات و مفاهیم اولیه عکاسی را شروع کنید، حالا وقت آن است که به صورت حرفه‌ای‌تر به دنبال مباحث پیچیده‌تر باشید.

در پایان این مرحله می‌توانید یک عکس را با رعایت کامل قواعد عکاسی ثبت کنید، ادیت کنید و پس از آن به عنوان یک اثر هنری به نمایش بگذارید. اما فراموش نکنید که هنوز هم داشتن خلاقیت و ذوق هنری لازمه اول در آموختن هنر عکاسی است.

اصول ترکیب‌بندی حرفه‌ای را بیاموزید

اصول ترکیب بندی در عکاسی

شاید نیازی نباشد ترکیب‌بندی حرفه‌ای را در همان قدم اول و شروع عکاسی یاد بگیرید، زیرا دانستن موارد ساده‌تری مثل نقاط طلایی برای شروع کافی هستند.

ترکیب‌بندی اولین چیزیست که در یک عکس مورد توجه قرار می‌گیرد. در واقع زمانیکه عکستان را مقابل شخصی قرار می‌دهید، باید چند نکته در آن رعایت شده باشد. اول از همه اینکه سوژه به خوبی قابل تشخیص باشد و چشم بیننده را گمراه نکند.

این نه الزاما به معنی بولد کردن سوژه، بلکه به معنی بیشتر بها دادن به آن است. خطوط راهنما و نقاط طلایی می‌توانند به شما کمک کنند تا هر المانی را در جای درستش قرار دهید.

برای آموختن این مرحله به نظر من ابتدا بر روی بینایی خود کار کنید، سعی کنید با دوربین خاموش و چشم‌های باز صحنه را ببینید، برای خودتان کادر ببندید، سپس با استفاده از فاصله کانونی لنزتان، همان کادری که مد نظرتان بود را ثبت کنید.

به این صورت می‌توانید عکس را از دید یک بیننده ببینید، و نه از دید بسته صفحه نمایش دوربین. در واقع شما پشت صحنه را حس می‌کنید، در آن زندگی می‌کنید و می‌دانید که مهمترین چیز کجاست. حتی زمانی که با چشم‌هایتان نگاه می‌کنید هم سوژه را در بهترین جا قرار می‌دهید. پس سعی کنید بر روی کادر بندی با چشم‌های خود کار کنید.

پیشنهاد نویسنده : چگونه از خطوط هدایتگر در عکاسی استفاده کنیم ؟

حالا باید دنبال کارگاه‌ها و دوره‌های مختلف باشید

مسترکلاس عکاسی

در سطح متوسط عکاسی، آموختن همه چیز خیلی کار ساده‌ای نیست. در واقع بیش از اینکه شما به اطلاعات ساده نیاز داشته باشید، لازم است تجربیات دیگران را سرلوحه کار خود قرار دهید.

البته این که چه کارگاه و چه دوره‌هایی را انتخاب می‌کنید بسیار مهم است. یک استاد ضعیف نه تنها چیزی به شما نمی‌آموزد، بلکه شما را نسبت به عکاسی سرد و بی علاقه می‌کند.

در مقابل یک استاد خوب می‌تواند شما را بیش از قبل به عکاسی علاقه‌مند کند. مهمترین نکته این است که یک استاد خوب می‌تواند خلاقیت‌های شما را نیز شکوفا کند.

معمولا برای سطح متوسط دوره‌هایی تحت عناوین آموزش ادیت عکس، آموزش ترکیب بندی، آموزش عکاسی متوسط و … وجود دارند که بهتر است با آگاهی آنها را انتخاب کنید. عکاسان و متخصصان در آموزشگاه دیدنگار در این باره می‌توانند بیشتر به شما کمک کنند.

