آموزش هیستوگرام : همه چیز در رابطه با هیستوگرام در عکاسی

آموزش هیستوگرام در عکاسی - نمودار هیستوگرام

در این مقاله با عنوان آموزش هیستوگرام ، شما را با ابعاد مختلف تاثیر هیستوگرام در عکاسی آشنا خواهیم کرد.

هیستوگرام دقیقا چیست؟ بصورت کلی هیستوگرام یعنی روشی برای نمایش شرایط نوردهی تصویر، از طریق نقاطی در نمودار که نمایشگر شاخص نوری تک به تک پیکسل‌های یک عکس دیجیتالی است. در نگاه اول این تعریف کمی پیچیده به نظر می‌آید، اما هر چه در مقاله به پیش برویم، کاربردها و معانی هیستوگرام در عکاسی ، برای شما نمایان‌تر می‌گردد.

در نمودار هیستوگرام و بر روی محور x ( افقی )، برای شاخص روشنایی هر پیکسل، عددی از صفر تا 255 به ثبت رسیده است. شاخص صفر در انتهای سمت چپ نمودار، بیانگر سیاه مطلق و شاخص 255 در انتهای سمت راست نمودار بیانگر سفید مطلق است. محور y ( عمودی ) برای اندازه گیری تعداد پیکسل‌های موجود در یک نقطه‌ی نوری معین در صحنه، تعبیه شده است. در این محور شما می‌توانید تعداد پیکسل‌هایی را که در یکی از شاخص‌های بین صفر تا 255 وجود دارند، بدست آورید.

با توجه به این تعریف یعنی بلندترین بخش‌های نمودار عمودی شما در حجم نوردهی بر سایر بخش‌ها غالب بوده‌اند. برای اینکه موضوع را بهتر متوجه شوید، بدانید هر چه بارهای نمودار هیستوگرام شما در قسمت سمت چپ بلندتر باشند، یعنی تعداد پیکسل‌های تیره‌ی عکس شما بیشتر است. در نقطه‌ی مقابل، هر چه بارهای سمت راست نمودار هیستوگرام شما بلندتر باشند، عکس شما دارای نقاط روشن و سفید بیشتری است.

آموزش هیستوگرام : چگونه هیستوگرام دوربین را بخوانیم.

بسیاری از دوربین‌ها این امکان را دارند که بر روی صفحه نمایش LCD خود، نمودار هیستوگرام را نمایش دهند. این نمودار شامل اطلاعات مهمی در رابطه با نوردهی تصویر شما است. هیستوگرام همچنین ابزاری بسیار کاربردی در مرحله آماده سازی نهایی تصویر است. بویژه برای فایل‌هایی که بصورت RAW ذخیره شده‌اند. ویژگی هیستوگرام تقریبا در تمامی نرم‌افزارهای ویرایش تصویر وجود دارد.

عکس میانی نمایشگر یک گردیانت از سیاه مطلق تا سفید مطلق است. هیستوگرام این تصویر بخوبی بیانگر پراکندگی یکسان تنالیته‌ی رنگها از روشنایی به تاریکی است. تصویر بالایی گردیانتی از سفید مطلق تا خاکستری میانه را نشان می‌دهد. در نمودار هیستوگرام مربوط به این تصویر، تنها شاخص‌های سمت راست به چشم می‌خورند و نهایتا تصویر پایین، یک گردیانت دیگر از سیاه کامل، تا خاکستری میانه را نمایش می‌دهد و بطرز جالبی نمودار گردیانت این تصویر، در نقطه‌ی آینه و دقیقا متقارن نمودار اول است. با توجه کردن به تنالیته‌ی سه تصویر بالا و نتایج آنها در نمودار هیستوگرام ، بیشتر ماهیت بصری این مطلب را درک خواهید کرد.

