تکنیک های عکاسی طبیعت : ترکیب بندی در عکاسی طبیعت

ترکیب بندی در عکاسی طبیعت

اهمیت ترکیب بندی در عکاسی طبیعت

در این سری مقالات قصد داریم شما را با تکنیک های عکاسی طبیعت در قالب 11 مقاله‌ی مختصر اما کاربردی آشنا کنیم. در دهمین مقاله از این سری، با عنوان ” ترکیب بندی در عکاسی طبیعت ” می‌توانید، با یک راهکار ساده و موثر آشنا شوید.

در سفر عکاسی طبیعتی که داشتیم، بخشی از زمان‌مان را صرف گرفتن عکس‌هایی جذاب از تیم‌مان در محیط زیبای پارک ملی کردیم. عکسی که در بالا مشاهده می‌کنید نتیجه‌ی تلاش من برای سبکی متفاوت از مدیر روابط عمومی‌مان، جنیفر است. او که علاوه بر ورزشکار بودن، بسیار هم پرانرژی بود؛ تصمیم گرفت با ژست‌هایی متفاوت و بر پایه‌ی حرکات یوگا در قاب من حضور داشته باشد. یکی از اصلی‌ترین المان‌های این عکس، درختی است که بطرز عجیبی از میان صخره‌ها سربرآورده و ریشه‌هایش به گونه‌ای شگفت‌انگیز در میان شکاف‌های صخره، راه خود را باز کرده است. برخلاف مقاله‌ی قبل من تاکیدم را در این عکس از رعایت قانون یک سوم ، به سمت یک ایده‌ی نو در ترکیب بندی در عکاسی طبیعت بردم. جایی که دیگر هیچ کدام از المان‌ها، نقش اساسی را نداشته باشند و تنها قاب بندی اهمیت داشته باشد.

ترکیب بندی در عکاسی طبیعت بر مبنای فرم‌ها و جهت اشکال

در این عکس گویی درخت تنها بازتابی است از فرم جنیفر بر روی صخره. نورسنجی این عکس بر روی آسمان پس زمینه بوده تا جنیفر و هر آنچه در پیش زمینه قرار دارد، به سمت سیلوئت شدن ( Silhouette ) بروند. البته به کمک عکاسی در مود RAW توانستم جزئیات کافی از این سوژه‌ها را نیز در این عکس به تصویر بکشم. این جزئیات اما بقدری نیست که چشم بیننده را بخود جلب کرده تا هر کدام از المان‌های پیش زمینه، نقش اصلی این عکس را ایفا کند. ترکیب بندی در عکاسی طبیعت گاهی می‌تواند همچون این عکس باشد؛ جایی که نه انسان و نه المان‌های طبیعی، تمرکز عکاس و بیننده را جلب نکند. در این عکس، تاکید بر روی فرم و جهت حرکات است، نه شخص یا المانی خاص.

زمانی که نورسنجی را در یکی از این سری عکس‌ها بجای آسمان پس زمینه، بر روی دوستم قرار دادم، ناگهان تمام فرم و قاب بندی عکس برهم‌خورد. به گونه‌ای که گویی تاکید این عکس از فضای زیبای ایجاد شده، تبدیل شد به یک عکس بی‌معنا و شاید خنده‌دار که همکار مرا تنها به تصویر می‌کشید. آسمان پشت بسیار نورانی شده و تنها بخشی که دیده می‌شد، تصویری از جنیفر بود و ژست متفاوتی که بر روی صخره‌ها به خود گرفته بود. ضمنا عکس نهایی که مورد تایید ما بود، بدون استفاده از فیلتر پلاریزه، همان گونه که تاثیرش را در آسمان زیبای پشت سر سوژه می‌بینید، امکان‌پذیر نبود.

ترکیب بندی در عکاسی طبیعت یعنی پذیرفتن طبیعت منظره‌ی پیش روی شما

اولین بار که این قاب را پیدا کردم و قصد داشتم از جنیفر در کنار این درخت، عکاسی کنم؛ برخی از موارد بخوبی پیش می‌رفت در حالی که برخی از المان‌های عکس جذابیتی نداشت. اما خوشبختانه ما زمانی کافی برای یافتن ترکیب بندی در عکاسی طبیعت برای این منظره‌ی ویژه را داشتیم. غالب عکس‌های من قاب بندی مناسبی نداشت و آسمان حجم زیادی از عکس‌ها را شامل می‌شد در حالی که تمامی تصویر پیش زمینه و المان‌های آن، در تاری و تیرگی صحنه، گویی اصلا حضور نداشتند. جنیفر نیز در میان این تجمع، به هیچ وجه پیدا نبود. اهمیت ترکیب بندی در عکاسی طبیعت ، جایی بیش از همیشه به چشم می‌آید که شما در یک منظره‌ی خاص همچون این عکس، شرایطی متفاوت را تجربه می‌کنید و گزینه‌های شما بسیار محدود است.

من قطعا تلاش داشتم که در این عکس، درخت و همکارم حضور داشته باشند، ضمنا در ترکیب بندی ذهنی این منظره، حتما باید ریشه‌های درخت و همینطور ژست متفاوتی از جنیفر به ثبت می‌رسید. مشکل این جا بود که هم می‌خواستم جنیفر ژستی متفاوت داشته باشد و در عکس حضورش احساس شود و هم اینکه زاویه‌ی پیچیده‌ی درخت و ریشه‌هایش، ترکیب بندی در عکاسی طبیعت را برهم‌نزند. در نهایت دریافتم که همکارم و درخت نمی‌توانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند، اما می‌توانند از نظر فرم و جهت حرکات، مکمل و گویی بازتاب یکدیگر باشند. این نتیجه پس از چندین عکس متفاوت بدست آمد. جایی که من با آرامش یک قاب بندی جدید را برای این عکس، پس از تلاش‌های متعدد پذیرفتم.

دوباره به منظره نگاه کردم تا بدانم که در حقیقت چه چیزی را دوست دارم به تصویر بکشم و از فرصت‌های موجود در این منظره، نهایت بهره را ببرم. من در این عکس، از طبیعت، فرم‌های موجود و نور محیط، در جهت ارتقاء کیفیت عکسم بهره بردم و به این نتیجه رسیدم که هرگز نمی‌توان با ترکیب بندی موجود در طبیعت جنگید؛ و تنها می‌توان با آن همراه شد، از آن لذت برد و در نهایت برای ثبت یک عکس ایده‌آل از آن استفاده کرد.

در مجله‌ی وب سایت دیدنگار ، مقالات و پرونده‌های جامعی در رابطه با ترفندهای عکاسی طبیعت و تکنیک‌های عکاسی طبیعت وجود دارد. علاقه‌مندان به این سبک زیبا و دوست داشتنی از عکاسی می‌توانند این مقالات را مطالعه کرده و از تجربه‌ی عکاسان بنام دنیا بهره‌مند گردند.

.


با مجله دیدنگار همراه باشید تا پاسخ تمامی سوالاتتان را دریافت کنید

مقاله تکنیک های عکاسی طبیعت : ترکیب بندی در عکاسی طبیعت برای شما مفید بود؟

اگر در زمینه عکاسی فعالیت می‌کنید، تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید

⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار ⭐️

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.