آیا قصد پیدا کردن و خرید یکی از بهترین دوربینهای بدون آینه را دارید؟ فرقی ندارد انتظارات شما از یک دوربین در چه سطحی باشد، برای لیستی که آماده کردهام ویژگیهایی را متناسب با هر عکاس در نظر گرفتهام. پس هر دوربینی بخواهید در این لیست پیدا خواهید کرد.
من سالهاست در زمینهی عکاسی فعالیت دارم و تمامی دوربینها را بررسی کردم، طی آزمایشات مختلف میتوانم کارایی دوربینهای مختلف را با هم مقایسه کنم، به این معنی که میتوانم نگاهی عمیق به ویژگیها و عملکرد هر دوربین داشته باشم. همچنین میدانم که کدام مدلها بیشترین ارزش خرید را بر اساس موارد مختلف دارند. به همین دلیل، این لیست را بر اساس ارزش خرید هر دوربین، در ردههای قیمتی مختلف تدوین کردهام.
اگر به دنبال دوربینی هستید که به آخرین فناوریها مجهز شده و عملکردی فوقالعاده داشته باشد و در عین حال بدنهای جمع و جور و سبکتر از DSLR ها داشته باشد، دوربینهای بدون آینه بهترین گزینههای موجود برای شما هستند.
با وجود اینکه بدنهی این دوربینها نسبت به DSLR ها کوچکتر است، اما از آخرین سنسورها استفاده کرده سیستم فوکوس خودکار فوقالعاده پیشرفتهای دارند.
فرقی ندارد که شما یک عکاس تازهکار باشید که هزینهای اندک را برای خرید دوربین در نظر گرفته است و یا عکاس حرفهای که میخواهد یک سرمایه گذاری بزرگ برای خرید دوربین داشته باشد، در هر صورت این راهنما مناسب شما خواهد بود و موارد مد نظرتان را پوشش خواهد داد.
در سال جاری میلادی احتمالا شاهد معرفی دوربینهای جدیدی مثل کانن Eos R5 فول فریم و برادر کوچکتر آن یعنی Eos R6 باشیم. R5 بنا به وعدهی کانن میتواند انقلابی در صنعت دوربینهای بدون آینه باشد. کانن توضیح میدهد که قرار است Eos R5 به فیلم برداری با رزولوشن خارقالعادهی 8K با نرخ فریم بر ثانیه بسیار بالا و با استفاده از عرض کامل سنسور مجهز شود.
همچنین سیستم تثبیت کنندهی تصویر داخلی و فوکوس خودکار دوال پیکسل از دیگر ویژگیهای آن هستند که احتمالا یک مجموعهی ایدهآل را برای فیلم برداری به وجود خواهند آورد. البته طبیعتا میتوان حدس زد قیمت آن بسیار نجومی باشد، اما باز هم باید صبر کنیم تا مشخصات کامل آن را ببینیم.
در حال حاضر، بهترین دوربین بدون آینه ( از همهی جهات ) از نظر من نیکون Z6 است؛ این دوربین به یک سنسور فول فریم مجهز شده و بدنهای کوچک، سبک و بسیار مقاوم دارد، همچنین عملکرد آن در فیلم برداری واقعا عالی است. این دوربین قیمت متعادلی داشته و در حال حاضر بیشترین ارزش خرید در بین تمامی دوربینهای بدون آینه را دارد.
البته باز هم ممکن است به هر دلیل نخواهید این دوربین را تهیه کنید، بنابراین تا انتهای مقاله همراه من باشید تا سایر گزینهها را هم بررسی کنیم.
بدون آینه در برابر DSLR : تفاوت در چیست ؟
دوربینهای بدون آینه به شما امکان تعویض لنز را درست همانند دوربینهای DSLR میدهند، اما به دلیل اینکه درون آنها آینهای که در داخل DSLR ها پیدا میشد حذف شده است، بسیار سبکتر و کوچکتر شدهاند.
البته نبود آینه در داخل این دوربینها به معنای از دست رفتن منظره یاب اپتیکال هم میباشد، اما این یک مشکل بزرگ نیست، چرا که بیشتر دوربینهای بدون آینهی حال حاضر از منظره یاب الکترونیکی استفاده میکنند که آنها هم مزایا و معایب خود را دارند. با این حال باید توجه داشته باشید که بر خلاف دوربینهای DSLR، معمولا مدلهای ارزان قیمت و مبتدی در بدون آینه به هیچ نوع منظره یابی مجهز نشده است، در عوض شما تنها میتوانید قاب را از طریق صفحه نمایش و درست همانند گوشی هوشمندتان کنترل کنید.
این از لحاظ حفظ ابعاد و کاهش هزینهها بسیار خوب است، اما اگر میخواهید عکاسی را به صورت خیلی جدی دنبال کنید، وجود یک منظره یاب در دوربینتان ضروری است. این امر به این دلیل است که به شما امکان میدهد در هر شرایطی قادر به عکاسی باشید، حتی زمانی که آفتاب بسیار شدید بوده و عملا دید صفحه نمایش را از بین برده است.
دوربینهای بدون آینه بسیار جامع هستند، آنها میتوانند از دوربینهای کوچک کامپکت گرفته تا DSLR های بسیار بزرگ را به چالش بکشند، هیچ محدودیتی برای آنها وجود ندارد.
چرا بدون آینهها بهتر هستند ؟
یک سوالی که همیشه مطرح بوده این است که به طور کلی دوربینهای بدون آینه بهتر هستند و یا DSLR ها؟
شاید هنوز هم نتوان به صورت قطعی جواب این سوال را داد و در واقع دارای جوانب منفی و مثبت است.