با توجه به سه تصویر بالا و توضیحات پیرو آنها، شما پس از خواندن هر هیستوگرامی، فقط یک تفسیر دارید :

پیک نمودار هیستوگرام شما یعنی بیشترین تعداد پیکسل در تصویر، در این سطح نوری قرار دارد.

یک تک پیک ( یعنی در کل نمودار، شما تنها در چند بخش نزدیک به هم، بالاترین تعداد شاخص را داشته باشید ) ، در مرکز نمودار هیستوگرام بیانگر این موضوع است که، غالب تنالیته‌ی نوری پیکسل‌ها در حد متوسط و متعادلی قرار دارد. تصاویری با این شاخص هیستوگرام غالبا تخت بوده، زیرا نورهای شدید و سایه‌ها در آن وجود ندارند.

یک تک پیک در بخش سمت راست نمودار هیستوگرام یعنی غالب پیکسل‌های شما روشن هستند و در سمت چپ نمودار نیز، یک تک پیک به معنی وجود نقاط فراوان ( غالب پیکسل‌ها ) تاریک در عکس است.

مهمترین گام در آموزش هیستوگرام در جهت بهره گرفتن از مزایای هیستوگرام در عکاسی ، درک کیفیت ارتباط یک تصویر با نمودار هیستوگرام خودش است. با توجه به تصاویر و نمودار‌های بالا می‌توانید درک بهتری از عکس‌های خود داشته باشید.

در صورتی که نمودار با شیبی تند از سمت چپ به راست و یا از راست به چپ متمایل شده باشد، بدان معنا است که اختلالی در عکاسی شما بوجود آمده است. این اختلال می‌تواند فقدان نوردهی کافی و یا بالعکس، نوردهی مضاعف باشد. پس اگر نمودار هیستوگرام شما از سمت راست به چپ در حال اوج گرفتن است و سمت چپ نمودار بلندترین شاخص‌ها را دارد؛ یعنی عکس شما با مشکل فقدان نوردهی کافی مواجه است، و به بیان ساده‌تر یعنی تعداد پیکسل‌های نزدیک به سیاه مطلق، بیشتر هستند. این موضوع در نقطه‌ی مقابل نیز صادق است. زمانیکه نمودار هیستوگرام شما، با شیبی تند از سمت چپ به راست کشیده شده باشد و بیشترین شاخص‌ها در سمت راست نمودار هیستوگرام باشند. نمودار توصیف شده بیانگر عکسی است که با مشکل نوردهی مضاعف مواجه است.

هر چه بیشتر با هیستوگرام در عکاسی آشنا شوید، کم کم قادر خواهید بود نمودارها و اشکال مختلف هیستوگرام را با عکس‌هایشان، مرتبط ببینید. بطور مثال برای عکاسی پرتره با نوردهی معمولی، به احتمال زیاد نمودار هیستوگرامی خواهد داشت که دارای تنالیته‌ی منظم و متعادلی است که در نمودار x بصورت پراکنده، پخش شده است. پس از فراگیری استفاده از هیستوگرام ، هر عکسی را که ثبت کنید می‌توانید به جدول هیستوگرام و شکل مورد نظرتان ارتباط دهید. بطور خلاصه پس از مطالعه‌ی این آموزش هیستوگرام در عکاسی می‌توانید تصاویری را به ثبت برسانید که از نظر نوردهی، مطابق با نمودار هیستوگرام مورد نظر شما باشند.

زیبایی فراگیری هیستوگرام نیز همین است : هر چه بیشتر در رابطه‌اش کَند و کاش کنید، حرف‌های جدیدتری برای شما دارد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
برای ثبت یک پرتره حرفه ای ، تنها کافی است کمی لنزتان را بچرخانید

.

در نرم‌افزار لایت روم (Lightroom) شما می‌توانید با استفاده از گزینه Show Highlight Clipping که بصورت یک مثلث در بالا و سمت راست نمودار هیستوگرام قرار دارد، بخش‌هایی را که در اثر نوردهی مضاعف از دست رفته‌اند و یا در تاریکی مطلق قرار دارند را ببینید. این بخش‌ها در نرم‌افزار بصورت قرمز نمایش داده شده که در تصویر نمونه، بر روی شانه‌های سوژه اتفاق افتاده است.