کمی عکس‌هایتان را ادیت کنید

نرم افزار لایت روم

انسل آدامز، یکی از بزرگترین عکاس‌های تاریخ و پدر عکاسی طبیعت می‌گوید ” شما یک عکس را ثبت نمی‌کنید، بلکه آن را می‌سازید. “

پس چه اشکالی دارد اگر یک عکس طی دو یا سه مرحله درست شده باشد ؟ همیشه تاکید می‌کنم که سعی نداشته باشید یک عکس را فقط با دوربین خود خلق کنید، خلاقیت شما در تصویر نهایی شکوفا می‌شود. سعی کنید تصاویرتان را با فرمت خام RAW ثبت کرده و سپس با استفاده از نرم‌افزارهای ویرایش تصویر، آن‌ها را به هدفتان نزدیک‌تر کنید.

عکاس‌های حرفه‌ای معمولا از نرم‌افزارهای فتوشاپ و لایت روم برای ویرایش تصاویرشان استفاده می‌کنند. یادگیری این دو نرم‌افزار در حالت عادی خیلی طول می‌کشد و شاید حتی هیچ وقت نتوانید تمام نکات لازم را خودتان یاد بگیرید.

منابع مختلف مثل یوتیوب و اینستاگرام نیز تا حدی می‌توانند به شما کمک کنند، اما به نظر من دوره‌های آموزشی ادیت تصاویر خیلی کاربردی‌تر هستند و با بیشتر کردن سرعت روند آموزش، می‌توانند به شما کمک کنند زودتر به سطوح حرفه‌ای برسید.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
آموزش ویرایش عکس در فتوشاپ برای عکاسان

شاید لازم باشد به طور جداگانه مقاله‌ای بنویسم که توضیح دهم ” چگونه ادیت و ویرایش را شروع کنیم ؟ “. دنیای ویرایش تصاویر، به اندازه خود ثبت تصاویر مهم و گسترده است.

مرحله حرفه‌ای عکاسی

مرحله مقدماتی و متوسط به شما کمک می‌کنند که بتوانید یک صحنه را ارزیابی کرده، نور را بررسی کنید، با استفاده از تنظیمات مختلف دوربین و لنزتان بهترین تصویر را ثبت کرده و سپس با ادیت کردن، آن را به یک عکس بسیار زیبا تبدیل کنید.

این برای شروع عکاسی کافیست، اما همه چیز به همینجا ختم نمی‌شود. از نظر من افرادی که تا این مرحله پیش می‌آیند و دیگر عکاسی حرفه‌ای را دنبال نمی‌کنند را نمی‌توان عکاس دانست. چرا که تا این مرحله همه چیز به صورت انتقال تجربه بوده و خلاقیتی در کار کردن وجود ندارد.

شما تمام اصولی را می‌آموزید که قبل از شما توسط هزاران نفر دیگر استفاده شده است. با توجه به اینکه در ابتدای مقاله گفتم که عکاسی یک هنر وابسته به خلاقیت است، پس لازم است چیزی بیش از اصول همیشگی را یاد بگیرید.

سبک شناسی را دنبال کرده و علایقتان را پیدا کنید

عکاسی حیات وحش

نخستین موردی که در یک عکاس حرفه‌ای وجود دارد این است که علی‌رغم دانستن تمام اصول لازم برای تمام ژانرهای عکاسی، تمرکزش را بر روی یک ژانر خاص متمرکز می‌کند.

شما احتمالا عکاس طبیعت حرفه‌ای را نمی‌شناسید که از مراسمات مختلف عکاسی کند، یا عکاسی ورزشی که به دل طبیعت زده و از حیوانات و حیات وحش عکاسی کند.

برای حرفه‌ای شدن لازم است چیزی بیش از مبتدیات و اصول اولیه عکاسی را بدانید. اینکه می‌گویم ژانر مورد علاقه خود را پیدا کنید برای این است که هر ژانر یا هر سبک، نیاز به اصول جداگانه‌ای دارد که فرا گرفتن آنها فقط با یک کارگاه یا یک دوره آموزشی ممکن نیست.

در واقع در اینجا بحث تجربه و خلاقیت مطرح می‌شود. شما باید بتوانید به عنوان یک عکاس طبیعت وقتی به یک جنگل می‌روید، تصاویری ثبت کنید که تا به حال کسی ثبت نکرده باشد. قطعا پیش از شما هزاران عکاس به آن نقطه سفر کرده‌اند.