دوربینهای بدون آینه مطمئناً آزادی عمل بیشتری را ارائه میدهند. اگر به دنبال خرید یک دوربین DSLR هستید، فقط دو کمپانی بزرگ کانن و نیکون برای آنها وجود دارند ( البته برندهای دیگری نیز در این زمینه وجود دارند، اما به طور کلی حرفی برای گفتن ندارند )؛ اما در نقطهی مقابل اگر به دنبال خرید یک دوربین بدون آینه باشید، انتخابهای بسیار گستردهای خواهید داشت، شامل کانن، نیکون، سونی، پاناسونیک، الیمپوس، فوجی فیلم و لایکا که همه دوربینهای متنوعی را متناسب با هر بودجهای ارائه میدهند.
در حال حاضر، بسیاری از سازندگان معتبر به دنبال توسعهی دوربینهای بدون آینه رفتند و همین باعث شده تا تعدد مدلها در رنجهای مختلف، رقابت برای بهترین بودن و انتخاب را برای خریدار بسیار سخت کند.
اگرچه انتخاب بهترین مدلهای رده بالا بسیار آسان خواهد بود، اما من فقط به همین مورد اکتفا نکرده و متناسب با تمام بودجهها دوربینهایی را برایتان در نظر گرفتهام. هر یک از این مدلها ممکن است مزایا و معایبی داشته باشند، اما بی شک بهترین انتخابها در حال حاضر در رنج قیمتی خودشان هستند.
اگر هم به دنبال این هستید که یک دوربین بدون آینهی سطح مبتدی را جایگزین گوشی هوشمندتان کرده و یا آنها را با هم مقایسه کنید، با خرید یکی از بهترین دوربینهای بدون آینه شما میتوانید کیفیت بیشتری را برای ثبت تصاویرتان در اختیار داشته باشید، همچنین کنترلهای دستی در آنها بسیار گستردهتر است و این باعث میشود مسیر برای پیشرفت شما هم هموارتر باشد. من به شما پیشنهاد میکنم که اگر یک عکاس مبتدی هستید و یا میخواهید دوربینتان را تنها جایگزین گوشی هوشمندتان کنید، آن را همراه با یک لنز کیت تهیه کنید که معمولا سرعت بالا و قیمتی کم دارد.
بنابراین چه شما میخواهید یکی از بهترین دوربینهای بدون آینه را جایگزین گوشی هوشمندتان کنید و چه به دنبال خرید بهترین و ارزشمندترین مدل هستید، تا انتها این مقاله را مطالعه کنید.
بهترین دوربینهای بدون آینه در یک نگاه
- نیکون Z6
- فوجی فیلم X-T4
- سونی آلفا A7R IV
- سونی آلفا A7 III
- فوجی فیلم X-T30
- نیکون Z50
- سونی آلفا A6100
- الیمپوس OM-D E-M1 Mark III
- پاناسونیک Lumix S1R
- کانن Eos RP
- پاناسونیک Lumix G9
- کانن Eos M6 Mark II
- فوجی فیلم GFX 100
لازم است توجه داشته باشید معیار انتخاب بهترین دوربینهای بدون آینه برای این مقاله ارزش خرید آنها نسبت به امکانات و قیمت بوده است. همچنین تنها مواردی را در لیست مشاهده خواهید کرد که به صورت رسمی وارد بازاری جهانی شده باشند.
ضمنا دوربینهایی که در این مقاله به پیشنهاد فروشگاه دیدنگار معرفی شدهاند؛ دارای شرایط فروش ویژه هستند.
اگر بدنبال یک خرید فوقالعاده هستید، این پیشنهادات را از دست ندهید!
بهترین دوربینهای بدون آینه

1- نیکون Z6
نوع بدنه : بدون آینه ( mirrorless ) | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 24.5 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 273 نقطهای | مانت لنز : نیکون Z | صفحه نمایش : 3.2 اینچی لمسی تیلت شونده با 2.100.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 3.690.000 نقطه | سرعت عکاسی پیاپی : 12 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 330 شات | سطح کاربری : حرفهای
+ ارگونومی و کیفیت ساخت بسیار عالی
+ کیفیت خارقالعادهی تصاویر
+ فیلم برداری با رزولوشن 4K که یکی از بهترینها در نوع خود است
– عمر محدود بافر
– پشتیبانی از تنها یک اسلات کارت حافظه
سونی شاید قبل از امثال کانن، نیکون و پاناسونیک به بازار دوربینهای بدون آینه آمد، اما اکنون که هر چهار کمپانی در این بخش فعال هستند و به نوعی تمرکز اصلی خود را روی آن قرار دادهاند، شیوهی بازی کمی تغییر میکند.
نیکون Z6 بی شک یکی از بهترین و ارزشمندترین دوربینهای بدون آینهای است که تا کنون معرفی شده. این دوربین به یک سنسور فول فریم 24.5 مگاپیکسلی مجهز شده و منظره یاب دیجیتال آن با 3.69 میلیون نقطه کیفیت خارقالعاده دارد.
این بدون آینهی فول فریم میتواند با رزولوشن 4K فیلم برداری کند و به جرئت میتوانم بگویم یکی از بهترینها در این زمینه است. لنزهایی که کانن برای مانت Z توسعه داده روز به روز در حال بهتر شدن هستند، اما علاوه بر آنها میتوانید از آداپتور FTZ هم استفاده کنید تا به صدها لنز مانت F نیز دسترسی داشته باشید. این آداپتور میتواند نوردهی و فوکوس خودکار را به خوبی پشتیبانی کند و در این کار عملکردی عالی دارد.
