آموزش ترکیب بندی در عکاسی منظره

ترکیب بندی در عکاسی

ترکیب بندی در عکاسی منظره

ترکیب بندی” یکی از موضوعات مورد علاقه من در عکاسی است که یکی از مهمترین ارکان عکاسی موفق به شمار می آید. ترکیب بندی، در عکاسی پرتره ، عکاسی در فضای باز، و گاها در عکاسی در سفر استفاده می شود.

ما در این مطلب قصد داریم درباره ترکیب بندی در عکاسی منظره صحبت کنیم. هر چند که روش زیادی برای ترکیب بندی و کنار هم قرار دادن عناصر در تصاویر مختلف مانند منظره وجود دارد، اما در این مقاله من قصد دارم به بررسی سه موضوع در عکاسی منظره بپردازم؛ رنگ عکس، بافت عکس و سوژه عکاسی.

در عکاسی منظره گاها، ترکیب بندی و نحوه کنار هم قرار دادن سوژه ها نادیده گرفته می شود. من می گویم نادیده گرفته شده است، چرا که بسیاری از عکاسان بدون آگاهی از ترکیب بندی، در عکس های مختلف مانند تصاویر منظره، اجزاء و عناصر را کنار هم قرار می دهند و آنها را با هم ادغام می کنند. از ویژگی های کلیدی در بسیاری از عکس های منظره عالی، ترکیب بندی و طریقه کنار هم قرار دادن عناصر و اجزای تصویر، و یا روش هایی است که عناصر مختلف تصویر با یکدیگر در تضاد و یا در کنتراست هستند.

 

ترکیب بندی رنگ ها در عکاسی 

 

شاید شما با چرخه رنگ و ترکیب رنگ ها آشنا باشید. شاید این مفهوم و تفاوت های بین رنگ های اولیه و ثانویه را در مدرسه به شما آموزش داده باشند. اخیرا، اگر شما هنگام تایپ در برنامه ای مانند ورد word یک رنگ فونت جدید را انتخاب کرده باشید، به احتمال زیاد چرخه رنگ را دیده اید.

یک چرخ رنگ، سه رنگ اصلی قرمز، آبی و زرد را نشان می دهد که سه تکه دایره و با ترکیبی از این رنگها به دست می آید. نتیجه کار رنگ های یکنواخت، محو و کدر هستند، که بصورت محیطی از طیف های مرئی در می آیند.

پنج ترفند برای پیشرفت شما در عکاسی منظره

رنگ های مکمل که مخالف رنگ های اصلی هستند بر روی چرخه رنگ، در کنار هم قرار گرفته اند؛ رنگ هایی مثل، آبی و زرد، قرمز و سبز یا نارنجی و بنفش. یعنی این رنگ ها از هم مجزا و قابل تشخیص هستند؛ برخی از آنها به صورتی مطلوب، و برخی دیگر به شکلی متناقض. با توجه به هدف شما درعکاسی می توانید از هر دو حالت استفاده کنید، اما شما باید از نحوه ترکیب رنگ های به کار رفته در تصویرتان آگاهی داشته باشید تا با اطمینان به نتیجه نهایی خود برسید.

بطور مثال، در عکاسی منظره، رنگ های قرمز و آبی و ترکیب آنها بسیار رایج هستند. مانند آبی آب به همراه غروب سرخ آسمان، گل های قرمز در یک روز آفتابی و آسمان آبی و صاف، رنگ های پاییزی در یک پس زمینه تیره، و موارد بسیار دیگری از این دست.

 

 رنگ، در عکاسی منظره نقش بسیار مهمی دارد و از زمانی که شما عکاسی منظره را شروع کنید، می توانید با کمی تمرین، ترکیب رنگ های مناسب را در تصاویرتان تشخیص دهید. در ابتدا شما باید به دنبال روابط رنگها در ترکیب بندی تصویر خود باشید و بر روی محل دقیق قرارگیری رنگ ها در ترکیب بندی تصویر خود تمرکز کنید.

برخی از رنگها، به طور مثال رنگ قرمز، نگاه مخاطب را به شدت مجذوب خود می کند. اما برای حداکثر تاثیر، رنگ قرمز باید با تون رنگ های سردتر بیاید، تا تصویر متعادل شود. دقت کنید که رنگ ها در عکس شما چطور تقسیم شده اند. این مطلب بسیار مهمی است.