فراموش نکنید تمام کره زمین شناخته شده و از همه‌جا عکس وجود دارد. پس به عنوان یک عکاس باید کاری کنید که متمایز به نظر برسید.

در مسترکلاس‌ها و ورکشاپ‌های عکاسان بزرگ شرکت کنید

ورکشاپ آموزش عکاسی

گاهی اوقات عکاسان بزرگ و با تجربه ورکشاپ‌ها یا مسترکلاس‌هایی برگزار می‌کنند که هدف از آنها انتقال تجربه به تازه‌کارها است. این بهترین فرصت برای یادگیری مواردیست که شاید آموختن هر کدام یک عمر از شما طلب کند !

به دنبال این ورکشاپ‌ها باشید. سعی کنید آنهایی را شرکت کنید که مربوط به عکاسی هستند که در ژانر مورد علاقه شما فعالیت دارد. جدایی از بحث انتقال تجربه، پرسش و پاسخ بخش مهمی از این کلاس‌ها خواهد بود.

شما می‌توانید هر آنچه در مورد عکاسی می‌خواهید را در این کلاس‌ها پیدا کنید. از نظر من برای حرفه‌ای شدن، این یکی از بهترین میانبرهاست. شما تجربیات اشخاصی را به دست می‌آورید که شاید چند برابر سن شما فقط رزومه کاری عکاسی داشته باشند !

دوره‌های حرفه‌ای را فراموش نکنید

ادیت عکس

جدا از ورکشاپ‌ها و مسترکلاس‌هایی که برگزار می‌شود، گاهی آموزشگاه‌ها و کارگاه‌های مختلف عکاسی هم دوره‌هایی را برگزار می‌کنند که می‌توانند بسیار مفید باشند.

عموما در این دوره بیشتر همه چیز بر پایه تجربه و خلاقیت می‌گذرد، اما باز با این حال بسیاری چیزها هستند که احتمالا نمی‌دانید. برای مثال می‌توانید تکنیک‌های خاص عکاسی را فرا بگیرید.

در این بخش شما می‌توانید با تجهیزات مختلف نیز بیشتر آشنا شوید، برای مثال اینکه چگونه از فیلترهای مختلف استفاده کنید، یا چگونه تجهیزات مختلف را با هم ترکیب کنید. همچنین برای راه اندازی یک استودیوی عکاسی نیاز است چیزهایی فراتر از عکاسی بدانید که عموما مربوط به این دوره می‌شود.

سعی کنید به دنبال کارگاه‌هایی بگردید که بتوانند به شما در افزایش و پرورش خلاقیتتان کمک کنند. آموزشگاه دیدنگار نیز می‌تواند در این باره به شما اطلاعات کامل‌تری را منتقل کند که برای ارتباط با آن نیز می‌توانید با شماره تماس 77614412 در تماس باشید.

نه فقط ادیت، بلکه مفهوم تغییر عکس را دریابید !

دابل اکسپوژر

در بخش قبلی شما صرفا یک عکس را به بهترین شکل ممکن ادیت می‌کردید و همه چیز خوب پیش می‌رفت. این یعنی نور را اصلاح می‌کردید، رنگ‌ها را به همین ترتیب و …

اما در این بخش شما چیزی بیش از یک عکاس خواهید دانست. برای مثال تکنیک‌های ترکیب تصاویر یا دابل اکسپوژر یا فتومونتاژ یا هر چیز دیگر. تمام آنها به شما کمک می‌کنند تصاویرتان را از حالت ساده و همیشگی‌شان دربیاورید. این در واقع بیش از عکاسی، به گرافیک نزدیک می‌شود.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
نوردهی دوگانه: یک راهنمای گام به گام برای خلق تصاویری با افکت نوردهی چندگانه

دوره‌های مختلف بسیاری برای فراگیری فتوشاپ وجود دارند که با یک سرچ کوچک در گوگل می‌توانید تعداد زیادی را پیدا کنید. سعی کنید دنبال دوره‌هایی باشید که نه فقط شما را محدود به یکسری مورد خاص کنند، بلکه دست شما را باز بگذارند تا جایی برای شکوفا کردن خلاقیت‌هایتان داشته باشید.