این دوربین در حال حاضر افت قیمت قابل توجهی در بازار جهانی داشته و حالا یکی از بهترین ارزشمندترین دوربینهای بدون آینه به حساب میآید.
کمی عمیقتر : نقد و بررسی تخصصی نیکون Z6 : فلفل نبین چه ریزه !

2- فوجی فیلم X-T4
نوع بدنه : بدون آینه ( mirrorless ) | سنسور : APS-C | رزولوشن تصویر : 26.1 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 425 نقطهای | مانت لنز : فوجی فیلم X | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی چرخان با 1.620.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 3.690.000 نقطه | سرعت عکاسی پیاپی : 15 فریم بر ثانیه ( 30 فریم بر ثانیه با شاتر الکترونیکی ) | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 500 شات | سطح کاربری : حرفهای
+ لرزشگیر IBIS مبتنی بر سنسور با عملکردی عالی در حالت عکاسی و فیلم برداری
+ کیفیت ساخت خیره کننده
+ عمر باتری بسیار عالی
– فاقد جک هدفون
آیا به دنبال خرید یکی از بهترین دوربینهای بدون آینه هستید که کیفیت تصویری بسیار عالی داشته باشد، بدنهی آن خوش ساخت و جمع و جور باشد و از فیلم برداری 4K هم پشتیبانی کند ؟ در تمامی این موارد فوجی فیلم X-T4 جزو بهترین انتخابها خواهد بود.
این دوربین را میتوان بهترین کراپ فریمی دانست که تا به امروز تولید شده است. X-T4 ترکیبی از کیفیت عالی ساخت، تجربهی عکاسی و فیلم برداری فوقالعاده و کیفیت برتر در کلاس خود را ارائه میدهد که برای هر عکاسی به شدت جذاب خواهد بود.
البته X-T3 که نسب قبلی آن محسوب میشود نیز دوربینی بسیار عالی بود، اما در حال حاضر ارزش خرید آن پایین آمده است؛ با این حال اگر میخواهید کمتر هزینه کنید و بیشتر به فکر عکاسی هستید و نه فیلم برداری، X-T3 نیز میتواند گزینهای قابل تامل باشد.
X-T4 به یک سیستم لرزشگیر داخلی ( IBIS )، باتری جدید و بهتر، عملکرد جدید شاتر و حالت شاتر بی صدا و گزینههای شخصی سازی بیشتر در حالت فیلم برداری مجهز شده که همگی پیشرفتهای بسیار خوبی محسوب میشوند. البته سیستم لرزشگیر آن به خوبی نمونههای استفاده شده در دوربینهای الیمپوس نیست، اما باز هم عملکرد بسیار خوبی هم در عکاسی و هم در فیلم برداری دارد.

3- سونی آلفا A7R IV
نوع بدنه : بدون آینه ( mirrorless ) | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 61 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 567 PDAF + 425 CDAF | مانت لنز : سونی E | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی تیلت شونده با 1.440.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 5.760.000 نقطه | سرعت عکاسی پیاپی : 10 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 670 شات | سطح کاربری : حرفهای
+ رزولوشن تصویر خارقالعاده
+ عمر باتری بسیار عالی
+ ارگونومی و کیفیت ساخت فوقالعاده
+ سیستم فوکوس خودکار بسیار سریع و دقیق
+ منظره یاب ایدهآل
– اثرات رولینگ شاتر در حالت فیلم برداری
– فاقد قابلیت پردازش تصاویر خام RAW درون خود دوربین
– فاقد فناوری motion correction در حالت پیکسل شیفت
نسل اولی دوربینهای سری A7R سونی از رزولوشن تصویر بسیار خوبی برخوردار بود و این میراث به A7R IV نیز رسید و حالا پیشرفتهای بسیار خوبی را در این زمینه نسبت به نسل قبلی تجربه کرده است. رزولوشن 61 مگاپیکسلی این دوربین در کلاس خود پیشرو بوده و سطح خارقالعادهای از جزئیات را ارائه میدهد.
علاوه بر آن با استفاده از حالت Pixel Shift Multi Shooting میتوان به رزولوشن تصاویر ثبت شده با این دوربین افزود که در این حالت جزئیاتی مثال زدنی را شاهد خواهیم بود. بهروزرسانی در سیستم فوکوس خودکار A7R IV، آن را بسیار سریعتر و باهوشتر از قبل کرده است، همچنین عملکرد سیستم تشخیص چهره و چشم نیز عملکردی مثال زدنی دارد.
به طور کلی میتوان گفت سیستم فوکوس خودکار بخشی بوده که همیشه سونی را به عنوان پیشتاز آن به خاطر میآوردیم و حالا نیز A7R IV مهر تاییدی بر همین ادعا به شمار میرود. بدنهای این دوربین متریال ساخت بسیار خوبی داشته و حالا بسیار مستحکمتر از نسل قبلی شده است. مقاومت کامل آن در برابر شرایط محیطی بد و آب نیز یکی از ویژگیهای جذاب و مورد علاقهی تمام عکاسان منظره است.
علاوه بر کیفیت ساخت بسیار خوب، ارگونومی A7R IV واقعا خوب بوده و وزن کم آن باعث میشود تا در هنگام استفادهی طولانی مدت از آن هرگز خسته نشوید. اگر چه هنوز هم میتوان گفت دسترسی به کنترلر تغییر حالتها کمی سخت است و میتوانست بهتر از این باشد.
