اجزای دوربین عکاسی
برای شروع عکاسی لازم است تا با ساختمان و اجزای دوربین آشنا شویم تا ضمن یادگیری نام قسمتهای مختلف دوربین ، کارآیی آنها را در عکاسی بیاموزیم. اجزای دوربین عکاسی براساس کلیاتی معرفی میشوند که ممکن است در بعضی دوربینها دیده نشوند و یا تغییری در عملکرد دوربین ها داشته باشند ولی به طور کلی یک دوربین عکاسی از دو قسمت اصلی تشکیل شده است:
درپوش لنز وظیفه حفاظت از سطح لنز را بر عهده دارد. زمانی که قصد عکاسی نداریم این درپوش بر روی دهانه لنز نصب میشود و درصورت مفقود شدن این درپوش به راحتی میتوان آن را تهیه کرد. عرضه این درپوش در بازار، براساس قطر دهانه لنز میباشد.
لنز دوربین مجموعهای از عدسی هاست که کار نظم بخشیدن به پرتوهای نور را به عهده دارند و به دلیل اهمیت زیادی که دارند، بخش زیادی از مطالب آینده را به مبحث لنزها اختصاص میدهیم.
با استفاده از رینگ زوم که در بعضی از لنزها وجود دارد امکان تغییر فاصله کانونی و یا زاویه دید وجود دارد.
کلیه اجزای دوربین روی بدنه سوار میشوند. امروزه دو نوع بدنه در بازار موجود است:
این نوع بدنهها از جنس پلاستیک فشرده ساخته میشوند؛ مقاومت متوسطی دارند و بسیار سبک و خوش فرم میباشند. این نوع بدنهها برای دوربینهای نیمه حرفهای و دوربینهای سبک خانگی استفاده میشوند.
در ساختار اسکلت اصلی دوربینهای دارای این بدنه، فلز منیزیم یا تیتانیم استفاده شده است و رویه دوربین با پلاستیک مقاوم پوشش داده میشود. معمولاً از این نوع بدنه ها برای دوربینهای حرفهای استفاده میکنند چراکه مقاومت بالایی در برابر آسیب دیدگی دارند. طبیعتاً بدنههای فلزی پلاستیکی وزن بیشتری نسبت به نوع پلاستیکی دارند. در صورتی که عکاسی خبری هستید یا در محیط های ناامن و خطرناک مانند کوهستان، جنگ و… عکاسی میکنید بهتر است دوربین هایی با بدنه ترکیبی ( فلز و پلاستیک) تهیه نمایید.
دکمه شاتر ( Shutter button ) یا دکمه عکسبرداری
شاید پرکاربردترین دکمه روی بدنه دکمه شاتر باشد. با فشردن این دکمه عکس ثبت میشود. لازم است بدانید دکمه شاتر دو وضعیتی است یعنی ابتدا تا نیمه فشرده میشود، که در اصطلاح به آن نیم شات میگویند؛ سپس شات کامل.
وضعیت نیم شات به منظور آماده شدن دوربین و انجام تنظیمات لازم است.
چرخنده ها یا اسکرول های ( Camera Scroll )
بعضی از دوربینها به یک اسکرول و بعضی دیگر به دو اسکرول مجهز شده است، هریک قابلیت و تنظیمات خاصی را دنبال میکند.
صفحه نمایش دوربین یا LCD
در بعضی دوربین ها یک نمایشگر اصلی در پشت دوربین تعبیه شده است و در انواع دوربینهای حرفهایتر دو نمایشگر وجود دارد. صفحه نمایش اصلی درپشت دوربین قرار گرفته است و صفحه نمایش کوچکتر در بالای دوربین قرار دارد و فقط جهت دیدن تنظیمات دوربین میباشد.
هریک از این کلیدها جهت انجام فعالیتی خاص در دوربین طراحی شدهاند که در بحث بررسی منوهای دوربین به این قسمت میپردازیم.
کفشک فلاش دوربین ( hot shoe )
محل نصب فلاش جانبی بر روی دوربین است.
فلاش جهنده یا پاپ آپ فلاش
در بعضی از دوربینها یک فلاش داخلی کوچک وجود دارد؛ که در مواقع لازم به بیرون پریده و تخلیه نور را انجام میدهد.
انتخابگر تنظیمات دوربین یا سلکتور مود های عکاسی دوربین
با استفاده از این انتخابگر می توانید نوع یا سبک عکاسی خود را به دوربین اعلام کنید تا دوربین بر اساس آن تنظیمات پیش فرض خود را انجام دهد.
⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار ⭐️
بسیار زیبا ساده وعلمی نوشتین.خسته نباشید.سالهست چنین روش نوشتاری برای اموزش ندیده بودم.واقعا دست مریزاد…
نظر لطف شماست. موفق و موید باشید.