البته بحثی که وجود دارد این است که بسیاری از عکاسان با استفاده از تکنیک‌های مختلف تغییر تصویر به طور کلی مخالفند و آن را خارج از دنیای عکاسی می‌دانند. این دیدگاه ممکن است درست باشد، اما من به شخصه آن را رد می‌کنم.

عکاس به عنوان بخشی از هنری که دارد یک عکس را توسط دوربینش ثبت می‌کند و پس از آن آزاد است هر کار که می‌خواهد با عکسش انجام دهد. تغییر دادن ماهیت کلی عکس ممکن است از ابتدا ایده یک عکاس باشد.

یک نیمچه نکته ( ! ) : تجهیزاتتان را تکمیل کنید

تجهیزات حرفه‌ای عکاسی

تجهیزاتی که در ابتدا تهیه کردید فقط تا مدتی می‌توانند شما را همراهی کنند. از زمانی که به دنبال حرفه‌ای شدن باشید می‌بایست تجهیزاتتان را متناسب با نیازهایتان تهیه کنید.

اگر دوست دارید وارد دنیای عکاسی تبلیغاتی و استودیویی شوید، باید بر روی منابع نور و تجهیزاتی مثل بک گراند تمرکز کنید. اگر دوست دارید عکاسی طبیعت را دنبال کنید، باید لنزها و پوشش‌های مختلفی را نیز برای خودتان در نظر بگیرید.

هر ژانری از عکاسی مستلزم یک سری از تجهیزات است که به مرور زمان باید آنها را تهیه کنید. در واقع این نکته همان جایی جدی می‌شود که شما می‌خواهید وارد بحث انتخاب ژانر حرفه‌ای شوید و تا قبل از آن، عموم لوازم عکاسی یکسان هستند.

اما دلیل اینکه مورد یازدهم را یک نکته نصفه نامیدم این بود که نیازی نیست شما این تجهیزات را در یک بازه زمانی مشخص تهیه کنید. همانطور که گفتم به مرور زمان و با توجه به نیازهایتان هر مورد را تهیه می‌کنید و این به لحاظ هزینه هم بار کمتری را بر روی دوشتان خواهد گذاشت.

زمانی که تجهیزات مورد نیاز برای شروع عکاسی را فراهم کرده و با اصطلاحات عکاسی آشنا شدید، زمان آن فرا می‌رسد تا دست به کار شوید. همانطور که گفته شد برای ورود به حوزه‌ عکاسی شناخت بعضی فاکتورها مانند نور، تجهیزات عکاسی، ترکیب‌بندی، ادیت عکس و… بسیار حائز اهمیت می‌باشد. اما در کنار این فاکتورها عوامل دیگری نیز بوده که می‌تواند در یادگیری بهتر عکاسی و حرفه‌ای شدن در این حوزه به عکاسان کمک کند. از جمله این عوامل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

مطالعه‌ دفترچه راهنمای دوربین

شروع عکاسی

پیش‌تر به این نکته اشاره شد که عکاسان برای ورود به این حوزه و شروع عکاسی باید شناخت مطلوبی از تجهیزات عکاسی داشته باشند که در این بین دوربین مهمترین این تجهیزات می‌باشد. گرچه ساز و کار بسیاری از دوربین‌های عکاسی شبیه به هم بوده اما مدل‌های مختلف دوربین‌ها در برخی تنظیمات جزئی تفاوت‌هایی با یک‌دیگر دارند. بنابراین لازم است عکاسان پیش از شروع عکاسی دفترچه راهنمای دوربین را به دقت مطالعه کرده تا با تنظیمات مختلف دوربین و قابلیت‌ها و امکانات آن کاملا آشنا شوند. البته شاید تنها با مطالعه‌ دفترچه‌ راهنما نتوان تمامی قابلیت‌های دوربین را به طور کامل یاد گرفت اما اطلاع از این قابلیت‌ها و اقدام برای امتحان کردن آن‌ها می‌تواند در یادگیری سریع‌تر عکاسی به عکاس کمک کند.