سری A7R به طور ویژه برای فیلم برداری طراحی نشده است، اما در این بخش نیز عملکردی خارقالعاده داشته و میتواند هر فیلم برداری حرفهای را مجذوب خود کند. با وجود اینکه قیمت این دوربین کمی بالاست، اما اگر توانایی پرداخت هزینهی آن را دارید از انتخابتان مطمئن باشید، چرا که به معنای واقعی ارزش پرداخت این هزینه را دارد.
کمی عمیقتر : نقد و بررسی تخصصی سونی A7R IV : جمع و جور، ولی همه فن حریف !

4- سونی آلفا A7 III
نوع بدنه : بدون آینه ( mirrorless ) | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 24.2 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 693 نقطهای | مانت لنز : سونی E | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی تیلت شونده با 921.600 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 2.359.000 نقطه | سرعت عکاسی پیاپی : 10 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 710 شات | سطح کاربری : حرفهای، متوسط
+ سیستم فوکوس خودکار693 نقطهای
+ عکاسی پیاپی با نرخ 10 فریم بر ثانیه
– کنترل محدود صفحه نمایش لمسی
– منظره یاب الکترونیکی نه چندان ایدهآل
سونی آلفا A7 III را میتوان یک رده پایینتر از دو دوربین همردهی خود یعنی A7S II و A7R III دانست، اما حالا قیمت آن بسیار متعادلتر و منطقیتر از دو مدل دیگر است و به همین دلیل میتواند انتخاب بسیار بهتری باشد. سونی برای طراحی A7 III از ترکیب برخی از بهترین ویژگیهای پرچمدار قبلی خود یعنی آلفا A9 با A7R III استفاده کرده و همین باعث شده تا گزینهی بسیار خوبی برای هم عکاسی و هم فیلم برداری باشد.
سنسور فول فریم 24.2 مگاپیکسلی این دوربین اگر چه رزولوشن خیره کنندهای ندارد، اما در اکثر شرایط نوری میتواند تصاویری شارپ و جذاب را ثبت کند و عملکرد آن در ایزوهای بالا نیز قابل تقدیر است. سنسور فوکوس خودکار پیشرفتهی 693 نقطهای آن نیز عملکردی بسیار خوب دارد، هر چند که با نصب آپدیت فریمور آن میتوان تجربهی به مراتب بهتری نیز از عملکرد آن داشت.
سونی آلفا A7 III یکی از بهترین دوربینهای بدون آینه در حال حاضر به حساب میآید که ترکیبی از ویژگیهای فوقالعاده و قیمتی متعادل و منطقی است. اگر حالا به دنبال خرید یک بدون آینه در این رنج قیمتی هستید، حتما A7 III را به طور جدی در نظر داشته باشید.

5- فوجی فیلم X-T30
نوع بدنه : بدون آینه ( mirrorless ) | سنسور : APS-C | رزولوشن تصویر : 26.1 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 425 نقطهای | مانت لنز : فوجی فیلم X | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی تیلت شونده با 1.040.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 2.360.000 نقطه | سرعت عکاسی پیاپی : 8 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 380 شات | سطح کاربری : متوسط
+ بدنهی خوش ساخت و زیبا
+ کیفیت بسیار عالی تصاویر و ویدئوهای ضبط شده
– طراحی نه چندان ایدهآل کنترلرها
– بزرگنمایی منظره یاب الکترونیکی خیلی عالی نیست
آیا به دنبال خرید یکی از بهترین دوربینهای بدون آینه هستید که هم کوچک باشد، هم قدرتمند، هم بدون آینه و هم طراحی عالی و تنوع بسیار خوبی از لنزها داشته باشد ؟ با اینکه اینها فاکتورهای بسیار زیادی هستند، اما فوجی فیلم X-T30 همهی آنها را در خود دارد.
این دوربین را میتوان ترکیبی از ابعاد کوچک و عملکردی بی نظیر دانست که همینها باعث شد تا در سال 2020 یکی از محبوبترین مدلها در بین عکاسان باشد. X-T30 به یک سنسور APS-C 26.1 مگاپیکسلی مجهز شده که در کنار یک موتور پردازش قدرتمند، میتواند برای عکاسی منظره بسیار عالی باشد.
سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز مبتنی بر سنسور نیز عملکردی بسیار خوب داشته و تقریبا تمام قاب را پوشش میدهد. حالتهای انحصاری شبیه سازی فیلم که توسط کمپانی فوجی فیلم طراحی شده و در دوربینهای این کمپانی استفاده میشود نیز عملکردی بسیار جذاب داشته و میتواند برای بسیاری از عکاسان و مخصوصا علاقه مندان به عکاسی با دوربینهای آنالوگ قدیمی جذاب باشد.
علاوه بر تمامی این امکانات، X-T30 میتواند با رزولوشن خارقالعادهی 4K فیلم برداری کند، کیفیت ویدئوهای ضبط شده در این حالت کاملا رضایت بخش هستند و فوکوس خودکار نیز در آن عملکرد خوبی دارد. در حال حاضر X-T30 فوجی فیلم یکی از بهترین و ارزشمندترین دوربینهای بدون آینه به حساب میآید.

