چطور با دوربین عکاسی خود عکس های HDR ثبت کنیم؟

ثبت عکس های HDR

حتما برای شما هم پیش آمده از جایی عکاسی کنید که نقاط سیاه و سفیدی در آن قسمت وجود داشته باشند و برای تنظیم نورسنج خود به مشکل بخورید. در این مقاله با راه‌کارهایی آشنا می‌شوید که بتوانید این مشکل را حل کنید، پس با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.

راهکار اول برای ثبت عکس های HDR

با تنظیمات نورسنج خود بازی کنید و عکس‌های مختلفی بگیرید. البته این کار وقت زیادی از شما می‌گیرد و ممکن است تصاویر مشابه یکدیگر نباشند ( گاهی باید مکانتان را عوض کنید ) و لحظه ای که برای ثبت در نظر گرفته بودید در تمامی این مراحل تکرار نشود.

اکثر دوربین های DSLR ( و البته بعضی از کامپکت های پیشرفته) این مشکل را با یک تنظیم خاص حل کرده‌اند.

نوردهی محدوده‎بندی شده یا زنجیره‌ای ( Auto Exposure Bracketing : AEB ) می‌تواند مشکل شما را حل کند.
زمانی که این تنظیم را در دوربین خود فعال می‌کنید، دوربین شما به‌‌طور معمول بدون نیاز به هیچ تنظیم دستی دیگری، سه تا هفت عکس با نورسنجی‌های مختلف از همان موقعیت برای شما ثبت می‌کند.
با این روش، مطمئن باشید که یکی از عکس‌ها دارای مناسب‌ترین نوردهی است و چیزی را از دست نداده‌اید.

 

hdr-tutorial-bracketed-exposures

عکس های HDR

 

در این حالت دوربین، ابتدا یک تصویر که از نظر نورسنجی ، حالتی صحیح و بدون خطا دارد را ثبت می‌کند. سپس عکس بعد را تاریک‌تر از موقعیت صحیح نورسنجی شده و عکس بعدی را روشن‌تر از موقعیت اول ارائه می‌دهد.
به‌این ترتیب شما سه عکس از یک موقعیت با یک ترکیب مشابه و سه نورسنجی متفاوت خواهید داشت و می‌توانید از میان آن‌ها بهترین را انتخاب کنید.

اگر دوربین را در حالت ” عکاسی پشت سر هم ” تنظیم کرده باشید ( عکسبرداری پیوسته یا Continues mode ) با نگه داشتن شاتر سه تصویر پشت‌سر‌هم ثبت خواهد شد اما اگر شاتر را در حالت تک عکس گذاشته‌اید باید آن را 3 بار فشار دهید.
بسته به نوع دوربین شما ممکن است این حالت را بتوانید در دکمه‌های موجود در بدنه‌ی دوربین نیکون با نام BKT و در منوی تنظیمات دوربین‌های کانن بیابید.

 

Auto-Exposure-Bracketing

عکس های HDR

 

برای دیدن نحوه کار AEB در دوربین دیجیتال خود، راهنمای دوربین خود را بررسی کنید. اینکه دوربین شما برای سه عکسی که ثبت می‌کند چه میزان تغییر در نورسنجی اعمال کند بسته به نظر شماست.
می‌توانید تغییر روشنایی را ” دو استاپ ” یا دو درجه از وضعیت صحیح نورسنجی انتخاب کنید و یا از فواصل کمتری مثل ” نیم استاپ ” یا نیم درجه استفاده کنید.
به این ترتیب، بین تصاویر شما در مجموع بین یک الی چهار درجه تفاوت روشنایی اعمال می‌شود ( اما حالت معمول استفاده از اتوبراکتینگ ” یک استاپ ” یا یک درجه تغییر روشنایی است ).

همچنین می‌توانید براکتینگ نوردهی را از حالت اتوماتیک خارج کنید و آن را در حالت اولویت شاتر یا اولویت دیافراگم ( Aperture Priority یا Av ) قرار دهید.
اگر آن را روی حالت اولویت شاتر قرار دهید دوربین شما برای جبران نوردهی عکس‌ها ناچار به تغییر دهانه دیافراگم می‌شود و در حالت اولویت دیافراگم برای تغییر اندازه‌ی روشنایی‌ها سرعت شاتر شما تغییر خواهد کرد.

 

عکس های HDR

عکس های HDR

 

از براکتینگ نوردهی چه استفاده‌ای می‌شود؟

 

با براکتینگ نوردهی از نور موجود در صحنه می‌توان تا حد زیادی بهره برد؛ به این صورت که شما سه عکس دارید که در هرکدام از آن‌ها جزئیات نواحی تیره، میانه و روشن به ثبت رسیده است و اکنون می‌توانید با استفاده از نرم‌افزارهای مخصوص تصاویر HDR ( اچ دی آر یعنی گسترده داینامیکی بالا مخفف: High Dynamic Range ) آن‌ها را با هم ترکیب کرده و به یک عکس فوق‌العاده برسید.
عکسی که از این ترکیب به‌دست می‌آید جزئیات را هم در نواحی روشن و هم در نواحی تیره‌ی عکس ثبت کرده است.

 

exposure_blending1

عکس های HDR

 

چگونه بدون استفاده از برکتنیگ نوردهی عکس HDR بگیریم؟

ممکن است دوربین شما این تنظیم را نداشته باشد و یا از دوربین‌های کامپکت یا دوربین‌های آنالوگ و قدیمی استفاده کنید. در این حالت ابتدا باید نورسنجی صحیحی از صحنه انجام دهید و عکس اول را به ثبت برسانید. سپس با بستن دیافراگم یا بالا بردن سرعت شاتر عکس تاریک‌تری ثبت کنید. برای گرفتن عکس دوم لازم است به یاد داشته باشید نورسنجی صحیح شما چه سرعت شاتر و دیافراگمی را داشت. به این ترتیب با بازکردن دهانه‌ی دیافراگم و یا کم‌کردن سرعت شاتر تصویر روشن‌تری ثبت کنید.

به یاد داشته باشید در هر دو حالت تیره تر و روشن تر میزان تغییر روشنایی به یک اندازه باشد در غیر این صورت تصاویر شما دچار بی‌نظمی خواهند شد.

 

⭐️ مشاهده فروشگاه اینترنتی دوربین و لوازم عکاسی دیدنگار ⭐️

خریدانواع دوربین عکاسی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.