ارتباط با عکاسان دیگر

شروع عکاسی

عکاسی جزو هنرهایی بوده که همیشه جای یادگیری و آموزش در آن وجود دارد. از این رو علاقه‌مندان به عکاسی علاوه بر شرکت در دوره‌های آموزشی و ورک‌شاپ‌ها بهتر است با سایر عکاسان نیز در ارتباط باشند تا به این ترتیب بتوانند از تجربیات و دانش آنان نیز بهره‌مند شوند. تشکیل گروه‌های عکاسی می‌تواند به عکاسان کمک کند تا پیشرفت سریع‌تری در این حوزه داشته باشند. همچنین به واسطه‌یاین گروه‌های عکاسی علاقه‌مندان می‌توانند در تورهای عکاسی و نمایشگاه‌ها نیز شرکت کرده و از منابع الهام بی‌شماری بهره‌مند شوند. از طرفی در همین ارتباطات بوده که بسیاری از عکاسان حوزه‌ عکاسی مورد علاقه‌ خود را پیدا کرده و به کسب دانش در آن حوزه پرداخته‌اند.

از همه چیز عکس بگیرید

شروع عکاسی

عکاسی نیز مانند هنرها و مهارت‌های دیگر به تمرین و تکرار زیادی نیاز دارد. از این رو عکاسان برای یادگیری بهتر این هنر باید تعداد زیادی عکس گرفته تا در همین تصاویر ثبت شده اشکالات خود را برطرف کنند. هدف از عکاسی زیاد آن است که علاقه‌مندان به این هنر با نحوه‌ نگه داشتن دوربین در دست، ترکیب‌بندی، نگاه کردن از منظره‌یاب، کادربندی، تشخیص نور و… آشنا شده تا به این ترتیب بتوانند مفاهیم پایه‌ عکاسی را به صورت تجربی یاد بگیرند. آن‌چه اهمیت دارد این است که شکست در عکاسی‌های اول کاملا طبیعی بوده و تنها تکرار و تمرین مداوم می‌تواند این شکست را به پیروزی تبدیل کند. همواره به یاد داشته باشید که 10000 عکس اول شما بدترین عکس‌های شما بوده که البته پایه‌های حرفه‌ای شدن شما در این هنر را محکم می‌کنند.

از نظرات دیگران بهره‌مند شوید

شروع عکاسی

همواره سعی کنید تصاویر ثبت شده‌ خود را به دیگران نشان داده و بازخوردهای صادقانه‌ آنان را دریافت کنید. اگر دوستان یا خانواده‌ شما ممکن است نظرات صادقانه‌ای در رابطه با آثار شما نداشته باشند می‌توانید عکس‌های ثبت شده‌ خود را در سایت‌ها به اشتراک گذاشته و از دیگران بخواهید تا بازخورد صادقانه‌ای در رابطه با آثار شما بدهند. این امر به شما کمک می‌کنند تا عیوب و نقص‌های آثار خود را شناخته و بتوانید نسبت به برطرف کردن این نقص‌ها اقدام کنید. این نکته را به خاطر داشته باشید که از نظرات و بازخوردهای منفی نترسید و به آن‌ها به چشم رفع اشکال نگاه کنید.

خاموش کردن حالت Auto Mode

شروع عکاسی

افرادی که قصد دارند در هنر عکاسی حرفه‌ای شوند باید یاد بگیرند تا تمامی تنظیمات دوربین را به صورت دستی انجام دهند. بنابراین لازم است تا حالت Auto Mode دوربین خاموش باشد. حتی اگر در ابتدا از حالت Auto Mode استفاده می‌کنید سعی کنید کم‌کم برنامه را به حالت نیمه‌خودکار درآورده و پله پله با تنظیمات دوربین مانند حالت اولویت شاتر، حالت اولویت دیافراگم و… آشنا شوید تا بتوانید به مرور زمان تمامی تظیمات دوربین را به صورت دستی انجام دهید.