6- نیکون Z50
نوع بدنه : بدون آینه ( mirrorless ) | سنسور : APS-C | رزولوشن تصویر : 26.1 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 425 نقطهای | مانت لنز : نیکون Z | صفحه نمایش : 3.2 اینچی لمسی تیلت شونده با 1.040.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 2.360.000 نقطه | سرعت عکاسی پیاپی : 8 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 320 شات | سطح کاربری : متوسط
+ ارگونومی و طراحی بسیار عالی
+ منظره یاب و صفحه نمایش بسیار با کیفیت
– فاقد جوی استیک کنترل نقطهی فوکوس خودکار
– تنوع کم لنزهای پشتیبانی شده
Z50 اولین حضور نیکون در بازار دوربینهای بدون آینهی میان رده به حساب میآید. این دوربین آمد تا رقیبی جدی برای سری A6x00 سونی باشد و با قیمتی رقابتی و امکاناتی بسیار عالی آنها را به چالش بکشد. با وجود استفاده از سنسور APS-C در این دوربین، نیکون سعی نکرده تا Z50 را خیلی کوچک کند، در عوض توجه زیادی به فرم و ارگونومی آن داشته است.
در نتیجه این دوربین با وجود اینکه در بین بدون آینههای خیلی کوچک و جمع و جور قرار نمیگیرد، اما در مقایسه با DSLR ها بسیار کوچکتر و خوش دستتر است. صفحه نمایش لمسی این دوربین وضوحی بسیار بالا داشته و به صورت 360 درجه میچرخد، این ویژگی برای عکاسی از زوایای عجیب و غریب و همچنین کنترل دوربین از روی سه پایه بسیار کاربردی خواهد بود.
Z50 توانایی ضبط ویدئوهایی را با رزولوشن 4K دارد که شاید در نوع خود بهترین نباشد، اما کاملا قابل اعتماد و رضایت بخش است. سیستم فوکوس خودکار نیز در حالت فیلم برداری، درست مثل چیزی که در Z6 دیده بودیم واقعا خارقالعاده است.
میانردهی نیکون به جای استفاده از کارتهای حافظهی گران قیمت فرمت XQD، از همان فرمت رایج SD استفاده میکند، هر چند که تنها میتوانید کارتهای UHS-I را درون آن قرار دهید که سرعت عکاسی پیاپی را در آن کاهش میدهد.
شاید بزرگترین چالشی که Z50 با آن رو به رو است را بتوانیم محدود بودن لنزهای آن دانست، هر چند که مطمئنا در سالهای آینده شرایط بسیار خواهد شد. در حال حاضر این دوربین با دو لنز کیت بسیار خوب و با کیفیت عرضه میشود و ارزش خرید بسیار بالایی دارد. مطمئنا برای کسانی که میخواهند از دوربینهای DSLR نیکون به بدون آینه ها مهاجرت کنند، Z50 یکی از بهترین گزینهها خواهد بود.
کمی عمیقتر : نقد و بررسی تخصصی نیکون Z50 : اولین تجربه نیکون در دوربینهای بدون آینه APS-C !

7- سونی آلفا A6100
نوع بدنه : بدون آینه ( mirrorless ) | سنسور : APS-C | رزولوشن تصویر : 24.2 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 425 نقطهای | مانت لنز : سونی E | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی تیلت شونده با 921.600 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 1.440.000 نقطه | سرعت عکاسی پیاپی : 11 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 420 شات | سطح کاربری : مبتدی
+ سیستم فوکوس خودکار ردیاب بسیار عالی
+ کوچک و جمع و جور
– بعضی از کارها درون آن کمی زمان میبرد
– رزولوشن نسبتا کم صفحه نمایش و منظره یاب الکترونیکی
سونی آلفا A6000 یکی از محبوبترین و بهترین دوربینهای بدون آینه در زمان خوب برای عکاسان متوسط و مبتدی بود، اما پنج سال پس از معرفی آن، A6100 نیز با پیشرفت تجربهی عکاسی و بهبود ارگونومی معرفی شد تا بار دیگر این موفقیت را رقم بزند. A6100 از یک سنسور APS-C 24.2 مگاپیکسلی استفاده میکند که کیفیتی همانند دوربینهای برتر سونی دارد.
سیستم فوکوس به کار رفته در آن نیز همانند A6600 است که عملکردی بسیار نرم، روان و سریع در هر دو حالت عکاسی و فیلم برداری دارد. کیفیت تصاویر همانطور که انتظار میرود بسیار خوب هستند و جزئیات زیادی دارند، همچنین رنگهای ثبت شده مطلوب بوده و محدودهی داینامیکی نیز در نوع خوب بسیار عالی است.
صفحه نمایش این دوربین هم لمسی بوده و هم میتواند به صورت تیلت شونده بچرخد که استفاده از دوربین را روی سه پایه بسیار آسانتر میکند. عمر باتری آن نسبت به قبل بسیار بهتر شده و حالا میتواند تا یک روز کامل شما را همراهی کند.
البته لازم است به این نکته نیز توجه داشته باشید که صفحه نمایش این دوربین رزولوشن خیلی بالایی نداشته و منظره یاب الکترونیکی آن نیز نسبتا کوچک است. علاوه بر این موارد، A6100 میتواند با سرعت 11 فریم بر ثانیه به عکاسی پیاپی بپردازد که در کلاس خود بسیار عالی است، هر چند که گاهی عملکرد بافر ممکن است شما را اذیت کند.

8- الیمپوس OM-D E-M1 Mark III
نوع بدنه : بدون آینه ( mirrorless ) | سنسور : میکرو چهار سوم | رزولوشن تصویر : 20.4 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 121 نقطهای | مانت لنز : میکرو چهار سوم | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی چرخان با 1.037.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 2.360.000 نقطه | سرعت عکاسی پیاپی : 18 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 420 شات | سطح کاربری : متوسط
+ لرزشگیر تصویر بسیار عالی
+ فوقالعاده سریع در حالت عکاسی پیاپی
– کیفیت نسبتا کم تصاویر ثبت شده
یک بستهی کامل و قانع کننده برای عکاسان جوان و علاقه مند که میخواهند برای خرید دوربینشان هزینهای در حد یک پرچمدار نکنند؛ الیمپوس OM-D E-M1 Mark III کیفیت ساخت بسیار خوبی داشته و عملکرد آن واقعا فوقالعاده است، همچنین ویژگیهای بی شماری دارد که آن را به یکی از بهترین دوربینهای بدون آینه در حال حاضر تبدیل کرده است.
