آموزش ساخت بانس وال (Bounce Wall)

ساخت بانس وال

بانس وال یا همان رفلکتور رو دوربینی

در این مقاله از سری ترفندهای عکاسی ، شما را با نحوه ساخت بانس وال ارزان، آشنا خواهیم کرد. در عکاسی پرتره هنگامی که نور فلاش بصورت مستقیم بر چهره‌ی سوژه تابیده شود، عکس نهایی دارای صورتی خیلی روشن با سایه‌های سنگین و تخت است. برای جلوگیری از این آسیب رایج در عکاسی پرتره، شما نیازمند استفاده از نور غیر مستقیم و دیفیوز شده هستید. خیلی وقت‌ها عکاس‌ها برای بدست آوردن این نورِ پخش شده و ملایم، نور فلاش خود را به دیوار تابانده و از بازگشت و انعکاس نور بدست آمده، جهت نوردهی به سوژه استفاده می‌کنند؛ و این دقیقا جایی است که شما به یک بانس وال نیاز خواهید داشت. زیرا با افزایش سطح مقطع محل تابش نور فلاش ، بازگشت آن، نوری سراسری و نرم را به سوژه می‌تاباند. ضمنا این ویژگی در عکاسی‌های فضای باز (Out Door) که دیوار یا سقفی وجود ندارد تا نقش بازتاب کننده‌ی نور را ایفا کنند، امکان پذیر نیست. این موضوع بویژه در عکاسی از میهمانی‌ها و یا مناسبت‌هایی که در فضای باز اتفاق می‌افتد، بخوبی خود را نمایان می‌کند ( جایی که دیگر شما امکان بهره‌مندی از نور طبیعی را هم ندارید ).

شاید برای شما خواندن این مقاله نیز جالب باشد
برای ثبت یک پرتره حرفه ای ، تنها کافی است کمی لنزتان را بچرخانید

بعضی از عکاسان با قراردادن مانعی بین فلاش دوربین و سوژه، مقداری از توان تابشی نور کاسته و به اصطلاح عکاسی، آنرا دیفیوز می‌کنند.

ما در این باره، یک مقاله‌ی کامل در رابطه با نحوه‌ی تابش غیر مستقیم نور تنها بوسیله‌ی یک کارت ویزیت تهیه کرده‌ایم که حتما به شما توصیه می‌کنیم، آن مقاله را نیز مطالعه کنید. روش ساده‌ی به کار گرفته شده در این ترفند براحتی می‌تواند در مواقعی که به هیچ گونه تجهیزات نورپردازی دسترسی ندارید، تا حدی نور مورد نیازتان را به سطح استاندارد نزدیک کند.

شاید برای شما خواندن این مقاله نیز جالب باشد
ترفند ساخت دیفیوزر فلاش دوربین ارزان

بسیاری از عکاسان از همین روش‌های ساده در مواقع ضرورت استفاده می‌کنند؛ اما برای یک نتیجه و ظاهر حرفه‌ای‌تر، شما به ابزاری همچون منعکس کننده‌ی نور، نیازمند هستید. به همین دلیل در این مقاله و در چند گام آسان، نحوه‌ی ساخت بانس وال را به شما آموزش می‌دهیم.

در واقع بانس وال ، یک انقلاب بسیار ساده و کاربردی در زمینه نورپردازی فوری و موثر در زمان‌هایی است که، شما با توجه به محدودیت‌های موجود، امکان نورپردازی کامل و حرفه‌ای را ندارید. این ابزار کاربردی همانگونه که شما در نحوه‌ی ساخت بانس وال درخواهید یافت، در واقع تنها یک سطح منعکس کننده‌ی نور است. با همان ظاهر ساده و با تلفیقی از یک روکش نقره‌ای یا طلایی رنگ. یک مزیت دیگر این وسیله‌ی ساده‌ی نورپردازی، که در هنگام ساخت بانس وال با آن بیشتر آشنا خواهید شد، قابلیت تنظیم آسان آن در تمامی جهت‌ها است. در واقع شما یک کنترل سه بعدی بر روی صفحه بانس وال خواهید داشت تا با یک تنظیم ساده بتوانید به بهترین بازتاب نور دست یابید. ضمنا این بانس وال ساخته‌ی دست شما، براحتی بر روی دوربین‌تان سوار شده و با وزن کم و صفحه‌ای تخت، قابلیت حمل آسان دارد. بازوئی این بانس وال با یک سیم ساده به محل سوار شدن سه پایه دوربین متصل می‌شود. ضمنا در این روش خبری از سیم کشی یا انجام دادن کارهای الکترونیکی نیز وجود ندارد.