آموزش هیستوگرام : چگونه از گزینه هیستوگرام در دوربین عکاسی خود استفاده کنیم.

غالب دوربین‌ها امکان نمایش نمودار هیستوگرام یک عکس در بخش ری ویو (Review) یا همان بازبینی را دارند. بنابراین شما می‌توانید همزمان با گرفتن عکس، نمودار هیستوگرام آن را نیز در جهت تنظیم نوردهی، مشاهده کنید.

در سبک عکاسی پرتره‌ی ” های-کی ” (High-Key) با تُنهای فراوان روشن و تصویری پر از های لایت (Highlight) ، نمودار هیستوگرام همچون تصویر بالا، به سمت راست سنگینی می‌کند. هیستوگرامی که در نرم‌افزار لایت روم در عکس بالا مشاهده می‌کنید، علاوه بر این، قابلیت نمایش شاخص هر کدام از کانال‌های رنگی را نیز در پشت گراف نوری دارد. نمودار هیستوگرام بالا بیانگر یک نوردهی زیاد در سراسر تصویر است.

** پرتره ” های-کی ” (High-Key Portrait) یا اساسا عکاسی ” های-کی ” ، به گونه‌ای از عکاسی گفته می‌شود که در آن با نوردهی زیاد و غیرطبیعی، سوژه را بقدری روشن کنیم که هیچ سایه‌ی شدیدی در عکس وجود نداشته باشد.

بطور مثال فرض کنیم شما قصد دارید یک پرتره کلوزآپ (Closeup) از فردی در مقابل یک بک گراند آبی تیره بگیرید. شما می‌دانید که پیک نمودار هیستوگرام شما باید در جایی در میانه‌های نمودار x باشد ( برای پوست‌های تیره‌تر کمی متمایل به سمت چپ و برای پوست‌های روشن‌تر، کمی متمایل به سمت راست ). همچنین چند نقطه‌ی دیگر با پیک بالا در سمت چپ نمودار هیستوگرام که بعلت بک گراند تیره‌ی ما بوجود آمده‌اند. اگر پیک‌ها دقیقا چسبیده به سمت چپ نمودار باشند، نمودار هیستوگرام شما آبی تیره را بعنوان سیاه مطلق برداشت کرده است، و این بدان معنا است که شما باید کمی میزان نوردهی خود را افزایش دهید. در نتیجه عکس فعلی شما دارای فقدان نوردهی کافی است. بررسی این اطلاعات نمودار هیستوگرام در عکاسی ، امکانی فوق‌العاده ارزشمند است، زیرا به سختی می‌توان در هنگام عکاسی تنها در LCD دوربین در رابطه با کیفیت یک عکس قضاوت درستی داشت.

در رابطه با جایگاه مهم هیستوگرام در عکاسی ، جالب است بدانید برخی از تکنیک‌های عکاسی از روی اشکال نمودارهای هیستوگرامی که ایجاد می‌کنند نامگذاری شده‌اند. همانطور که تا اینجای آموزش هیستوگرام فرا گرفتید، زمانیکه پیک نمودار ما در سمت راست باشد، یعنی پیکسل‌های بیشتری دارای شاخصه‌ی نوری زیاد، در تصویر وجود دارند؛ و به این علت که همیشه پیکسل‌های روشن‌تر، حاوی اطلاعات بیشتری از تصویر نسبت به پیکسل‌های تیره‌تر می‌باشند؛ در میان عکاسان انگلیسی زبان اصطلاحی وجود دارد که به آن (Expose To The Right) می‌گویند. همانطور که از اصطلاح انگلیسی این عبارت برمی‌آید، نام آن برگرفته از جدول هیستوگرامی است که نمودار در آن به سمت راست تمایل دارد و در نتیجه یعنی عکس‌مان روشن‌تر است. عکاسان این اصطلاح را در زمانی بکار می‌برند که می‌خواهند با تغییر نوردهی، عکس نهایی دارای جزئیات بیشتری از سوژه باشد. البته این متد عکاسی، ریسک نوردهی مضاعف (Overexposing) را افزایش می‌دهد و جزئیات را در بخش‌های دارای ” های لایت ” زیاد، از بین می‌برد.