مطمئناً، سنسور 20.4 مگاپیکسلی میکرو چهار سوم این دوربین مطابق با استانداردهای امروزی خیلی نمیتواند فوقالعاده باشد، و شاید ابعاد کوچک آن باعث شود نور کمتری بتواند به سنسور برسد، اما در مورد Mark III این موارد بسیار کمرنگ بوده و کیفیت تصاویر و نور آنها واقعا خوب هستند.
پردازندهی جمع و جور و جدید TruePic IX به عنوان سخت افزار این دوربین استفاده شده که عملکردی بسیار خوب داشته و کاملا قابل اعتماد است، علاوه بر آن امکان عکاسی پیاپی با سرعت 18 فریم بر ثانیه همراه با فوکوس خودکار مداوم میتواند برای عکاسان حیات وحش یا ورزشی بسیار ایدهآل باشد. علاوه بر این موارد، در OM-D E-Ma Mark III از یک تثبیت کنندهی تصویر داخلی استفاده شده که در کلاس خود یکی از بهترینها به حساب میآید.
یکی دیگر از ویژگیهای خوب این دوربین امکان ضبط ویدئوهای Cine 4K و اسلوموشن ( Full HD با نرخ 120 فریم در ثانیه ) است که میتواند برای فیلم برداران حرفهای بسیار خوب باشد. علاوه بر فیلم برداری، در بش عکاسی نیز شاهد امکانات بسیار خوبی هستیم، نظیر یک فیلتر کاهندهی نور ND که به صورت داخلی استفاده شده و به شما امکان استفاده از نوردهیهای طولانی در محیطهای بسیار روشن را میدهد. حتی یک تنظیم جدید برای حالت High Res Shot نیز وجود دارد که به شما امکان میدهد بدون استفاده از سه پایه تصاویری با رزولوشن 50 مگاپیکسلی ثبت کنید.

9- پاناسونیک Lumix S1R
نوع بدنه : بدون آینه ( mirrorless ) | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 47.3 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 225 نقطهای | مانت لنز : لایکا L | صفحه نمایش : 3.2 اینچی لمسی تیلت شونده با 2.100.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 5.760.000 نقطه | سرعت عکاسی پیاپی : 9 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 360 شات | سطح کاربری : حرفهای، متوسط
+ منظره یاب خارقالعاده
+ امکان ثبت تصاویر 187 مگاپیکسلی
– سیستم فوکوس خودکار کمی عقبتر از رقبای همرده است
– بزرگ، سنگین و گران
S1R اولین دوربین از سری S پاناسونیک به حساب میآید و به برخی از فناوریهای انحصاری و فوقالعادهی این کمپانی مجهز شده است. منظره یاب 5.76 میلیون نقطهای این دوربین یکی از بهترین نمونههای موجود به حساب میآید، در حالی که بسیاری از دوربینهای همرده منظره یابهای 3.69 میلیون نقطهای دارند.
علاوه بر آن کیفیت ساخت بسیار عالی، ارگونومی خوب و تثبیت کنندهی تصویر مبتنی بر سنسور از ویژگیهای دیگر این دوربین فوقالعاده هستند. S1R میتواند ویدئوهایی را با رزولوشن 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه ثبت کند که در کلاس خود قطعا پیشرو نیست، اما کاملا راضی کننده خواهد بود.
سنسور فول فریم 47.3 مگاپیکسلی آن نیز قادر است نوردهی بسیار خوبی را در اکثر شرایط نوری داشته باشد. تصاویر ثبت شده با این سنسور جزئیاتی بسیار عالی دارند، اما اگر همین هم برایتان کافی نبوده و باز هم رزولوشن بیشتری را میخواهید، قادر خواهید بود تصاویری با رزولوشن 187 مگاپیکسلی ثبت کنید که از نظر جزئیات به معنای واقعی کلمه خارقالعاده هستند.

10- کانن Eos RP
نوع بدنه : بدون آینه ( mirrorless ) | سنسور : فول فریم | رزولوشن تصویر : 26.2 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 5.655 نقطهای | مانت لنز : کانن RF | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی چرخان با 1.040.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 2.360.000 نقطه | سرعت عکاسی پیاپی : 5 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 24 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 250 شات | سطح کاربری : متوسط، مبتدی
+ ارزش خرید بسیار بالا نسبت به قیمت
+ بدنهی کوچک و جمع و جور
– لنزهای محدود پشتیبانی شده
– فیلم برداری با رزولوشن 4K به نرخ 24 فریم بر ثانیه محدود میشود
اولین دوربین بدون آینهی کانن، EOS R، از بعضی بسیار عالی و از جهات دیگر بسیار ناامید کننده بود، اما EOS RP توانست بسیار خوب عمل کرده و احساسی مثبت را در کاربران به وجود بیاورد. در حالی که این مدل از نظر فنی رده پایینتر بوده و بدنهای بسیار کوچکتر و سبکتر از مدل قبلی دارد، اما در عین حال قیمت آن کاملا رقابتی بوده و میتواند بیشتر افرادی که قصد خر ید یک دوربین بدون آینه دارند را به سمت خود جذب کند.
