تکنیک های عکاسی طبیعت : قانون یک سوم در عکاسی طبیعت

قانون یک سوم در عکاسی طبیعت

قانون یک سوم در عکاسی طبیعت

در این سری مقالات قصد داریم شما را با تکنیک های عکاسی طبیعت در قالب 11 مقاله‌ی مختصر اما کاربردی آشنا کنیم. در نهمین مقاله از این سری، با عنوان ” قانون یک سوم در عکاسی طبیعت ” می‌توانید، با یک راهکار ساده و موثر آشنا شوید.

ترکیب بندی در عکاسی طبیعت

قانون یک سوم در عکاسی طبیعت ، بیانگر یکی از ویژگی‌های بصری انسان است. چشم انسان بصورت طبیعی تصویر را در راحت‌ترین فرم خود در سه بخش کاملا مجزا می‌بیند. کلاسیک‌ترین و متداول‌ترین مثال، تصویری است که همه‌ی ما بارها عکس آن را مشاهده کرده‌ایم. آسمان در بالا، کوه‌ها در میانه و چمنزار در بخش پائینی عکس. البته استفاده از قانون یک سوم در عکاسی طبیعت می‌تواند فرم‌های متفاوت و خلاقانه‌ی دیگری نیز به خود بگیرد. تصور کنید که یک مرد، ایستاده و در حال نگاه کردن به پنجره‌ی مغازه‌ی کنار خیابان است. حالا تصور کنید که مرد در مرکز نوار افقی تصویر قرار دارد؛ در سمت چپش پنجره‌ی فروشگاه و همچنین رفلکس تصویر مرد، پیدا است و در بخش راست صحنه، خیابانی بسیار شلوغ. این تقسیم سه گانه در واقع مشابه همان استفاده از قانون یک سوم در عکاسی طبیعت است. چشم ما ترکیب بندی این عکس را نیز پذیرفته و می‌پسندد.

قانون یک سوم در عکاسی

در اولین عکس این مقاله من تلاش داشتم با نگاهی کمی متفاوت از ایده‌ی استفاده از قانون یک سوم در عکاسی طبیعت که در عکس‌های کلاسیک و معمول، مشاهده می‌شود، عکسی به ثبت برسانم. پیش از هر چیز زیبایی و قاب‌بندی این منظره برای من، واقعیت بسیار زیبای طبیعی این منظره بود. محلی که هنوز از نفوذ مخرب انسان‌ها بصورت کامل در امان مانده است. شاید باید جاده‌ی بخش پایینی عکس را به گونه‌ای که بیشتر به چشم بیاید به ثبت می‌رساندم تا وزن و بالانس تصویر و همینطور قاب‌بندی آن بهتر گردد، اما بصورت عمدی این بخش را کوچکتر گرفتم تا، عظمت طبیعت در مقایسه با ساخته‌ی دست انسان بیشتر به چشم بیاید. ضمنا نمی‌توانستم آن را بصورت کامل نیز حذف نمایم، زیرا با این کار، ریسک برهم‌خوردن قانون یک سوم در عکاسی طبیعت وجود داشت. در نهایت این قاب‌بندی مورد نظر من بود و چه خوش شانس بودم که در همان زمان، ابرهای بالای کوه، پترن زیبایی بوجود آورده بودند.

قانون یک سوم در عکاسی طبیعت

چگونه از قانون یک سوم در عکاسی طبیعت استفاده کنیم ؟

خیلی وقت‌ها در عکاسی طبیعت با مناظری مواجه می‌شوید که نفس شما را حبس می‌کند؛ اما وقتی آن منظره را به تصویر می‌کشید و عکس نهایی را مشاهده می‌کنید، نتیجه کاملا نا امیدکننده و ناکافی است. فکر می‌کنم بتوانم این مشکل را بصورت بصری و با استفاده از یک سری از عکس‌هایم برای شما توصیف کنم. به عکس بالا توجه کنید. عکس سمت چپ بد نیست، در این عکس همچنان جاده و حضور انسان را می‌توان احساس کرد، اما بدون آسمان، انگار این تصویر تنها جاده است و آبشار. این تصویر بیشتر شبیه عکس‌های خبری شده است که قصد گزارش یک فاجعه‌ی طبیعی را دارند. گویی آبشار قرار است جاده و هر چیزی که ساخته‌ی دست انسان می‌باشد را، شسته و با خود ببرد.

مقاله پیشنهادی
قانون یک سوم در عکاسی چیست؟

عکس میانی که در آن تلاش داشتم علاوه بر رعایت قانون یک سوم در عکاسی طبیعت بوسیله‌ی به تصویر کشیدن یک المان بزرگ در پیش زمینه، به تصویر عمق میدان و پرسپکتیو بدهم، به هیچ وجه خوب از کار درنیامده و شاید اگر یک شخص روی صخره‌ی بیرون آمده، می‌نشست یا المان دیگری بر روی صخره قرار داشت، این عکس حرفی برای گفتن داشت. اما در عکس فعلی تنها صخره‌ی بزرگ پیش‌رو، گویی اشاره‌ای بسیار غیرطبیعی به آبشار دارد. پس این عکس نیز نسبت به تصویر اصلی این مقاله، کمبودهای قابل ذکری دارد. اما آخرین عکسی که از نظر من مشکل اساسی‌تری دارد، عکس سمت راست است. در این عکس نه تنها قانون یک سوم در عکاسی طبیعت رعایت نشده است، بلکه بعلت آنکه هیچ سازه‌ای از ساخت دست بشر نیز در آن حضور ندارد، از نظر معنایی نیز دارای تعادل و بالانس نمی‌باشد.نتیجه‌گیری من از ارائه‌ی این محتوا، یادآوری مجدد رعایت قانون یک سوم در عکاسی طبیعت و اساسا غالب سبک‌های عکاسی است. با کمی دقت در قاب‌بندی عکس‌ها و رعایت این قانون کاربردی می‌توان عکس‌هایی بمراتب چشم‌نوازتر به ثبت رساند.

ترکیب بندی و استفاده از قانون یک سوم

در مجله‌ی وب سایت دیدنگار ، مقالات و پرونده‌های جامعی در رابطه با ترفندهای عکاسی طبیعت و تکنیک‌های عکاسی طبیعت وجود دارد. علاقه‌مندان به این سبک زیبا و دوست داشتنی از عکاسی می‌توانند این مقالات را مطالعه کرده و از تجربه‌ی عکاسان بنام دنیا بهره‌مند گردند.

برخی از مقالات عکاسی طبیعت و لنداسکیپ

.


با مجله دیدنگار همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالاتتان را دریافت کنید

مقاله تکنیک های عکاسی طبیعت : قانون یک سوم در عکاسی طبیعت برای شما مفید بود؟

اگر در زمینه عکاسی فعالیت می‌کنید، تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید

⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار ⭐️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.