ورود به رقابت‌های آزاد

شروع عکاسی

اگر فکر می‌کنید تصاویر ثبت شده توسط شما از کیفیت مطلوبی برای رقابت در مسابقات برخوردار است وارد مسابقات بزرگ و میدان‌های رقابت شوید. هرگز از مبتدی بودن خود نترسید؛ چرا که بسیاری از افرادی که جایزه‌های بزرگی در حرفه‌ عکاسی دریافت کرده‌اند افراد مبتدی بودند. لازم به ذکر است که مسابقات بزرگ عکاسی در برخی موارد نیازمند صرف هزینه بوده و در برخی موارد رایگان هستند. حتی اگر نمی‌خواهید هزینه‌ زیادی برای شرکت در این مسابقات صرف کنید، می‌توانید به سراغ رقابت‌های رایگان رفته و با اشتراک‌گذاری تصاویر ثبت شده‌ خود در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها نسبت به شرکت در این مسابقات اقدام کنید.

از خلاقیت نترسید

اگر می‌خواهید در حرفه‌ عکاسی پیشرفت داشته باشید، باید نگاهی خلاقانه به عناصر محیط داشته باشید. یکی از فاکتورهایی که می‌تواند در ثبت تصاویر خلاقانه به شما کمک کند نور است. در هنگام عکاسی سعی کنید با کم و زیاد کردن نور پس زمینه و بازی با آن به ثبت تصاویر جدید و خلاقانه بپردازید. شناخت نور یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای پیشرفت در عکاسی می‌باشد.

یک عکاس ثابت نباشید

شروع عکاسی

اگر می‌خواهید در هنر عکاسی حرفه‌ای شوید باید بدانید که عکاسی یک هنر پرتحرک است. بنابراین در حین عکاسی در یک نقطه نیستید و تحرک داشته باشید. تلاش کنید تا از زوایای مختلف عکس گرفته و به سوژه نزدیک یا از آن دور شوید. تغییر زاویه و موقعیت دوربین می‌تواند تاثیر زیادی در ثبت تصاویر متفاوت داشته باشد.

افزایش دیده‌ها، شنیده‌ها و خوانده‌ها

عکاسی هنری بوده که پیشرفت در آن همواره به ایده و منبع الهام احتیاج دارد. این منبع الهام می‌تواند آثار دیگر عکاسان مطرح باشد و یا از دل یک موسیقی یا یک کتاب بیرون آید. یک عکاس برای حرفه‌ای شدن باید به موسیقی‌های مختلف گوش کرده کتاب‌های مختلفی را بخواند تا بتواند از دل دیگر هنرها ایده و منبع الهامی برای هنر عکاسی خود پیدا کند. همچنین بازدید از موزه‌ها و گالری‌های نقاشی نیز می‌تواند در کشف یک منبع الهام‌بخش به عکاس کمک کند.

جمع‌بندی

چگونه عکاسی را شروع کنیم ؟ : راهنمای جامع شروع عکاسی حرفه‌ای

قطعا دنیای عکاسی آنقدر گسترده و بزرگ است که نمی‌شود تمام آن را آموخت. شما هر چیز که بیاموزید، باز هم چیز جدیدتری وجود خواهد داشت. خلاقیت همینجا وارد میدان می‌شود.

شما در جایی به خلا اطلاعات می‌رسید، یعنی در واقع تمام چیزهایی که آموخته‌اید برایتان تکراری و پوچ خواهند شد. پس اگر خلاقیت داشته باشید، با استفاده از آن می‌توانید هر روز کار متفاوت‌تری را ارائه دهید تا از سایر عکاسان نیز متمایز باشد.

نمونه بارز عکاسان بدون خلاقیت که در یک جا متوقف شده‌اند هم همین افرادی هستند که در اینستاگرام یک صفحه ساخته و کارهایشان را یکی شبیه به دیگری به اشتراک می‌گذارند.