شاید مطالعه این مقاله نیز برای شما جالب باشد
آشنایی با مفهوم فرانوردهی و فرونوردهی در عکاسی

به بیان کاربردی‌تر و با ذکر مثال یعنی، گرفتن عکس یک سگ کاملا سفید در یک اتاق کاملا سفید که کلاه یا البسه‌ی سگ نیز سفید رنگ باشد. زمانیکه شما به این تصویر فرضی، نور مضاعف دهید، از تکنیک عکاسی ” های-کی ” استفاده کرده‌اید. شما نیاز دارید در نمودار هیستوگرام کمی به سمت چپ متمایل باشید تا بعلت نوردهی بالا، جزئیات صحنه‌ی عکاسی‌تان را از دست ندهید.

نمودار هیستوگرام یک عکس مرسوم – این نمودار فارغ از پرتره یا لند اسکیپ بودن تصویر، از نظر نوردهی نموداری بوجود آورده است که پیک آن، تقریبا در مرکز قرار دارد. در این نوع عکسها، پیکسل‌های دارای تنالیته‌ی متعادل، اکثریت غالب را دارند. هیستوگرام عکس‌هایی با نوردهی معمول، تقریبا به همین شکل خواهد بود.
نمودار هیستوگرام
در پرتره‌های ” های-کی ” که در آنها غالب پیکسل‌ها دارای تن سفید و براق هستند، نمودار هیستوگرامی ایجاد می‌گردد که به سمت راست، به شدت متمایل است.
در عکاسی‌های ” لو-کی ” (Low-Key) که غالب پیکسل‌ها در تنالیته‌ی مشکی وجود دارند، سایه‌های فراوان تصویر، نمودار هیستوگرامی با گرایش به سمت چپ، همچون تصویر بالا ایجاد می‌کنند.
در هنگام ری سایز (Resize) کردن تصویر وقتی که پیکسل‌ها را تا حد زیادی می‌کشید، خطر از دست رفتن اطلاعات ایمیج فورمینگ (Image-Forming) وجود دارد. عکسی که نمودار فرمت کلی خودش را از دست داده باشد، نمودار هیستوگرامی همچون تصویر بالا دارد، که در اصطلاح به آنها نمودار شانه‌ای می‌گویند.

آموزش هیستوگرام : استفاده از قابلیت هیستوگرام در نرم افزار لایت روم

زمانیکه با فرمت RAW عکاسی کرده‌اید، نمودار هیستوگرام عکاسی نه تنها اطلاعات ارزشمندی از نوردهی تصویر به شما ارائه می‌دهد، بلکه می‌تواند شاخص‌های آنها را نیز تغییر دهد. شما می‌توانید در نرم‌افزار لایت روم از طریق ماژول دیولوپ (Develop Module) در بالای سمت راست صفحه‌ی نرم‌افزار، به بخش هیستوگرام دسترسی داشته باشید. زمانیکه که موس را تنها بر روی نمودار هیستوگرام حرکت می‌دهید، متوجه می‌شوید که نمودار به آن واکنش نشان می‌دهد. با تکان دادن موس بر روی هیستوگرام ، نمودار نام هر بخش را به شما نمایش می‌دهد. از سمت چپ از (Blacks) تا (Shadows) و در میانه (Exposure) و در سمت راست نمودار هیستوگرام نیز نهایتا (Highlights) و (Whites) قرار دارند. حالا در میانه‌ی نمودار هیستوگرام کلیک کنید و نمودار را به راست بکشید؛ با انجام این کار نه تنها شاخص‌های نمودار هیستوگرام عکاسی تغییر می‌کند، بلکه تاثیرات آن را بر روی خود عکس نیز بصورت عینی، مشاهده می‌کنید. عکس شما روشن‌تر می‌شود و این تنها به این دلیل ساده است که شما تنظیمات فایل RAW عکس خود را در نمودار هیستوگرام به همین شکل تغییر داده‌اید. همین موضوع بصورت برعکس نیز صادق است. زمانیکه شما نمودار خود را از میانه به سمت چپ بکشید، می‌توانید تصویر را تیره‌تر نمایید. با تغییر پیک نمودار هیستوگرام در عکاسی ، در هر کدام از شاخص‌هایی که در بالا به آن اشاره کردیم، تصویر شما ویژگی‌های آن حالت را به خود می‌گیرد.