تفاوت Eos R و Eos RP در سنسور به کار رفته و رزولوشن آنها تنها 4 مگاپیکسل است، اما این اعداد تنها روی کاغذ متفاوت بوده و در عمل شما هنوز هم کیفیتی بسیار نزدیک به نسل قبلی دریافت میکنید که واقعا خوب است. صفحه نمایش این دوربین نیز حساسیت فوقالعادهای به لمس داشته و قطعا یک تجربهی خوب را از این نظر برایتان به وجود خواهد آورد.
سیستم فوکوس خودکار فوق سریع و بافر با ظرفیت بسیار زیاد از ویژگیهای مثبت دیگر این دوربین به حساب میآیند که در نهایت تجربهای بسیار عالی را برای عکاسی به وجود میآورند. شاید یکی از مشکلات مهم این دوربین تنوع کم در لنزهای مانت R کانن باشد، هر چند که بی شک در سالیان آینده این دسته نیز پیشرفت کرده و بسیار بهتر از حالا خواهد شد.
البته این تنها راه حل نیست و شما میتوانید از یک آداپتور مخصوص استفاده کنید تا دوربینتان از لنزهای مانت EF استاندارد کانن نیز پشتیبانی کند. مشکل بزرگ دیگر Eos RP باتری آن است که به معنای واقعی کلمه ناامید کننده خواهد بود. باتری آن حتی یک روز کامل هم نمیتواند شما را همراهی کند و اگر قصد دارید عکاسی را کمی حرفهایتر دنبال کنید، پیشنهاد میکنم حتما چند باتری یدکی با خود داشته باشید.

11- پاناسونیک Lumix G9
نوع بدنه : بدون آینه ( mirrorless ) | سنسور : میکرو چهار سوم | رزولوشن تصویر : 20.4 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 225 نقطهای | مانت لنز : لایکا L | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی چرخان با 1.040.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 3.680.000 نقطه | سرعت عکاسی پیاپی : 20 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 400 شات | سطح کاربری : مبتدی
+ کیفیت بسیار عالی تصاویر ثبت شده در حالتهای 4K و 6K
+ ارگونومی بسیار عالی
+ لرزشگیر داخلی مبتنی بر سنسور 6.5 محوره
+ اسلات کارت حافظهی دوتایی
– رنج ایزوی محدود
– صفحه نمایش کوچکتر از لومیکس GH5
شاید این دوربین در بحث فیلم برداری به اندازهی Lumix GH5 عالی نباشد، اما G9 هنوز هم در اولویت قرار داشته و بسیار ارزشمندتر است. مانند الیمپوس OM-D E-M1X، این دوربین نیز از یک سنسور میکرو چهار سوم استفاده میکند که مزایا و معایب خود را دارد.
رزولوشن این سنسور 20.4 مگاپیکسل است، اما شما میتوانید با استفاده از ویژگی انحصاری پاناسونیک، تا هشت تصویر را با هم ترکیب کرده و به یک تصویر با رزولوشن 80 مگاپیکسل برسید که جزئیات در آن بسیار بیشتر و بهتر است.
امکان فیلم برداری با رزولوشن 4K و نرخ 60 فریم بر ثانیه یکی از ویژگیهای بسیار خوب در این دوربین است که میتواند فیلم برداران حرفهای را به سمت خود جذب کند. ویژگیهای انحصاری جذابی که پاناسونیک در لومیکس G9 استفاده کرده، آن را به یکی از بهترین دوربینهای بدون آینه تبدیل کرده است.

12- کانن Eos M6 Mark II
نوع بدنه : بدون آینه ( mirrorless ) | سنسور : APS-C | رزولوشن تصویر : 32.5 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 143 نقطهای | مانت لنز : کانن EF-M | صفحه نمایش : 3 اینچی لمسی تیلت شونده با 1.040.000 نقطه | منظره یاب : ندارد ( قابل نصب به صورت اکسترنال ) | سرعت عکاسی پیاپی : 14 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 305 شات | سطح کاربری : متوسط، مبتدی
+ بدنهی کوچک و سبک
+ صفحه نمایش لمسی تیلت شوندهی عالی
– فاقد منظره یاب داخلی ( امکان نصب آن به صورت اکسترنال وجود دارد )
– لنزهای محدود پشتیبانی شده
فقط به این دلیل که M6 Mark II منظره یاب داخلی ندارد نمیتوان گفت دوربین خوبی نیست و یا به هیچ عنوان ارزش خرید ندارد. مشخصات این دوربین برای عکاسان میانرده بسیار عالی بوده و میتواند گزینهای با ارزش و رقابتی باشد.
این دوربین ابعادی بسیار کوچک و وزنی کم داشته و برای کسانی که زیاد به مسافرت میروند و میخواهند همیشه دوربینشان را همراه خود داشته باشند واقعا ایدهآل است. سنسور 32.5 مگاپیکسلی آن میتواند تصاویر بسیار با کیفیتی را با جزئیات عالی ثبت کند، علاوه بر آن از عکاسی پیاپی با سرعت 14 فریم بر ثانیه پشتیبانی میکند که برای هر عکاسی بسیار عالی خواهد بود.
بدنهی این دوربین نیز همانند دیگر مدلهای کانن بسیار خوش ساخت بوده و متریال خوبی دارد، به همین علت نمیتوان شکایتی از آن داشت. تنها نکتهای که لازم است به آن توجه داشته باشید این است که Eos M6 Mark II کانن به صورت داخلی به منظره یاب مجهز نیست، البته در صورت نیاز میتوانید یک منظره یاب الکترونیکی بسیار با کیفیت و عالی را برای آن تهیه کرده و به دوربین خود متصل کنید.