سعی کنید همه چیز را طبق اصول یاد بگیرید، در یادگیری عکاسی عجله نداشته باشید، چرا که چیزی دستگیرتان نخواهد شد جز خستگی. عکاسی هنریست که به مرور زمان و با تجربه به دست می‌آید.

در این 10 + 0.5 مرحله‌ای که برایتان گفتم، سعی کردم مسیر مشخصی از عکاسی را برایتان روشن کنم. شک نکنید اگر مطابق اصول پیش بروید، روزی در یکی از ژانرهای عکاسی بسیار موفق خواهید شد.

امیدوارم از نکاتی که در مقاله ” چگونه عکاسی را شروع کنیم ؟ : راهنمای جامع شروع عکاسی حرفه‌ای “ گفتم، لذت برده باشید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی داشتید، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم.

آموزش عکاسی دیجیتال پلاس

دیدگاهی در مورد “چگونه عکاسی را شروع کنیم ؟ : راهنمای جامع شروع عکاسی حرفه‌ای

  1. مصطفی حمیدی گفت:

    درود و عرض ادب .. من مدتیه عاشق عکاسی شدم .. اطرافیانم میگن خیلی زود پیشرفت کردم .. اما ۱ عاشق عکاسی طبیعت بخصوص ماکرو هستم که متاسفانه از نظر اقتصادی آینده نداره ۲ وضعیت مالی خوبی ندارم که تجهیزات و بخصوص دوربین تهیه کنم چه برسه به کلاس. .. هرچی هم آموختم با مطالعه کتاب و فضای مجازی بوده. .. با موبایل روزی صد تا دویست عکس ماکرو میگیرم .. کمکم کنید لطفا

    1. امیر علی آقایی گفت:

      سلام وقت بخیر
      چه کمکی از دست ما بر میاد؟

  2. سیده ملیکا لطفی گفت:

    سلام من ۱۰ سالمه و میخواهم از الان عکاسی رو شروع کنم
    میشه بگین برای فتوشاپ کردن عکس چه نرمفزاری خوبه ؟
    اگه میشه لینک دانلود اپلیکیشنش رو برام بفرستین
    ممنونم

    1. امیر علی آقایی گفت:

      سلام وقت بخیر
      از خود نرم افزار فتوشاپ و نرم افزار لایت روم برای ادیت عکس ها استفاده کنید.
      باید با توجه به مشخصات سیستم و کامپیوتر خودتان نرم افزار را تهیه و استفاده کنید.

  3. الیا گفت:

    سلام من الینا هستم
    توی کار عکاسی خیلی سلیقه دارم و اطرافیان بهم پشنهاد میکنن که به کلاس های ادیت و عکاسی برم
    از عکاسی اتلیه ایی خیلی خوشم میاد
    میخواستم بدونم شما میشه چند تا راه برای ورود به عکاسی جلوی پام بزارید؟

    1. امیر علی آقایی گفت:

      سلام وقت بخیر
      شما می تونید کلاس های عکاسی شرکت کنید.
      برای مشاوره و راهنمایی با آموزشگاه دیدنگار تماس بگیرید تا شمارا راهنمایی کنند.
      https://www.didnegar.com/academy/
      تلفن : ۷۷۶۱۴۴۱۲-۰۲۱

      1. شهرزاد گفت:

        سلام ببخشید دوره های عکاسی چگونه است من ۱۱ سالمه و علاقه دارم توی این سن هم یاد میدن؟؟؟

        1. امیر علی آقایی گفت:

          سلام وقت بخیر
          بله،لطفا به لینک پایین مراجعه کنید
          https://www.didnegar.com/academy/
          یا با آموزشگاه دیدنگار تماس بگیرید تا همکاران بخش آموزشگاه شمارا راهنمایی کنند.
          تلفن : ۷۷۶۱۴۴۱۲-۰۲۱

    2. مصطفی گفت:

      سلام
      من نیاز به عکاسی برای مغازه دارم
      که اجناس مغازه بهتر عرضه کنم کار من لوازم آشپزخانه هست یک راهنمایی بفرمایید که چه کنم