کلاس‌های آموزشی نرم‌افزار های فتوشاپ و لایت روم آموزشگاه دیدنگار – ثبت نام

این تنها امکان هیستوگرام در نرم‌افزار لایت روم نیست. در بالای سمت چپ و راست نمودار هیستوگرام شما، دو گزینه‌ی مثلثی شکل وجود دارند.

آموزش هیستوگرام
مثلث بالا سمت راست، که به رنگ سفید نمایش داده شده است بیانگر این موضوع است که بخش‌های ” های لایت ” تصویر در برخی نقاط، از بین رفته‌اند. مثلث خاکستری رنگ بالا سمت چپ نیز بیانگر این نکته است که در پیکسل‌های تیره‌تر، مشکل کلیپینگ یا همان از بین رفتن اطلاعات پیکسل، در این عکس بوجود نیامده است. اگر کلیپینگ در تصویر اتفاق افتاده باشد، این مثلث با توجه به کانال رنگی‌ا‌ی که بعلت وجود پیکسل‌های سیاه فراوان، مسدود شده است، ممکن است به رنگ‌های قرمز، سبز و یا آبی تغییر رنگ دهد.

اگر هر دو مثلث خاکستری تیره باشند نیز بدان معنا است که هیچ کدام از شاخص‌های رنگی دچار مشکل کلیپینگ نشده است.

اگر هم هر کدام از مثلث‌ها به رنگی خاص همچون قرمز، آبی و یا سبز در بیایند، این پیام در نمودار هیستوگرام در عکاسی ، بدان معنا است که یکی از این کانال‌های رنگی (RGB) مسدود شده‌اند و اطلاعاتشان را از دست داده‌اند.

اگر هر دو مثلث به رنگ سفید روشن باشند، یعنی شما در تمامی نقاط تصویر، جزئیات را بصورت کامل از دست داده‌اید. با کلیک کردن بر روی مثلث سمت چپ و فعال کردن این گزینه، بخش‌های کلیپ شده در هر نقطه از تصویر که دارای پیکسل سیاه مطلق است، به رنگ آبی نمایش داده می‌شود. با کلیک کردن بر روی مثلث سفید سمت راست نیز، بخش‌هایی از عکس شما که بعلت نوردهی بالا، جزئیات را بصورت کامل از دست داده‌اند، به رنگ قرمز درمی‌آیند.

هیستوگرام در عکاسی
همانطور که در عکس بالا مشاهده می‌کنید، تقریبا تمام تصویر مملو از تنالیته‌ای ملایم اما به سمت تاریکی است. هیستوگرام عکاسی تصویر بالا کاملا به سمت چپ، سنگینی می‌کند. فاصله‌ی بین پیک جدول هیستوگرام عکاسی بالا با دیواره‌ی سمت چپ، بیانگر این نکته است که سایه‌ها با حداکثر وضوح به ثبت رسیده‌اند و هیچ کدام از آنها، سیاه مطلق نیستند.