این قابلیت باعث میشود تا ابعاد و وزن کلی دوربین کاهش پیدا کرده و برای عکاسان مسافرتی بهتر باشد، هر چند که معایب خود را نیز دارد. یکی از مشکلات این دوربین تنوع کم لنزهای پشتیبانی شده توسط مانت EF-M است که البته با استفاده از یک آداپتور مخصوص میتوانید از لنزها مانت EF-S و EF نیز استفاده کنید.
کمی عمیقتر : نقد و بررسی تخصصی کانن Eos M6 Mark II : یک بدون آینهی ایدهآل برای ویدئوبلاگرها !

13- فوجی فیلم GFX 100
نوع بدنه : بدون آینه ( mirrorless ) | سنسور : مدیوم فرمت | رزولوشن تصویر : 102 مگاپیکسل | سیستم فوکوس خودکار : 425 نقطهای | مانت لنز : فوجی فیلم G | صفحه نمایش : 3.2 اینچی لمسی تیلت شونده با 2.360.000 نقطه | منظره یاب : الکترونیکی با 5.760.000 نقطه | سرعت عکاسی پیاپی : 5 فریم بر ثانیه | حداکثر رزولوشن فیلم برداری : 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه | عمر مفید باتری : 800 شات | سطح کاربری : حرفهای
+ سطح جزئیات دیوانه کننده !
+ منظره یاب خارقالعاده، بزرگ و با جزئیات
+ سیستم فوکوس خودکار بی نظیر
+ فیلم برداری با رزولوشن 4K بهترین در نوع خود است
– به شدت گران
– گریپ باتری خیلی خوب نیست ( یعنی دوربین در حالت پرتره خیلی خوب کنترل نمیشود )
GFX 100 بیشترین وضوح را در لیست بهترین دوربینهای بدون آینه دارد. وضوح 100 مگاپیکسلی سنسور این دوربین بیش از هر مدل دیگری است که تا به حال دیدید. هر چند که بدنهی آن بسیار بزرگ و سنگین است. برچسب قیمت نجومی آن نیز شاید تنها افرادی خاص را هدف قرار دهد؛ اما مطمئنا با تمام اینها، GFX 100 یکی از منحصر به فردترین دوربینها در دستهی خود به حساب میآید.
سنسور مدیوم فرمت این دوربین تنها در ثبت جزئیات بهترین نیست، بلکه تحریف آن فوقالعاده کم بوده و تمامی استانداردها و ایدهآلهای عکاسی را نیز برایتان فراهم خواهد کرد. البته برای عکاسی با آن بهتر است حتما از یک سه پایه استفاده کنید، چرا که وزن سنگین 1.320 گرمی آن قطعا شما را اذیت خواهد کرد.
سیستم فوکوس خودکار آن یکی از بهترین نمونههایی است که تا به امروز میتوان دید، تثبیت کنندهی تصویر مبتنی بر سنسور نیز واقعا فوقالعاده عمل میکند. همچنین فیلم برداری با رزولوشن 4K در این دوربین بهترین نمونهای است که تا به امروز دیدهام.
منظره یاب آن واقعا فوقالعاده است و با 5.760 میلیون نقطه یکی از بهترین نمونههایی است که میتوانید پیدا کنید. مطمئنا بسیاری از ما توانایی پرداخت هزینهی 10 هزار دلاری را برای خرید این دوربین نداریم، اما باید این نکته را نیز در نظر بگیریم که فوجی فیلم آن را برای هر کاربری تولید نکرده و تنها عکاسانی خاص را هدف قرار داده است.
بی شک فوجی فیلم GFX 100 ارزش پرداخت این هزینهی سنگین را دارد و یکی از بهترین دوربینهای بدون آینه در حال حاضر به حساب میآید.
+ بهترین دوربینهای DSLR
+ بهترین دوربینهای کامپکت
+ بهترین دوربینهای اکشن
+ دوربینهای DSLR هنوز نمردند : نبرد اصالت و مدرنیسم !
+ اولین دوربین من : چه چیزهایی را باید بدانم ؟
+ دوربین DSLR یا گوشی ؟
امیدوارم مقالهی ” بهترین دوربینهای بدون آینه ( mirrorless ) – خرداد 99 “ برایتان مفید و جذاب بوده باشد. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین اگر پرسشی وجود داشت، آن را در بخش نظرات همین پست مطرح کنید تا پاسخ دهم. موفق باشید !
سلام. ممنون از نوشته عالی شما. مدتی است که میخواهم برای کارم در شهرستان در استودیو یک دوربین Hasselblad با مگاپیکسل ۱۰۰ خریداری بکنم. نظرتون در مورد این دوربین چیه؟
ممنونم…
سلام وقت بخیر
دوربین های هاسلبلاد کلا کیفیت فوق العاده ای دارند و احتیاجی به تعریف نداره
سلام دوست عزیز
دوربینهای هسلبلاد به شرطی که عکاسی رو حرفهای دنبال کرده باشید دوربینهای بسیار خوبین، اما در صورتی که هیچ مشکلی از بابت هزینههاش نداشته باشید.
با توجه به شرایط حال حاضر قیمتها و البته کمیاب بودن دوربینای این برند، پیشنهاد من اینه که برای عکاسی استودیویی دنبال دوربینهایی باشید که هم تنوع لنز بیشتری داشته باشن و هم در دسترستر باشن، پیشنهاد من نیکون Z7، سونی A7R IV و سونی A9 II هست که در حال حاظر میتونم بگم برای عکاسی استودیویی بهترین مدلها هستن و رزولوشن بسیار خوبیم دارن.
ممنون از توجهتون