همانطور که گفتیم در ساخت این بانس وال خانگی، شما می‌توانید با توجه به ماهیت پروژه هر بار از یک صفحه جدید استفاده کنید. محبوب‌ترین صفحات، طلایی، نقره‌ای و سفید می‌باشند. با قابلیت تنظیم پذیری بالای بانس وال ساخته‌ی دست شما، تقریبا امکان هر نوع نورپردازی بوسیله‌ی آن وجود دارد.

تجهیزات لازم برای ساختن بانس وال خانگی

شما در ساخت بانس وال خود، به هیچ ابزار پیچیده و گران قیمتی نیاز ندارید و تمامی آنها تقریبا در هر خانه‌ای یافت می‌شوند :

  1. حدود یک تا یک و نیم متر سیم مفتول ( یا هر چیز شبیه به آن همچون مفتول آویز جا لباسی ) طول این مفتول تا 20 درصد با توجه به نوع کاربری شما، قابل تغییر است.
  2. یک مقوای ماکت سازی و یا هر مقوای تخت و مقاوم دیگر.
  3. فویل آلومینیومی ( یا ورق‌های طلایی، در زمانیکه نیاز دارید نور منعکس شده از صفحه رنگی متمایل به طلایی، داشته باشد. )
  4. دو عدد گیره‌ی لباس.
  5. لنت برق یا چسب نواری مقاوم و محکم.
  6. چسب مایع ( ترجیحا دارای میزان چسبندگی بالا ).
  7. مانت یا پیچ نصب سه پایه ( جهت اتصال بانس وال ساخته شده‌ی شما به دوربین ).

گام‌ها و روش ساخت بانس وال خانگی با تجهیزات بسیار ساده

همچون تصویر زیر از مقوای انتخابی‌تان، چیزی در حدود ابعاد یک برگه‌ی A4 جدا کنید.

فویل آلومینیومی خود را نیز تقریبا در همین ابعاد و به گونه‌ای ببرید که حداقل از هر طرف 3 تا 4 سانتی‌متر از مقوای شما بزرگتر باشد. فویل بریده شده را همچون تصاویر زیر بوسیله چسب مایع بر روی مقوا بچسبانید.

ابتدا سیم مفتول خود را تا حد امکان صاف کنید و آنرا از وسط، تا کنید. همچون تصویر زیر، هر دو طرف انتهایی مفتول خود را در حدود سه سانتی‌متر تا کنید. این دو سمت قرار است بصورت کامل با لِنت پوشیده شده و به هم متصل گردند.

در طرف دیگر سیم مفتولِ تا شده، همچون تصویر زیر، لنت کاری را انجام دهید اما یک فضای خالی باقی بگذارید تا از طریق آن، امکان اتصال بانس وال به دوربین را داشته باشید. اینجا محل قرارگیری پیچ اتصال سه پایه‌ی شما است، که بانس وال را به زیر دوربین متصل می‌کند.

حالا همانطور که می‌بینید، سیم مفتول به زیر دوربین متصل شده و فرمی همچون تصویر زیر به آن داده‌ام.

آموزش ساخت بانس وال

زاویه 45 درجه، برای اتصال رفلکتور نور ( صفحه‌ی مقوایی که با آلومینیوم پوشیده شده ‌است ) معمول‌ترین زاویه‌ی بانس وال ها است. برای اتصال صفحه‌ی رفلکتور به مفتول، از گیره‌ی لباس استفاده کرده‌ام.

در گام آخر تنها کافی است فلاش دوربین‌تان را به گونه‌ای تنظیم کنید که مستقیم به صفحه‌ی بانس وال شما بتابد.

به همین سادگی، شما بانس وال خود را ساخته‌اید. این وسیله با وزن و حجم کم، براحتی در هر کیف عکاسی، قابل جایگذاری است.

ساخت بانس وال

به تمامی علاقه‌مندان به دنیای عکاسی، توصیه می‌کنیم حتما از سری مقالات ما با عنوان ترفند های عکاسی ارزان دیدن فرمایند. در این سری مقالات، بسیاری از ابزارهای کابردی دنیای عکاسی با روش ساختی آسان و ارزان، ارائه شده است.

برخی از ترفند های ارزان

.


با مجله دیدنگار همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالاتتان را دریافت کنید

مقاله آموزش ساخت بانس وال (Bounce Wall) برای شما مفید بود؟

اگر در زمینه عکاسی فعالیت می‌کنید، تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید

⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار ⭐️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.