 

بافت در عکاسی

در هر عکس منظره ای، روش های زیادی برای کنار هم قرار دادن بافت ها وجود دارد؛ بوته های خاردار در مقابل چشم اندازهای لطیف و آرام، آب روان بر روی سنگ های ناهموار و خشن یا فقط یک تخته سنگ ناهموار در میان یک چمنزار نرم و آرام و غیره.

مانند رنگ ها، بافت در عکاسی، به آسانی در طبیعت و مزارع قابل مشاهده است. در عکاسی بافت های خشن و تند نیز مانند رنگ های روشن باید به صورتی متعادل استفاده شوند. مانند طیف رنگ های قرمز و نارنجی، بافتهای خشن و بافت های شارپ اگر بیش از حد و آزادانه مورد استفاده قرار گیرند، می توانند اثرات منفی بر روی تصاویر شما داشته باشند.

 

ترکیب بندی در عکاسی منظره

ترکیب بندی در عکاسی منظره

 

بافت های تاثیر گذار در عکاسی، درست مثل رنگ های تاثیر گذار، شاید دقیقا همان چیزی باشد که شما می خواهید. فقط هنگامی که عکس می گیرید توجه داشته باشید که چه نوع بافتی را برای تصویر خود انتخاب می کنید.

هنگام استفاده از بافت های خشن و سخت در عکس های خود مراقب باشید، زیرا توازن اشتباه یا استفاده زیاد از بافت های خشن که اغلب در مکان های تصادفی و زیاد آمده اند، می توانند توازن یک تصویر را به هم بزند. یادتان باشد که به ارتباط میان بافت های موجود در تصویر و داستانی که تصمیم دارید با استفاده از آنها به بیننده منتقل کنید و نحوه قرار گیری بافت ها در فریم عکس توجه کنید.

و این هماهنگی بافت ها کار مشکلی است زیرا قوانین روشن و واضحی در مورد کار با بافت ها در عکاسی وجود ندارد. شما همیشه نمی توانید تشخیص دهید که آیا توازن بین بافت ها را درست رعایت کرده اید یا نه، اما قطعا وقتی اشتباه است متوجه آن خواهید شد.

سوژه ها و ترکیب بندی در عکاسی

نسبت به سوژه عکاسی، به کار بردن دو موضوع اول یعنی رنگ و بافت، در فضای باز مانند مزارع، سخت تر و مبهم تراست. در عکاسی منظره، ترکیب بندی تصاویر با استفاده از سوژه ها آسان تر است و تقریبا همیشه زیبایی خاصی را به تصاویر شما می دهد.

 همانطور که من نشستم تا این مقاله را بنویسم، اولین چیزی که به ذهنم آمد شرایط آب و هوایی بود. گاهی اوقات در عکاسی منظره علی رغم وجود ابرهای تیره با نور شدیدی روبه رو می شویم، که این مثال بسیار خوبی برای ترکیب بندی سوژه هاست.

عکاسی در آب و هواهای مختلف و توجه به چگونگی قرارگیری عناصر موجود در آن منظره، راه دیگری برای ایجاد ترکیب بندی سوژه هاست. چند سال پیش، در کوه های جیسوس در پارک ملی بیگ بنت تگزاس هاکی می کردم، که یک دفعه آسمان رعد و برق زد. در این موقع طوفان مختصری شروع شد و ابرها را با خود برد، و رنگین کمان بسیار زیبایی ظاهر شد. طاق نصرت بسیار زیبایی از رنگین کمان، بر چشم انداز بیابان و آبی آسمان برافراشته شد، و باعث شد که سوژه ها به طرز شگفت انگیزی کنار هم قرار بگیرند.

 به طورمشابه، تابستان سال گذشته یک تورعکاسی در بیابانی درمنطقه بروکس در شمال آلاسکا برگزار کردم. آن هم در اوج تابستان، وقتی که خورشید در بلندترین نقطه خود در آسمان می رسید. در یک شب به اندازه چهار اینچ  برف بارید و صبح روز بعد پوششی از انواع گل ها و غنچه ها به وجود آمد. گل های تابستانی و برف تازه، ترکیب زیبایی را در منظره ایجاد کرده بودند.

 

ترکیب بندی در عکاسی منظره

ترکیب بندی در عکاسی، به صورتی که عناصر با هم در مقایسه و تضاد باشند، در عکاسی منظره و فضای باز به همان اندازه اهمیت دارد که در اصول دیگر هنر دارد؛ حتی اگر به کار بردن آن سخت و دشوار باشد. اگر به نوع و نحوه ارتباط میان رنگ، بافت و سوژه در تصاویر توجه کنید و در عکاسی موفقیت بیشتری به دست می آورید.

 

⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار ⭐️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.