آخرین گزارشات CIPA نشان میدهد فروش دوربین نسبت به سال پیش 50 درصد کاهش یافته است
اخبارفروش دوربین و تولید لوازم تصویربرداری نیز همانند بسیاری از مشاغل دیگر در دوران شیوع ویروس کوید 19 ( کرونا ویروس ) متحمل خسارات فراوانی شده و کاهش بسیاری داشته است. آمارهایی که در چند وقت گذشته منتشر شدهاند حاکی از آن هستند که بازار دوربین هم در حوزهی تولید و هم فروشش کاهش قابل توجهی را داشته است.
ماه مارس همیشه به عنوان دورهای شناخته میشود که فروش دوربین و تجهیرات تصویربرداری در آن به اوج خود میرسد. در واقع دوربینهایی که در شروع سال جدید معرفی میشوند در این ماه به بازار عرضه شده و بخش گستردهای از درآمد کمپانیهای تولید کننده را شامل میشوند.
اما ماه مارس امسال با هر ساله متفاوت بوده و با کاهش تولید و فروش برای تمامی کمپانیهای تولید کننده همراه بوده است. شرکتهای ژاپنی که بخش گستردهای از تولید کنندگان دوربینها را تشکیل میدهند تنها 48 درصد از درآمد سال گذشته را در مارس 2020 تجربه کردهاند.
پیشنهاد نویسنده : اشکال، الگوها، بافتها و خطوط در عکاسی : با کمی صبر و تمرین تصاویر بی نظیری را ثبت کنید !
مؤسسهی محصولات تصویربرداری و دوربین ژاپن موسوم به CIPA ( Japanese Camera and Imaging Products Association ) آمار جدید از تولید و فروش دوربین شرکتهای ژاپنی را منتشر کرد. این گزارش نشان میدهد که فروش جهانی در مارس 2020 تنها به اندازهی 47.8 درصد از فروش در مارس 2019 بوده است. در این میان فروش دوربین در مناطق آسیایی بیشتر شبیه به یک فاجعه بود و تنها 39.8 درصد از فروش در ماه مارس سال گذشته را به دست میآورد.
البته فروش در مناطق دیگر، مخصوصا غرب آسیا، آمار مناسبی داشت، اما تنها به 68.2 درصد فروش سال گذشته رسید. به علاوه، غرب آسیا همیشه سهم کوچکی از فروش دوربین را به خود اختصاص میدهد و حتی رشد در این منطقه هم آن چنان سودی برای شرکتهای ژاپنی نخواهد داشت. فروش در ایالات متحده، اروپا و ژاپن نیز به ترتیب 44.7 و 48.3 و 54.5 درصد فروش مارس 2019 بوده است.
آمارهای منتشر شده نشان میدهند که بازار دوربینهای SLR نسبت به سایر دستههای دیگر همچون دوربینهای بدون آینه با افت بسیار بیشتری همراه بوده است. یکی از دلایل این کاهش فروش را البته میتوان عرضهی مدلهای جدید کمتر دوربینهای SLR دانست. تولید این دوربینها در ماه مارس سال جاری تنها به اندازهی 32.6 درصد از ماه مارس سال گذشته بود.
این آمار در مورد دوربینهای بدون آینه به 56 درصد میرسد. چین اما تنها کشوری بود که در آن آمار دوربینهای SLR نسبت به بدون آینهها وضعیت بهتری را داشت. البته حتی در چین هم این آمار نسبت به مارس سال 2019 فراتر از نصف نمیرفت.
گزارش CIPA، آمارهای قبلی را نیز تأیید میکند که توسط سازمانهای آمارگیر دیگر همچون Stackline منتشر شد. این سازمان ادعا کرده بود که فروش دوربین در ایالات متحده در ماه مارس با کاهش 64 درصدی رو به رو شد. در حال حاضر و با تعطیلی اکثر فروشگاههای دوربین، نمیتوان انتظار افزایش آمارهای فروش را داشت.
این مؤسسه، دستهی دوربین را در مقام سوم فهرست 100 دستهی محصولی قرار داد که بیشترین کاهش فروش را در دورهی اخیر تجربه کردهاند. تنها فروش کیف و چمدان آماری بدتر از دوربین را ثبت کرده است. در آماری قابل پیش بینی نیز دستکشهای یک بار مصرف، بیشترین رشد را در فروش تجربه کردهاند.
چندی پیش کانن گزارش فروش خود را برای فصل اول سال جاری میلادی منتشر کرد و این آمار نشان دهندهی کاهش 27 درصدی درآمد این کمپانی بودند. این آمار، تنها کمی بهتر از کاهش درآمد کل بازار در ژاپن بود که 31.1 درصد گزارش شد. کاهش درآمد دوربینهای SLR تولید ژاپن تا کنون 40.2 درصد گزارش شده است، در حالی که کاهش درآمد برای بخش دوربینهای بدون آینه تنها به 25.8 درصد میرسید.
آمار فروش لنز اما در ماه مارس سال جاری میلادی وضعیت بسیار بهتری را نسبت به دوربینهای دیجیتال داشته است. حجم تولید لنزها در مارس 2019 با کاهش 46.1 درصدی رو به رو شده است، اما فروش کاهش 44.8 درصدی داشته است.
پیشنهاد نویسنده : DxOMark امتیاز گلکسی S20 اولترا را منتشر کرد : سامسونگ نتیجه را به هوآوی واگذار کرد !
لنزهای فول فریم نیز با کاهش 34.5 درصدی در تولید رو به رو شدهاند، اما لنزهای فرمتهای کوچکتر 53 درصد کاهش را تجربه کردهاند. تنها آمار مثبت در این بخش، افزایش ارزش لنزهای مخصوص فرمتهای کوچکتر در آمریکا بوده که نسبت به ماه فوریه افزایش 1.5 درصدی را داشته است.
امیدوارم مقالهی ” آخرین گزارشات CIPA نشان میدهد فروش دوربین نسبت به سال پیش 50 درصد کاهش یافته است “ برایتان مفید و جذاب بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم. موفق باشید !