شما می‌توانید بر روی جدول هیستوگرام خود نیز راست کلیک کرده و وابسته به آنکه در کدام سمت جدول راست کلیک می‌کنید، تمام تصویر را کاملا روشن و یا تیره کنید. این بدان معنا است که از طریق جدول هیستوگرام در عکاسی می‌توانید بخوبی متوجه شوید که نوردهی و تنظیمات شما مانع نمایش جزئیات کدام بخش از تصویر شده است.

بسیاری از عکاسان از قابلیت هیستوگرام در عکاسی استفاده می‌کنند تا از وجود پیکسل‌های کافی در سیاه و سفید مطلق در عکسشان، اطمینان حاصل کنند. وجود این نقاط باعث می‌گردد کنتراستی زیبا در عکس بوجود بیاید. یک راهکار ایده‌آل برای اینکه خیال‌تان از وجود شاخص مشکی کامل و سفید کامل در عکس‌تان راحت باشد، به این شرح است :

” با تنظیم جدول هیستوگرام بر روی گزینه‌ی Blacks ( بوسیله‌ی کشیدن و رها کردن نمودار به سمت چپ و یا بوسیله اسلایدر Blacks در قسمت (Basic) و در همان بخش ماژول دیولوپ نرم‌افزار لایت روم ) تا زمانیکه مثلث سمت چپ به نشانه‌ی اخطار کلیپینگ روشن نشده است، می‌توانید از وجود پیکسل‌های سیاه مطلق در عکس‌تان اطمینان خاطر داشته باشید. این موضوع در رابطه با رسیدن به پیکسل‌های سفید مطلق در تصویر نیز بصورت برعکس، صادق است. “

همانطور که می‌بینید هر چه در این آموزش هیستوگرام جلوتر می‌رویم، با موارد جذاب و کاربردی بیشتری آشنا می‌شویم.

بخاطر داشته باشید مثلث‌های اخطار کلیپینگ در دو سمت بالایی نمودار هیستوگرام ، راهنمای خوبی هستند که به کمک آنها می‌توانید علاوه بر اینکه به کنتراست مورد نظرتان دست یابید، حداکثر اطلاعات و جزئیات تصویر را نیز حفظ کنید.

تیرگی عمومی تصویر بالا، خود را در سنگینی نمودار هیستوگرام در سمت چپ نمایان کرده است. در جدول هیستوگرام بالا همانطور که در رنگ‌های آبی و بنفش در بخش سایه‌ها مشخص هستند، هر رنگ بیشترین میزان توزیع خودش را در تنهای نوری مختلف، بخوبی نمایش می‌دهد. از طریق این جدول شما می‌توانید به آسانی متوجه شوید، کدام رنگ‌ها در کدام منطقه‌ی نوری، حضور بیشتری دارند.

آموزش هیستوگرام : استفاده از قابلیت هیستوگرام در نرم افزار فتوشاپ

در منوی ویندوز نرم‌افزار فتوشاپ، با کلیک بر روی گزینه‌ی هیستوگرام ، پَلت هیستوگرام در نرم‌افزار فتوشاپ نمایش داده می‌شود. سپس در گوشه‌ی بالا سمت راست بر روی آیکون منو، کلیک کرده تا منوی جدیدی باز شده و به شما امکان تغییر از حالت (Compact View) به (Expanded View) را بدهد. با این تغییر وضعیت، نمودار هیستوگرام، بزرگتر نمایش داده شده و مشاهده‌ی آن نیز آسان‌تر می‌گردد. ضمنا تمامی نمودارهای آماری از جمله شاخص تعداد پیکسل‌ها و درصد تنالیته‌ی نور و رنگ در صحنه، نمایش داده می‌شود. ضمنا شما می‌توانید چَنل (Channel) را از حالت RGB به یک رنگ خاص و یا حالت لومینانس (Luminance) تغییر دهید. این بدان معنا است که شما ابزاری فوق‌العاده برای مشاهده‌ی جزئیات نوردهی در کنار مشخصات دقیق کانال‌های رنگی بصورت مجزا دارید؛ و اینها یعنی تمامی مواردی که عکس شما از آنها تشکیل شده است.

