راهنمای انتخاب دوربین (بخش اول): آیا باید در مورد اندازه پیکسل‌ها نگران باشیم؟

در این سری مقالات راهنمای انتخاب دوربین را به شما خواهیم گفت تا به مواردی از درون دوربین پی ببرید که قبلا به آنها توجه نداشتید.

پیکسل‌ها عناصر اصلی سازنده عکس‌های دیجیتال هستند. آن‌ها عناصر فردی هستند که نور را ثبت کرده و تصویر شما را ایجاد می‌کنند. دوربین‌هایی با عدد مگاپیکسل بالاتر وضوح و تفکیک پذیری بهتری را ارائه می‌دهند ، اما اغلب دوربین ها سایز پیکسل کوچکتری دارند. به همین دلیل در نور کم تصاویری با نویز بیشتر ثبت می‌کنند.

این بدان معنیست که برای خرید دوربین بعدی خود سعی کنید به تعداد پیکسل‌های سنسور و همچنین سایز آنها توجه داشته باشید.

اما مشکل نویز تصاویر فقط برای زمانیست که بزرگنمایی زیادی روی عکس داشته باشید که نویزها و دانه دانه ها به نمایش در بیایند. وگرنه در غیر این صورت و مخصوصاً در نور روز خیلی این مورد مشهود نخواهد بود.

در واقع از نظر من تعداد پیکسلی برای یک عکس کافیست که در مانیتور بدون مشکل نمایش داده شود. حتی افرادی که عکس را در سایزهای خیلی بزرگ چاپ می‌کنند هم متوجه خواهند شد که یک دوربین ۲۴ مگاپیکسلی تفکیک پذیری لازم را برای چاپ در سایز A۳ یعنی 11.7 در 16.3 اینچ یا 29.7 در 42 سانتی متر فراهم می‌کند.

با ما در ادامه مقاله ” راهنمای انتخاب دوربین (بخش اول): آیا باید در مورد اندازه پیکسل‌ها نگران باشیم؟ ” همراه باشید …

مطالب پیشنهادی
راهنمای خرید دوربین عکاسی

نگاهی به کیفیت یک تصویر بزرگ‌تر

در این بخش از قسمت اول مجموعه مقالات راهنمای انتخاب دوربین در مورد کیفیت تصاویر صحبت خواهم کرد که به همان اندازه تفکیک پذیری و بحث نویزها در تصاویر مهم است.

هر پیکسل کوچکتر میزان نور کمتری نسبت به یک پیکسل بزرگ‌تر از خود دریافت می‌کند ، برای همین از نظر تعداد میزان بیشتری در سنسور جا می‌گیرد ( زیرا برای اکثر ژانرهای عکاسی ، نور خیلی مهم‌تر از میزان نویز تصویر است). اما به محض این که ما مجبور شویم تصاویر خود را برای مشاهده یا چاپ به مقیاس بزرگتری ببریم ، این تفاوت بسیار کمرنگ‌تر شده و یا به طور کامل از بین می‌رود.

نکات کلیدی:

  • پیکسل‌ها به دلیل سطح بزرگتری که دارند و فضای بیشتری که در بر می‌گیرند ، نور بیشتری به آنها تابیده شده و جذب می‌شود. بنابراین نویز کمتری در تصاویر ثبت می‌شود.
  • ترکیب کردن پیکسل‌های کوچک تفاوت‌های موجود را هنگامی که عکس در سایز کوچک مشاهده می‌شود ، از بین می‌برد.
  • برای اکثر استفاده‌هایی که از عکس می‌شود ، مثل شبکه‌های اجتماعی یا حتی چاپ برای آلبوم خانوادگی و از این دست ، شما در نهایت کیفیت تصاویر خود را کاهش خواهید داد.

بنابراین تعداد پیکسل بیشتر یا اصطلاحاً مگاپیکسل بیشتر یک ویژگی مثبت خواهد بود ، اما آن را به عنوان معیار خود قرار ندهید. زیرا نبود آن نیز ویژگی منفی قلمداد نمی‌شود. در ادامه قسمت اول مقاله راهنمای انتخاب دوربین به تاثیرات سایز پیکسل‌ها روی کیفیت نهایی تصویر خواهیم پرداخت.


تاثیرات سایز پیکسل‌ها

دوربین‌های نیکون D850 و سونی a7S که هر دو نسبتاً مدرن هستند، سنسوری فول فریم دارند ، اما تعداد پیکسل‌های آنها بسیار متفاوت است. اما هر دو دوربین سنسوری یکسان داشته و تفاوت آنها به تعداد پیکسل‌های سنسور باز می‌گردد. پیکسل‌های موجود در a7S سونی 12 میلیون ( 12 مگاپیکسل ) بوده و نسبت به D850 با 48 میلیون ( 48 مگاپیکسل ) پیکسل ، تعداد پیکسل کمتری دارد.

دوربین سونی A7S اغلب به عنوان دوربینی یاد می‌شود که عملکرد مناسبی در نور کم دارد ، اما این تنها زمانی برتری خود را نسبت به نیکون D850 نشان می‌دهد که عکس در سایز خیلی بزرگی مشاهده شود.

بیایید ببینیم که چگونه عکس‌ها را در مقیاس صحیح باید بررسی کنیم: (برای دانلود فایل خام (RAW) هر عکس با کیفیت اصلی ، روی آن کلیک کنید.)

ISO 6400

راهنمای انتخاب دوربین
D850 سایز اصلی
a7S
D850 ( تغییر سایز: 12 مگاپیکسل )

ISO 12800

D850 سایز اصلی
a7S
D850 ( تغییر سایز: 12 مگاپیکسل )

ISO 25600

D850 سایز اصلی
a7S
D850 ( تغییر سایز: 12 مگاپیکسل )

ISO 51200

D850 سایز اصلی
a7S
D850 ( تغییر سایز: 12 مگاپیکسل )

از نظر سطح پیکسل ، a7S همانطور که انتظار می‌رفت با پیکسل‌های بزرگتر و کمتر آن بسیار پر نویز است. اما در کل ، با بهره گیری از بالاترین میزان تنظیمات ISO ، این مزیت از بین می رود. مخصوصاً هنگامی که آنها را در دو مقیاس مشابه مقایسه کنید. تفاوت دیگر آنها این است که معمولاً دوربین نیکون D850 جزئیات اضافی بیشتری را در عکس ثبت می‌کند.

مطالب پیشنهادی
بهترین دوربین‌های DSLR سال 2019
بهترین گوشی‌‎های سال 2019 از نظر دوربین

ما این الگوی مشابه را تقریباً در همه دوربین‌ها مشاهده می‌کنیم. معمولا کوچکترین نوع سنسورها و کوچکترین پیکسل‌ها در گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شوند که این به دلیل فضای کمتر قرارگیری سنسور است. البته امروزه برای افزایش امکانات و کیفیت دوربین گوشی‌های هوشمند از تکنیک‌هایی مثل لنز پریسکوپی یا ترکیب چند لنز و تکنیک‌های دیگر استفاده می‌شود. البته در اکثر سنسورهای کوچک از حسگرهایی غیرمتعارف و عجیب استفاده می‌شود.

اما چیزی که احتمالا بیشترین ارتباط را با کیفیت تصویر شما دارد ، اندازه حسگر است. ما در بخش بعدی سری مقالات راهنمای انتخاب دوربین به این موضوع نگاه خواهیم کرد … پس با ما همراه باشید …

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.