      1. امیر علی آقایی گفت:

        سلام وقت بخیر
        برای مشاوره و خرید دوربین لطفا با شماره ۷۷۶۱۶۴۳۸-۰۲۱ تماس بگیرید تا همکاران بخش فروش دوربین شما را راهنمایی کنند.
        دیدنگار

  4. محیا سادات گفت:

    سلام خوبین!!
    مقاله تون خیلی مفید بود✨
    من سیزده سالمه و ب عکاسی ب طرز وحشتناکی علاقه دارم اطرافیان عم از عکسهایی ک میگیرم خیلی خوششون میاد و بهم سفارش عکاسی یا ادیت میدن و ب نظر خودمم عکس عام خیلی خوبن?
    خاستم بدونم میشه کمکم کنین ک رسما بیفتم تو راه عکاسی؟
    بد اینکه با این قیمت دوربینا من چه غلطی بخورم

    1. امیر علی آقایی گفت:

      سلام وقت بخیر
      شما برای شروع عکاسی نیاز به آموزش و تهیه دوربین دارید.
      جهت مشاوره و اطلاع از کلاس های آموزشی عکاسی به لینک زیر مراجعه کنید:
      https://www.didnegar.com/academy/
      یا با شماره : تلفن : ۷۷۶۱۴۴۱۲-۰۲۱ تماس بگیرید.

    2. سارا گفت:

      سلام ممنون از مقاله خوبتون من سه سال طراحی کردم کتابای نقاشی زیادی مطالعه کردم و یه چیزایی راجب پرس اکتیو وترکیب بندی میدونی چندوقتیه که باموبایل عکس میندازم چطور میشه باموبایل حرفه ای عکاسی کرد

  5. سارا گفت:

    سلام ممنون از مقاله خوبتون من سه سال طراحی کردم کتابای نقاشی زیادی مطالعه کردم و یه چیزایی راجب پرس اکتیو وترکیب بندی میدونی چندوقتیه که باموبایل عکس میندازم چطور میشه باموبایل حرفه ای عکاسی کرد

  6. مریم گفت:

    سلام من ۱۵ سالمه و میخوام رشته ی عکاسی رو انتخاب کنم آیا آینده ی خوبی داره ؟

    1. امیر علی آقایی گفت:

      سلام وقت بخیر
      بله
      برای مشاوره می تونید تماس بگیرید کارشناسان دیدنگار شمارا راهنمایی می کنند.
      تلفن : ۷۷۶۱۶۴۳۸-۰۲۱

  7. زهره گفت:

    بسیار مطالب جالب و خواندنی و تجربی بود، سپاس

  8. ملوک یارویسی گفت:

    سلام به نظر منم

    1. ناشناس گفت:

      مفید بود ممنون

  9. شیرین بصاری گفت:

    سلام من ۲۴سالمه و علاقه زیادی به عکاسی دارم یه دوربین که قیمتش مناسب باشه معرفی کنین و اینکه این آموزشگاه ها چقدر هزینه میگیرن و چه مدرکی میدن

    1. امیر علی آقایی گفت:

      سلام وقت بخیر
      جهت خرید و مشاوره تلفن : ۷۷۶۱۶۴۳۸-۰۲۱ تماس بگیرید

  10. الهام نیکومنش گفت:

    سایتتون عالی هست

  11. WwW گفت:

    عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    متشکرم بابت مطالب مفیدتون.

  12. پروانه گفت:

    سلام.بابت مقاله ی خوبتون که ماهیت عکاسی را برای من رو کرد ممنونم.من به تازگی به عکاسی آتلیه ای علاقمند شدم و یه دوربین ۹۰ دی از خودتون گرفتم .میخواستم بدونم با توجه به رشته ی مد نظر من چه دوره ای شرکت کنم بهتره.بنده شهرستان هستم.

  13. سینا گفت:

    سپاس از اینکه تجربیات چندین ساله تان را به اشتراک گذاشتید واقعا عالی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.