علت ارائه‌ی این آموزش هیستوگرام ، همین تاثیر فوق‌العاده‌ی آن در عکاسی است. برای تنظیمات شاخص‌های تنالیته‌ی رنگ و نور هیستوگرام در نرم‌افزار فتوشاپ، دو ابزار کاربردی و ساده با نام‌های (Levels) و (Curves Adjustment Layers) وجود دارند. در جدول هیستوگرام ، پیکسل‌ها دست نخورده باقی می‌مانند، اما تغییر تنظیمات تنالیته‌ی آنها، امکان پذیر است.

یکی دیگر از کاربردهای هیستوگرام در عکاسی ، راهنمایی‌هایی است که این قابلیت در پیدا کردن تنظیمات مازاد در یک عکس به عکاس می‌کند. نمودار هیستوگرامی که تنها در یک رنگ یا وضعیت نوری، دارای حداکثر شاخص ممکن است و پس از آن تا رنگ یا موقعیت نوری بعدی، فاصله‌ای زیاد وجود دارد، بیانگر به هم ریختگی کامل نور و رنگ در عکس شما است؛ و این بدان معنا است که حجم زیادی از اطلاعات پیکسل‌ها از دست رفته‌اند. در اصطلاح عکاسی، به این نوع نمودار هیستوگرام ( نمودار شانه‌ای شکل ) می‌گویند. با انتخاب گزینه (Preview) در هر تغییری که انجام می‌دهید ( همچون : Levels ، Curves و Brightness و … ) شما بصورت همزمان، نمودار هیستوگرام اصلی عکس را در کنار هیستوگرام تنظیمات جدید آن، مشاهده می‌کنید. هرگاه که دیدید نمودار جدید شما به سمت حالت شانه‌ای که پیشتر در این آموزش هیستوگرام به آن اشاره کردیم، نزدیک شده است، کمی تغییرات خود را به وضعیت هیستوگرام اصلی عکس، نزدیک‌تر کنید تا اطلاعات پیکسل‌های کمتری را از دست بدهید.

سری عکس‌های بالا بیانگر سیاه مطلق، سفید مطلق، خاکستری میانه، خاکستری تیره و نهایتا خاکستری روشن است. همانطور که در عکس‌های بالا مشاهده می‌کنید، هر کدام از این رنگ‌های خالص، تنها یک ستون مرتفع از همان رنگ را در نمودار هیستوگرام نمایش می‌دهند. بوسیله‌ی همین چند رنگ ساده می‌توانید متوجه شوید، در کجای نمودار هیستوگرام ، کدام پیکسل‌ها با چه تمایل نوری را می‌توانید بیابید.

امیدواریم با مطالعه‌ی این آموزش هیستوگرام در عکاسی ، با اهمیت بالای این موضوع در بهبود کیفیت عکاسی‌تان، آشنا شده باشید. در مجله‌ی وب‌سایت دیدنگار در رابطه با سایر شاخص‌های مهم عکاسی نیز، مقالاتی جامع و جذاب برای شما علاقه‌مندان به دنیای زیبای عکاسی داریم.


با مجله دیدنگار همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالاتتان را دریافت کنید

مقاله آموزش هیستوگرام : همه چیز در رابطه با هیستوگرام در عکاسی برای شما مفید بود؟

اگر در زمینه عکاسی فعالیت می‌کنید، تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید

⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار ⭐️

دیدگاهی در مورد “آموزش هیستوگرام : همه چیز در رابطه با هیستوگرام در عکاسی

  1. شادی گفت:

    ممنون از مقاله.

  2. مریم گفت:

    مرسی بابت مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.